Buena Vista Social Club - 1999

 

  

 

Αβάνα: Όλες Οι Ταινίες

Αβάνα | Suite Habana

Αβάνα | Memorias Del Subdesarrollo

Αβάνα | Buena Vista Social Club

Αβάνα | Fresa Y Chocolate

Αβάνα | Havana

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Buena Vista Social Club

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Wim Wenders

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Compay Segundo, Eliades Ochoa, Ry Cooder, Joachim Cooder, Ibrahim Ferrer

Buena Vista Social Club... Αρχικά, γύρω στη δεκαετία του '40 ήταν ένα κέντρο, μια από τις πολλές κοινωνικές λέσχες της Αβάνας που διοργάνωνε χορούς και μουσικές εκδηλώσεις. Πενήντα χρόνια μετά κι ενώ το κέντρο είχε πια κλείσει, ενέπνευσε τη δημιουργία ενός δίσκου από τον Ry Cooder με μερικούς από τους καλύτερους και για χρόνια ξεχασμένους Κουβανούς μουσικούς των δεκαετιών '30, '40 και ' 50.

Εμπνευσμένος από τη μουσική και τους ανθρώπους, ο Wenders αποφασίζει με τη σειρά του να ταξιδέψει στην Αβάνα για να καταγράψει τη συνεργασία καθώς και τις συναυλίες της "Orquestra Buena Vista Social Club" σε Αμστερνταμ και Νέα Υόρκη... Και κάπως έτσι λοιπόν αρχίζει και η δική μας περιπλάνηση στους δρόμους και τις γειτονιές της Αβάνας για να γνωρίσουμε καλύτερα τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους. Τον τόπο και τον τρόπο ζωής τους... το πώς τα βγάζουν πέρα και τους ρυθμούς της πόλης τους.

Γνωστοί πλέον στην Κούβα και ως "Super abuelos" (σούπερ παππούδες), οι Buena Vista Social Club κατάφεραν να ταξιδέψουν σ' όλο τον κόσμο τη μουσική της πατρίδας τους. Μέσω της κάμερας του Wenders έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να πάρουμε μια διαφορετική γεύση από την πόλη της Αβάνας, την πόλη με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια και τους σχεδόν εγκαταλελειμμένους αλλά γεμάτους κέφι και ζωντάνια κατοίκους της. Αλλά και μέσω των ανθρώπων ανακαλύπτουμε κομμάτια της ιστορίας και της πλούσιας κουβανικής μουσικής και κουλτούρας. Ήχοι, εικόνες, μουσικές και χρώματα μιας πόλης που εξακολουθεί να γοητεύει...

CinemaNews.gr on Facebook

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.