Goodbye, Lenin! - 2004

 

  

 

Βερολίνο: Όλες Οι Ταινίες

Βερολίνο | Berlin Alexanderplatz

Βερολίνο | Der Himmel Uber Berlin (Wings Of Desire)

Βερολίνο | Lola Rennt (Run Lola Run)

Βερολίνο | Das Leben der Anderen (The Lives Of Others)

Βερολίνο | The Reader

Βερολίνο | Goodbye, Lenin!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Goodbye, Lenin!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Wolfgang Becker

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Daniel Bruhl, Florian Lukas, Burghart Klaussner, Martin Brambach, Peter Kurth

Η ηρωική σοσιαλίστρια και υποστηρίκτρια του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας μητέρα του πρωταγωνιστή την οποία έχει εγκαταλείψει ο σύζυγος για να πάει στην μη σοσιαλιστική 'δύση', παθαίνει καρδιακό επεισόδιο και πέφτει σε κώμα όταν βλέπει τον γιο της σε διαδήλωση. Αρκετούς μήνες αργότερα όταν ξυπνάει από το κώμα πολλά έχουν αλλάξει. Και το κυριότερο... έχει πέσει το τείχος!

Τίποτα δεν είναι πια ίδιο! Και το τελευταίο πράγμα που θέλει ο γιος της είναι ένα δεύτερο καρδιακό επεισόδιο, γι' αυτό και δημιουργεί ένα ψεύτικο κόσμο, τρομακτικά αληθινό μέσα στους τείχους του σπιτιού τους. Mια μικρο-ιστορική σκοπιά σ' ένα από τα σημαντικότερα ιστορικό-πολιτικά γεγονότα του 20ου αιώνα, την πτώση του τείχους του Βερολίνου, μέσα από τα μάτια του νεαρού πρωταγωνιστή. Στο μικρό πλάνο, η αιφνίδια 'ενηλικίωση' του νέου που έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο θάνατο της μητέρας του, ενώ σε μεγαλύτερο πλάνο, η ανατροπή του καθεστώτος και ολόκληρου του τρόπου ζωής της ανατολικής Γερμανίας.

Η σκηνή με τον 'ιπτάμενο' Λένιν είναι απερίγραπτη ενώ ο μουσική και πάλι από τον ξεχωριστό και αγαπημένο μας Yann Tiersen κλέβει την παράσταση!

CinemaNews.gr on Facebook

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.