Μπουένος Αιρες

Μπουένος ΑιρεςΓράφει: Μανώλης Δούνιας | 11/07/11

Το Μπουένος Αιρες δεν είναι μια από εκείνες τις πόλεις που μπορούν να περηφανεύονται για τα διάσημα μνημεία της ή την σπουδαία αρχιτεκτονική της. Το πιο αναγνωρίσιμο σημείο του είναι μάλλον η Avenue 9 de Julio, μια λεωφόρος 16 λωρίδων στην μέση της οποίας υπάρχει ένας λευκός ψηλός οβελίσκος. Στη λεωφόρο αυτή καθημερινά διασταυρώνονται περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι που ο καθένας έχει και μια ιστορία να πει.

Γιατί το κυριότερο χαρακτηριστικό του Μπουένος Αιρες είναι η μοναδική του ατμόσφαιρα, ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους οι ανθρώπους που ζουν εκεί. Είναι μια πόλη με έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, που είχε μια ταραχώδη πρόσφατη πολιτική ιστορία. Οι πληγές από την περίοδο της χούντας του 1976 δεν έχουν ακόμα κλείσει ενώ οι επώδυνες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης της χώρας το 2001 είναι ακόμα εμφανείς στην κοινωνία.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Μπουένος Άιρες: Οι Ταινίες

Happy Together

O Lai (Tony Leung) και ο Ho (Leslie Cheung) είναι ένα ζευγάρι εραστών που ταξιδεύουν από το Hong Kong στην Αργεντινή για να ζήσουν τον έρωτα τους. Όνειρό τους είναι να πάνε μαζί στους καταρράχτες Iguazu. Στη διαδρομή αντιμετωπίζουν διάφορες απρόβλεπτες καταστάσεις και συνειδητοποιούν πόσο στραβά έχουν πάει τα πράγματα με τη σχέση τους. Ο Ho φεύγει για το Μπουένος Αιρες με στόχο να ζήσει και άλλες ερωτικές περιπέτειες, όμως ο Lai είναι πραγματικά συντετριμμένος από το χωρισμό τους.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Nueve Reinas (Nine Queens)

Ο έμπειρος μικροαπατεώνας Marcos (Ricardo Darin) συναντάει σε ένα μίνι μάρκετ του Μπουένος Αιρες τον νεαρό 'συνάδελφό' του Juan (Gaston Pauls). Αναγνωρίζοντας ότι ο Juan διαθέτει μεγάλο ταλέντο αλλά μικρή εμπειρία στο χώρο, του προτείνει να περάσουν την υπόλοιπη μέρα μαζί ανταλλάσοντας 'επαγγελματικά' κόλπα. Όταν ξαφνικά παρουσιάζεται η ευκαιρία για τη μεγάλη κομπίνα αποφασίζουν να συνεργαστούν. Έχουν μια μόλις μέρα για να πουλήσουν εννιά πλαστά γραμματόσημα, τις σπάνιες Εννιά Βασίλισσες, σε έναν εκατομμυριούχο συλλέκτη.

Διαβάστε τη συνέχεια...

The Take

Τις παραμονές της εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία της Αργεντινής, η εργατική τάξη της χώρας βρίσκεται σε αναβρασμό. Κυριότεροι διεκδικητές της Προεδρίας ο για 3η φορά υποψήφιος Carlos Menem, τον οποίο θεωρούν υπαίτιο για την οικονομική κατάρρευση της οικονομίας με τις αδιάκριτες αποκρατικοποιήσεις και το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, και ο νεότερος Kirchner στον οποίο εναποθέτουν τις ελπίδες τους.

Διαβάστε τη συνέχεια...

La Historia Oficial (The Official Story)

Η Alicia (Norma Aleandro) είναι μια ευκατάστατη αστή που ζει μαζί με τον άντρα της και την 5χρονη υιοθετημένη κόρη τους στο Μπουένος Αιρες του 1983. Η χούντα των στρατιωτικών έχει μόλις πέσει και η χώρα αρχίζει να μετράει τις πληγές της. Αν και καθηγήτρια ιστορίας η Alicia δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη. Αυτό αλλάζει όταν ένας από τους μαθητές της αμφισβητεί τις ιστορικές αλήθειες των σχολικών βιβλίων. "Είναι γραμμένα από δολοφόνους" της λέει.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Bolivia

Ο Freddy (Freddy Flores) εγκαταλείπει την πατρίδα του τη Βολιβία με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής στην Αργεντινή. Ελπίζει ότι εκεί θα βρει μια καλή δουλειά και θα βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να φέρει στο Μπουένος Αιρες τη γυναίκα και το παιδί του. Το σχέδιο του φαίνεται να πηγαίνει καλά, αφού γρήγορα προσλαμβάνεται σε ένα μαγειρείο. Τα λεφτά όμως είναι πολύ λιγότερα απ' όσο ήλπιζε και αναγκάζεται να περνάει τη νύχτα τους σε διάφορα μπαρ για να εξοικονομήσει τα χρήματα που θα έδινε σε ξενοδοχείο.

Διαβάστε τη συνέχεια...

CinemaNews.gr on Facebook

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.