Das Leben der Anderen (The Lives Of Others) - 2007

 

  

 

Βερολίνο: Όλες Οι Ταινίες

Βερολίνο | Berlin Alexanderplatz

Βερολίνο | Der Himmel Uber Berlin (Wings Of Desire)

Βερολίνο | Lola Rennt (Run Lola Run)

Βερολίνο | Das Leben der Anderen (The Lives Of Others)

Βερολίνο | The Reader

Βερολίνο | Goodbye, Lenin!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Οι Ζωές Των Άλλων

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Florian Henckel von Donnersmarck

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Martina Gedeck, Ulrich Muehe, Sebastian Koch, Ulrich Tukur, Thomas Thieme

Βρισκόμαστε στο Ανατολικό Βερολίνο, έτος 1984... λίγα χρόνια πριν την επανένωση. Μια πόλη γεμάτη από Stasi μυστικούς πράκτορες που παρακολουθούν τη ζωή των κατοίκων της πόλης καθώς όλοι είναι ύποπτοι εχθροί του καθεστώτος. Ένας από αυτούς είναι και ο σκηνοθέτης Georg Dreyman, ο οποίος φαίνεται ν' αποκαλύπτει στη Δύση στοιχεία για το ανελεύθερο καθεστώς της ανατολικής Γερμανίας. Μπαίνει λοιπόν στη λίστα του πράκτορα της Stasi Gerd Wiesler τον οποίο υποδύεται ο Ulrich Muhe σε μια φανταστική ερμηνεία!

O Wiesler παρουσιάζεται συστηματικός και αφοσιωμένος στην υπηρεσία του, μοναχικός, αγέλαστος, και αδίστακτος. Ωστόσο ο πράκτορας στην πορεία της παρακολούθησης θα γοητευθεί από το σκηνοθέτη και τη σχέση του με μια διάσημη ηθοποιό. Ο χαρακτήρας του σκηνοθέτη σε συνδυασμό με το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί ωθεί τον πράκτορα Wiesler να καλύψει τη δράση του συγγραφέα αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος.

Βασισμένο στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας, το «Das Leben der Anderen» τοποθετείται στο είδος του πολιτικού θρίλερ ωστόσο μέσα από την αφήγηση μιας ερωτικής ιστορίας. Σε μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ευρώπης, 'οι Ζωές των Αλλων' μοιάζουν να είναι η μια εξαιρετική απεικόνιση της ατμόσφαιρας τρόμου που επικρατούσε στο Βερολίνο πριν από την πτώση του Τείχους. Η απαράμιλλη σκηνοθεσία και υποκριτική δένει χάρη στην μουσική επένδυση του Stephane Moucha και Gabriel Yared. Η ταινία βραβεύτηκε το 2006 με το Βραβείο Oscar καλύτερης ξένης ταινίας, ενώ σημείωσε ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα Γερμανικά Βραβεία Κινηματογράφου...

CinemaNews.gr on Facebook

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.