Der Himmel Uber Berlin (Wings Of Desire) - 1988

 

  

 

Βερολίνο: Όλες Οι Ταινίες

Βερολίνο | Berlin Alexanderplatz

Βερολίνο | Der Himmel Uber Berlin (Wings Of Desire)

Βερολίνο | Lola Rennt (Run Lola Run)

Βερολίνο | Das Leben der Anderen (The Lives Of Others)

Βερολίνο | The Reader

Βερολίνο | Goodbye, Lenin!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Τα Φτερά Του Έρωτα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Wim Wenders

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander, Curt Bois, Peter Falk

"Υπάρχουν άγγελοι στους δρόμους του Βερολίνου", περιπλανιούνται δίπλα μας, ακούνε τις σκέψεις μας. Η ιστορία μπορεί να ακούγεται αφελής: O Damiel και ο Cassiel, δυο άγγελοι αόρατοι στα μάτια των ανθρώπων, περιφέρονται στο Βερολίνο. Ο πρώτος ερωτεύεται μια ακροβάτιδα του τσίρκου. Τα αισθήματά του για αυτήν είναι τόσο έντονα και βαθιά που επιλέγει να χάσει το προνόμιο της αθανασίας και να γίνει θνητός για να ζήσει την αγάπη του.

Η μοναδική σκηνοθετική μαεστρία του Wenders δημιουργεί μια ταινία αξεπέραστη που κατορθώνει να ενώσει τόσο πειστικά, τον κόσμο του αισθητού και του υπεραισθητού. Οι άγγελοι ζουν σ' έναν ασπρόμαυρο και παράλληλο κόσμο με τον κόσμο των θνητών. Ασπρόμαυρος όπως άλλωστε και τα όνειρά μας. Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα χρώματα, τις γεύσεις, τις μυρωδιές, ούτε να ζήσουν τον έρωτα. Μονάχα αν επιλέξουν ν' αρνηθούν την αθανασία τους και την πανταχού παρουσία τους, προνόμια που βιώνει σαν ψευδαίσθηση και ο θεατής.

Η ταινία κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Kαννών, το 1987 που αποτελεί ένα λόγο παραπάνω να τη δείτε! Γιατί ο κόσμος μας άλλοτε είναι ασπρόμαυρος και άλλοτε πολύχρωμος. Εμείς επιλέγουμε με ποια χρώματα θα το βάψουμε!

CinemaNews.gr on Facebook

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.