Καθημερινό Ρεπορτάζ

Είδαμε: V/H/S

Είδαμε: V/H/S

Νεκτάριος Σάκκας | 03.10.2012

Μία συμμορία βανδάλων που συνηθίζει να βιντεοσκοπεί τα "κατορθώματά" της, αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός αγνώστου να εισβάλει σε ένα σπίτι και να βρει μία βιντεοκασέτα. Παρότι εκεί τα μέλη της συμμορίας βρίσκουν πολλές κασέτες, ο "εργοδότης" τους έχει διαβεβαιώσει πως δε θα δυσκολευτούν να εντοπίσουν τη ζητούμενη. Οι εκπλήξεις ξεκινούν με το που φτάνουν στο σπίτι, όμως όλα θα πάρουν μοιραία τροπή όταν ξεκινήσουν το τσεκάρισμα και πατήσουν το play...

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Συνέντευξη: Whit Stillman

Συνέντευξη: Whit Stillman

Γιάννης Βασιλείου | 02.10.2012

Συναντήσαμε τον Αμερικανό σκηνοθέτη Whit Stillman, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το αφιέρωμα στο έργο του. Ο άνθρωπος που ξεχώρισε ήδη από την πρώτη του ταινία («Metropolitan» 1990) μίλησε στο CinemaNews.gr με περισσή όρεξη, αποκαλύπτοντάς μας πολλές αθέατες πτυχές της δουλειάς και της καριέρας του.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης και Απονομή των Βραβείων για τις Νύχτες Πρεμιέρας

Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης και Απονομή των Βραβείων για τις Νύχτες Πρεμιέρας

Μαριτίνα Παπαμήτρου | 01.10.2012

Τίτλοι τέλους έπεσαν για το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote ύστερα από 11 μέρες γεμάτες σινεμά, ενδιαφέρουσες συζητήσεις και μπόλικα πάρτι. Η τελετή λήξης και απονομής των βραβείων έλαβε χώρα στον αγαπημένο Δαναό, όπου το ρεαλιστικό δράμα «L'Enfant D' En Haut» (Η Αδερφή Μου) της Ursula Meier απέσπασε την ύψιστη διάκριση του φεστιβάλ, τη Χρυσή Αθηνά. Η σκηνοθέτις, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην απονομή λόγω προγραμματισμένου ταξιδίου στη Νέα Υόρκη, μέσω ευχαριστήριας επιστολής της δήλωσε συγκινημένη και ευχαρίστησε την επιτροπή που ξεχώρισε αυτή την ιστορία, "έναν μύθο για τον σύγχρονο κόσμο και την οικογένεια που θα μπορούσε να λάβει χώρα οπουδήποτε στον κόσμο".

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Shut Up And Play The Hits

Είδαμε: Shut Up And Play The Hits

Μαριτίνα Παπαμήτρου | 30.09.2012

"Εάν είναι κηδεία, ας κάνουμε την καλύτερη κηδεία που έγινε ποτέ". Και κάπως έτσι ξεκινά το «Shut Up And Play The Hits», το documentary των Will Lovelace και Dylan Southern γύρω από την τελευταία συναυλία των dance punk (αν οπωσδήποτε πρέπει να κατηγοριοποιηθούν) LCD Soundsystem, στις 2 Απριλίου 2011 στο Madison Square Garden, και τους λόγους για τους οποίους ο "εγκέφαλος" James Murphy αποφάσισε να διαλύσει την μπάντα ακριβώς τη στιγμή που βρισκόταν στο απόγειό της.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Juan Of The Dead

Είδαμε: Juan Of The Dead

Νεκτάριος Σάκκας | 30.09.2012

Μία παράξενη επιδημία ξεσπά στην Αβάνα, μετατρέποντας τους περισσότερους κατοίκους της σε ζόμπι. Ενώ η επαναστατική κυβέρνηση διαβλέπει στα γεγονότα αμερικανικό δάκτυλο που αποσκοπεί για ακόμα μία φορά στην ανατροπή της, μία ομάδα επιζώντων αποφασίζει να βγει κερδισμένη από την κρίση, ιδρύοντας εταιρεία εκκαθάρισης νεκροζώντανων υπό την επωνυμία "Ιωάννης Των Νεκρών".

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Ρεπορτάζ: Απονομή Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών Ελληνικών Ταινιών

Ρεπορτάζ: Απονομή Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών Ελληνικών Ταινιών

Θανάσης Γεντίμης | 30.09.2012

To Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας βράβευσε τους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς ελληνικών ταινιών σε μια σύντομη τελετή.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: On The Road

Είδαμε: On The Road

Μαριάννα Ράντου | 29.09.2012

O Sal Paradise (Sam Riley), μετά το θάνατο του πατέρα του αποφασίζει να βγει "στο δρόμο" και, απαλλαγμένος από κάθε υποχρέωση και δέσμευση, να γνωρίσει και να ζήσει τη ζωή στο έπακρο σ' ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Στις περιπέτειες του ακολουθεί μαγεμένος, σαν εκστατικός, τον φίλο του Dean Moriarty (Garrett Hedlund), ένα πλάσμα ζωώδους ενέργειας και ομορφιάς, που λειτουργεί για τον Sal σαν φίλος, οδηγός και πρότυπο. Μαζί θα διασχίσουν την Βόρειο Αμερική κι ανάμεσα σε καπνούς, ναρκωτικά, τζαζ, γυναίκες, άντρες, παρεξηγήσεις, χωρισμούς, αποχωρισμούς κι επανενώσεις θα νιώσουν ότι αγγίζουν την απόλυτη ελευθερία.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Κατερίνα Γώγου, Για Την Αποκατάσταση Του Μαύρου

Είδαμε: Κατερίνα Γώγου, Για Την Αποκατάσταση Του Μαύρου

Νεκτάριος Σάκκας | 29.09.2012

Δε συνιστά έκπληξη το ότι η πρώτη προβολή της ταινίας του Αντώνη Μποσκοΐτη για τη ζωή της Κατερίνας Γώγου ήταν ένα από τα sold-out των φετινών Νυχτών. Σε έναν κατάμεστο Δαναό, το κοινό έσπευσε να (επανα)προσεγγίσει την ιστορία μίας πολυτάλαντης και ασυμβίβαστης προσωπικότητας, δίνοντας το παρόν στην "αποκατάσταση" των άγνωστων ή παρεξηγημένων πτυχών της ζωής της, όπως ίσως υπονοεί και ο παρμένος από δικό της στίχο υπότιτλος της ταινίας. Πέραν όμως της ταινίας, μία μουσική έκπληξη περίμενε τους θεατές μετά το τέλος της προβολής, καθώς η Μαρίζα Κωχ, ο Λόλεκ και ο Παντελής Θεοχαρίδης ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα της Κατερίνας Γώγου που ακούγονταν και στο ντοκιμαντέρ.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Was Bleibt (Τι Απομένει)

Είδαμε: Was Bleibt (Τι Απομένει)

Μαριτίνα Παπαμήτρου | 28.09.2012

Δύο αδέρφια, ο Marko (Lars Eidinger) και ο Jakob (Sebastian Zimmler) συναντιούνται στο εξοχικό σπίτι των γονιών τους, μετά από παράκληση της μητέρας τους Gitte (Corinna Harfouch), για να περάσουν όλοι μαζί ένα ήσυχο οικογενειακό σαββατοκύριακο, κάτι που έχουν να κάνουν εδώ και καιρό. Εκεί θα συναντήσουν και τον πατέρα τους, Gunter (Ernst Stotzner) ο οποίος έχει μόλις πουλήσει τον επί χρόνια κερδοφόρο εκδοτικό του οίκο. Οι προσδοκίες τους όμως για μια ήρεμη οικογενειακή συνάθροιση θα διαψευστούν όταν η επί 30 χρόνια ψυχικά άρρωστη μητέρα τους αποκαλύψει ότι σταμάτησε να παίρνει τα φάρμακά της εδώ και δύο μήνες.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Una Noche

Είδαμε: Una Noche

Νεκτάριος Σάκκας | 27.09.2012

Απ' τα ψηλά στα χαμηλά, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της "διαδρομής" του υπογράφοντος μεταξύ του «Marina Abramovic: The Artist Is Present» και του «Una Noche», μίας ταινίας που για λόγους μάλλον ακατανόητους σάρωσε τα βραβεία στο φεστιβάλ της Tribeca. Κάπως έτσι, βρέθηκα να ακολουθώ μία μαρτυρική πορεία, από το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Akers στο προοδευτικά αφόρητο μελόδραμα της Lucy Mulloy. Ανάλογη πορεία ακολούθησαν και οι ήρωες της ταινίας, όμως - ας είναι καλά η σκηνοθέτις - η ταύτιση με το δράμα τους στάθηκε προσωπικά αδύνατη.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Marina Abramovic: The Artist Is Present

Είδαμε: Marina Abramovic: The Artist Is Present

Νεκτάριος Σάκκας | 27.09.2012

Η Marina Abramovic συγκαταλέγεται στις πιο εκκεντρικές και προβοκατόρικες μορφές της σύγχρονης τέχνης, με διαδρομή σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών στον άγνωστο για το ευρύ κοινό χώρο της περφόρμανς. Την άνοιξη του 2010 ανέβασε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA) μία ρετροσπεκτίβα του έργου της με τίτλο 'The Artist Is Present' και ο Matthew Akers βρήκε την ευκαιρία να αποτυπώσει στο φακό, όχι μόνο την έκθεση που προσέλκυσε 750 χιλιάδες άτομα και τις σχετικές προετοιμασίες, αλλά να ρίξει μία διεισδυτική ματιά στη ζωή και τη διαδρομή αυτής της ανατρεπτικής προσωπικότητας. Μία ματιά την οποία η Abramovic "επιστρέφει" στο θεατή κατοπτρικά, εγείροντας καίρια ερωτήματα πάνω στην τέχνη και τη ζωή.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: L

Είδαμε: L' Enfant D' En Haut

Μαριτίνα Παπαμήτρου | 26.09.2012

Στη βιομηχανική περιοχή, κάτω από ένα πολυτελές θέρετρο της Ελβετίας, όπου το σκι είναι η βασική ατραξιόν, ζει ο 12χρονος Simon (Kacey Mottet Klein) με την 25χρονη αδελφή του, Louise (Lea Seydoux). Κάθε μέρα, παίρνει το τελεφερίκ προς το θέρετρο για να κλέψει είδη εξοπλισμού από τους πλούσιους επισκέπτες και να τα πουλήσει προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην. Η πανέμορφη πλην ανώριμη αδερφή του, ανίκανη να φροντίσει τον εαυτό της, επαναπαύεται στην "επιχείρηση" του μικρού της αδερφού. Όταν όμως τα πράγματα σκουρύνουν και έρθει η στιγμή που κάποιος πρέπει να αναλάβει πραγματικά την ευθύνη, η σχέση τους θα κλονιστεί, ενώ ένα θαμμένο μυστικό τους βγαίνει στην επιφάνεια και τους φέρνει αντιμέτωπους με την πραγματικότητα. Η μόνη διέξοδος πλέον είναι εκεί ψηλά στις χιονισμένες βουνοπλαγιές.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Uprising: Hip Hop And The LA Riots

Είδαμε: Uprising: Hip Hop And The LA Riots

Νεκτάριος Σάκκας | 25.09.2012

Στις 3 Μαρτίου του 1991, ένας αφροαμερικανός κάτοικος του Los Angeles, ο Rodney King, ξυλοκοπείται άγρια από τέσσερεις λευκούς αστυνομικούς. Το συμβάν βιντεοσκοπεί ο George Holliday και πολύ σύντομα το υλικό αναμεταδίδεται από τα ΜΜΕ. Ένα χρόνο μετά, η απόφαση του δικαστηρίου αθωώνει τους αστυνομικούς και η πόλη του Los Angeles μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, καθώς οργισμένοι αφροαμερικανοί βγαίνουν στο δρόμο. Ακολουθούν βανδαλισμοί, εμπρησμοί, πλιάτσικο και επιθέσεις σε λευκούς. Η εξέγερση του '92 είχε το δικό της soundtrack και ήταν φυσικά hip hop με πρωταγωνιστές τους Dr. Dre, Ice Cube, Ice-T και Snoop Dogg, οι οποίοι εξιστορούν μαζί με άλλα πρόσωπα των ημερών (μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο King) τα γεγονότα.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Searching For Sugar Man

Είδαμε: Searching For Sugar Man

Μαριάννα Ράντου | 25.09.2012

Η σύνοψη του « Searching for Sugar Man» προϊδεάζει τον υποψήφιο θεατή για ένα μάλλον συμβατικό μουσικό ντοκιμαντέρ: ο Rodriguez ήταν ένας τραγουδοποιός που δε γνώριζε κανείς. Ήταν μια παραγνωρισμένη μουσική μεγαλοφυΐα των 70s, που όμως δεν πρόλαβε να εκτιμηθεί από τον κόσμο: πούλησε μερικές δεκάδες αντίτυπα από τους δύο δίσκους που έβγαλε, έκανε μερικές ημιαποτυχημένες εμφανίσεις και χάθηκε ξανά στη μυστηριώδη ζωή του, δουλεύοντας στις οικοδομές και ζώντας φτωχικά στο περιθώριο της κοινωνίας του Detroit. Δύο εμμονικοί fans του από τη Νότια Αφρική αποφασίζουν να ακολουθήσουν τα ίχνη του και να βρουν ποιος ήταν στην πραγματικότητα αυτός ο μυστηριώδης, μυστικοπαθής καλλιτέχνης, ακολουθώντας στοιχεία από στίχους τραγουδιών του, αναζητώντας τους παραγωγούς του από τα εσώφυλλα των δίσκων και στήνοντας μια ιστοσελίδα αφιερωμένη σ' αυτόν την εποχή που το internet ήταν ακόμα στα γεννοφάσκια του.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Room 237

Είδαμε: Room 237

Νεκτάριος Σάκκας | 24.09.2012

Οι τέχνες εν γένει και το σινεμά ειδικότερα συνιστούσαν ανέκαθεν πεδίο δόξης λαμπρό για όσους είχαν την τάση να αναζητούν κρυφά μηνύματα και να παιδεύουν το μυαλό τους με κάθε λογής θεωρίες συνομωσίας. Με τo «The Shining» (Η Λάμψη) του Stanley Kubrick να είναι μία από τις πιο "εγκεφαλικές" και πολυεπίπεδες ταινίες τρόμου που γυρίστηκαν ποτέ, δεν είναι περίεργο που πολλοί μπήκαν στο τριπάκι να την αποκρυπτογραφήσουν. Εδώ που τα λέμε, ανάλογες λαβές δίνει όλη σχεδόν η φιλμογραφία του, για να μην πούμε και η ίδια η εν πολλοίς αχαρτογράφητη ζωή του ιδιοφυούς σκηνοθέτη. Είναι άλλωστε περίφημη η εξαντλητική εμμονή του ακόμα και για την πιο ασήμαντη φαινομενικά λεπτομέρεια, που σχεδόν αποκλείει την πιθανότητα τα διάφορα παράδοξα και οι συμπτώσεις που εντοπίζονται στις ταινίες του να αποτελούν απλώς προϊόν παράλειψης.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: 38 Temoins

Είδαμε: 38 Temoins

Μαριτίνα Παπαμήτρου | 24.09.2012

Σε μια φαινομενικά φιλήσυχη γειτονιά της Χάβρης, μια νεαρή φοιτήτρια δολοφονείται βάναυσα, αλλά κανείς από τους 38 γείτονές της δε φαίνεται πρόθυμος να μιλήσει γι' αυτό. Αντιθέτως, οι προσπάθειες αποσιώπησης είναι τόσο εμφανείς που κινούν την υποψία μιας δημοσιογράφου που καλύπτει το γεγονός. Τη διαφορά κάνει ο Pierre που, αδυνατώντας συνειδησιακά να συνεχίσει να κρατά μέσα του το απαίσιο μυστικό, αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή του και να ανατρέψει τις έρευνες της αστυνομίας.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Teddy Bear

Είδαμε: Teddy Bear

Νεκτάριος Σάκκας | 24.09.2012

Η επαναληπτική προβολή του εκ Δανίας ορμώμενου «Teddy Bear» μας έφερε αντιμέτωπους με έντονα συναισθήματα. Ίσως να πρόκειται για την πιο "επιθετική" συναισθηματικά ταινία από όσες φλερτάρουν τη φετινή Χρυσή Αθηνά, γεγονός που καθιστά τη συμμετοχή του στο Διεθνές Διαγωνιστικό ιδιαίτερα απρόβλεπτη. Πέρα όμως από τις όποιες φεστιβαλικές επιδόσεις της ταινίας του Mads Matthiesen (βραβείο σκηνοθεσίας στο Sundance), εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο στο «Teddy Bear» είναι η ιστορία του, η οποία ξεπηδά από ένα δικό του μικρού μήκους.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Dreams Of A Life

Είδαμε: Dreams Of A Life

Βάλυ Μουκανάκη | 23.09.2012

Ποια ήταν στ' αλήθεια η Joyce Vincent; Γιατί κανείς δεν αντιλήφθηκε την απουσία της; Πώς είναι δυνατόν να μην την αναζήτησε κανείς για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Οι φίλοι, οι συγγενείς ούτε καν οι απλήρωτοι λογαριασμοί δε στάθηκαν αφορμή για να ανακαλυφθεί νωρίτερα το πτώμα της. Ο σκελετός της βρέθηκε στο διαμέρισμά της τρία χρόνια μετά το θάνατό της. Τα απομεινάρια της ήταν περιτριγυρισμένα από χριστουγεννιάτικα δώρα κι η τηλεόραση ήταν ακόμα ανοιχτή...

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Damsels In Distress

Είδαμε: Damsels In Distress

Γιάννης Βασιλείου | 23.09.2012

Οι ήρωες του Stillman είναι ελιτιστές. Ανήκουν σε μια ιδιαίτερη, οικονομικά εύρωστη κοινωνική ομάδα με δικούς της κώδικες, που θεωρεί ποιοτικά κατώτερους εκείνους που δεν τους ακολουθούν. Είναι επίσης λιγότερο έξυπνοι απ' όσο νομίζουν. Εκείνο όμως που κάνει τον Stillman να ξεχωρίζει από τον μέσο καυτηριάζοντα την αριστοκρατία δημιουργό είναι πως, ενώ εμπαίζει τους χαρακτήρες του, δείχνει παράλληλα γοητευμένος από αυτούς και τον τρόπο ζωής τους.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Citadel

Είδαμε: Citadel

Μαριτίνα Παπαμήτρου | 22.09/2012

Ο Tommy Cowley είναι ένας νεαρός πατέρας που πάσχει από αγοραφοβία από τότε που μια ομάδα διαταραγμένων παιδιών επιτέθηκαν βάναυσα στην έγκυο γυναίκα του. Παγιδευμένος μαζί με το νεογέννητο παιδί του στα ερειπωμένα προάστια της Edentown, πασχίζει να τα βγάλει πέρα, όταν συνειδητοποιεί ότι η δαιμονική συμμορία έχει επιστρέψει.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Grabbers

Είδαμε: Grabbers

Γιάννης Βασιλείου | 22.09.2012

Σε περίπτωση που δε βρέθηκες στο Δαναό το βράδυ της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου, είναι αμφίβολο αν θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις το «Grabbers» στη μεγάλη οθόνη. Αφενός είναι ιρλανδικό και κωμωδίες από τη Μεγάλη Βρετανία βρίσκουν το δρόμο για τις ελληνικές αίθουσες μόνο όταν προκαλούν δονήσεις στο αλλοδαπό box office. Αφετέρου είναι και monster movie κι εμείς εδώ οι "άνθρωποι της κουλτούρας" κάτι τέτοια τα θεωρούμε υποδεέστερα θεάματα.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Eden

Είδαμε: Eden

Νεκτάριος Σάκκας | 21.09.2012

Μία ασιατικής καταγωγής νεαρή Αμερικανίδα (Jamie Chung) απάγεται από μία καλά δικτυωμένη συμμορία εμπορίου λευκής σάρκας. Καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια διαφυγής από τον εφιάλτη μοιάζει καταδικασμένη, αναγκάζεται αρχικά να προσαρμοστεί και στη συνέχεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των "προϊσταμένων" της, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνει ζωντανή σε ένα περιβάλλον όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία πέραν της "εμπορικής".

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: Safety Not Guaranteed

Είδαμε: Safety Not Guaranteed

Γιάννης Βασιλείου | 21.09.2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Κάποιος/α για να με συνοδεύσει στο ταξίδι μου πίσω στον χρόνο. Δεν πρόκειται για φάρσα. Θα πληρωθεί, όταν επιστρέψουμε. Παρακαλείται να φέρει τα προσωπικά του όπλα. Η ασφάλεια δεν είναι εγγυημένη.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Είδαμε: De Rouille Et D

Είδαμε: De Rouille Et D' Os (Rust And Bone)

Μαριάννα Ράντου | 20.09.2012

Η Stephanie είναι μια εκπαιδεύτρια φαλαινών που έχασε και τα δύο της πόδια σε ένα σοκαριστικό ατύχημα εν ώρα εργασίας. Ο Ali έχει μόλις βγει από τη φυλακή και προσπαθεί, αξιοποιώντας τις γροθιές του, να εξασφαλίσει τα προς το ζην για να επιβιώσει ο ίδιος και ο ανήλικος γιος του. Δυο άνθρωποι που προσπαθούν με κινήσεις σπασμωδικές να επανενταχθούν στην κοινωνία, με την ελπίδα να ξαναμάθουν, βήμα-βήμα, να ζουν. Θα συναντηθούν τυχαία κάποια βραδιά πριν το ατύχημα κι ύστερα μετά ξανά, εκείνος με τα αρτιμελή μα ματωμένα χέρια του στην υπηρεσία της ανάγκης κι εκείνη μισή, με την ανάμνηση της φυσιολογικής ζωής να την διαλύει. Θα ξεκινήσουν μια σχέση ιδιόμορφη και πρωτόγνωρη, που κινείται ανάμεσα στη συμπάθεια, την περιέργεια και τον οίκτο, μα που σιγά-σιγά εξελίσσεται μέσα από μια έλξη καταπιεσμένη και κάπως ξεχασμένη, ωστόσο δυνατή και ανεξήγητη.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Ρεπορτάζ: Τελετή Έναρξης για τις 18ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ρεπορτάζ: Τελετή Έναρξης για τις 18ες Νύχτες Πρεμιέρας

Νεκτάριος Σάκκας | 20.09.2012

Το βράδυ της Τετάρτης, 19 Σεπτεμβρίου, στο επιβλητικό θέατρο Παλλάς, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλωσόρισε τους θεατές, απευθύνοντας προσωπικό χαιρετισμό στο Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, καθώς και τον Γάλλο πρέσβη Jean Loup Kuhn-Delforge.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Τα πρώτα sold out για τις Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote είναι ήδη γεγονός!

Τα πρώτα sold out για τις Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote είναι ήδη γεγονός!

Θανάσης Γεντίμης | 17.09.2012

Παρά την κρίση οι φίλοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, έδωσαν ήδη το παρόν στα ταμεία του Φεστιβάλ. Η προπώληση των εισιτηρίων για τις Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote εξελίσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς και τα πρώτα sold out είναι γεγονός. Όπως πληροφορούμαστε έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια για τις εξής προβολές:

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

11 προβολές που δεν πρέπει να χάσετε!

11 προβολές που δεν πρέπει να χάσετε!

Γιάννης Βασιλείου | 15.09.2012

Οι 18ες Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote είναι προ των πυλών. Ας δούμε 11 ταινίες που ξεχωρίσαμε από το φετινό πρόγραμμα...

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα για τις 18ες Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote

Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα για τις 18ες Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote

Θανάσης Γεντίμης | 12.09.2012

Σπάζοντας παράδοση ετών οι Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote έδωσαν στη δημοσιότητα το πρόγραμμα προβολών της φετινής διοργάνωσης μια μέρα πριν την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

18ες Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα εισιτήρια και τις κάρτες

18ες Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα εισιτήρια και τις κάρτες

Θανάσης Γεντίμης | 06.09.2012

Oι Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, έδωσαν στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες για τα εισιτήρια και τις κάρτες διαρκείας της διοργάνωσης...

Κάνε κλικ για τη συνέχεια.

03.10.2012 | Είδαμε: V/H/S

02.10.2012 | Συνέντευξη: Whit Stillman

01.10.2012 | Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης και Απονομή των Βραβείων για τις Νύχτες Πρεμιέρας

30.09.2012 | Είδαμε: Shut Up And Play The Hits

30.09.2012 | Είδαμε: Juan Of The Dead

30.09.2012 | Ρεπορτάζ: Απονομή Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών Ελληνικών Ταινιών

29.09.2012 | Είδαμε: On The Road

29.09.2012 | Είδαμε: Κατερίνα Γώγου, Για Την Αποκατάσταση Του Μαύρου

Διαβάστε 29 Ρεπορτάζ


© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.