Lola Rennt (Run Lola Run) - 1999

 

  

 

Βερολίνο: Όλες Οι Ταινίες

Βερολίνο | Berlin Alexanderplatz

Βερολίνο | Der Himmel Uber Berlin (Wings Of Desire)

Βερολίνο | Lola Rennt (Run Lola Run)

Βερολίνο | Das Leben der Anderen (The Lives Of Others)

Βερολίνο | The Reader

Βερολίνο | Goodbye, Lenin!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Τρέξε Λόλα, Τρέξε

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Tom Tykwer

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Franka Potente, Herbert Knaup, Armin Rohde, Joachim Kr?l, Nina Petri

Αν αγχωθήκατε και μόνο από τον τίτλο σωστά πράξατε! Γιατί πράγματι η Lola καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας τρέχει, τρέχει, τρέχει. Και σαν να μη φτάνει αυτό, η χρήση της μουσικής, γραμμένης μεταξύ άλλων και από το σκηνοθέτη Tom Tykwer και την πρωταγωνίστρια Franka Potente θα φτάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη! Οι ρυθμοί των κομματιών ταιριάζουν πλήρως με τους φρενήρης ρυθμούς που τρέχει η Lola.

Πως ξεκινούν όλα; Είναι απλό... Η Lola (Franka Potente) μιλάει στο τηλέφωνο με το φίλο της, το Manni (Moritz Bleibtreu), όταν εκείνος της ομολογεί πως χρειάζεται να βρει 100.000 γερμανικά μάρκα μέσα σε 20 λεπτά προκειμένου να τα παραδώσει σε ένα περίεργο τύπο, διαφορετικά θα τον σκοτώσει. Με το που κλείνει το τηλέφωνο η Lola αρχίζει να τρέχει... έως ότου τελειώσει το 20λεπτο. Έχει όντως τελειώσει; Τι θα συμβεί;

Καταιγιστική σε ρυθμό, ιδιαίτερα πρωτότυπη και ξεχωριστή ταινία. Μια απλή ιστορία δίνεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους ενώ καθεμιά εξελίσσεται διαφορετικά. Γιατί όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Αρκεί ένα δευτερόλεπτο να φτάσει νωρίτερα ή αργότερα και όλα τα γεγονότα αλλάζουν! Οι μικρολεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και σε αυτές είναι που πρέπει να προσέχουμε και να δουλεύουμε. Αν το σενάριο δεν σας πείσει και καθώς οι ερμηνείες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, τουλάχιστον από την ταινία θα απολαύσετε το Βερολίνο, step by step!

CinemaNews.gr on Facebook

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.