11 προβολές που δεν πρέπει να χάσετε!


 


    

Γράφει: Γιάννης Βασιλείου | 15.09.2012

Οι 18ες Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote είναι προ των πυλών. Ας δούμε 11 ταινίες που ξεχωρίσαμε από το φετινό πρόγραμμα...

11. Pillow Talk
Γιατί να το δεις: Λίγα πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση όπως το «Pillow Talk».

10. Woody Allen: A Documentary
Γιατί να το δεις: Είναι ένα γενναίο σε διάρκεια πορτραίτο ενός αγαπημένου κινηματογραφικού φίλου, με υλικό από τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα και προσωπικές μαρτυρίες του ίδιου.

9. V/H/S
Γιατί να το δεις: Αυτό το σπονδυλωτό found footage horror έχει λάβει τις θετικότερες κριτικές από το σύνολο των ταινιών που απαρτίζουν το τμήμα "Μετά τα Μεσάνυχτα".

8. Eden
Γιατί να το δεις: Η θερμή υποδοχή από την κριτική κοινότητα είναι ενθαρρυντικό σημάδι. Δε σνομπάρουμε το βραβείο Κοινού στο SXSW, χρυσό και άγιο, αλλά δε λειτουργεί ακριβώς σαν κράχτης. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω που μπορεί να αναφέρει άλλα πέντε φιλμ που έχουν λάβει αυτή την τιμητική διάκριση. Χωρίς ζαβολιές, σε βλέπουμε.

7. Meet the Fokkens
Γιατί να το δεις: Είναι ένα, όπως ακούγεται, ευχάριστο ντοκιμαντέρ που συνθέτει το προφίλ της πιο διαβόητης περιοχής του Αμστερνταμ μέσα από τις μαρτυρίες δύο ηλικιωμένων ιερόδουλων.

6. Rust and Bone
Γιατί να το δεις: Ο Jacques Audiard είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει σε σύγχρονο δημιουργό η ένδοξη γαλλική κινηματογραφική σκηνή. Και το «Rust and Bone» ένας από τους πολυαναμενόμενους σινεφίλ τίτλους της χρονιάς

5. Room 237
Γιατί να το δεις: Πρόκειται για ντοκιμαντέρ που παραθέτει μια σειρά από απίθανες θεωρίες γύρω από το εμβληματικό «The Shining» (Η Λάμψη) του Stanley Kubrick. Για "άρρωστους" σινεφίλ.

4. Short Stories Α και Β
Γιατί να το δεις: Η συλλογή των καλύτερων φιλμ μικρού μήκους της χρονιάς είναι μια προβολή στην οποία οι σκληροπυρηνικοί φεστιβαλιστές δεν παραλείπουν ποτέ να χτυπήσουν κάρτα.

3. Sweet Smell of Success
Γιατί να το δεις: Είναι μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσεις (ή ακόμα καλύτερα να ανακαλύψεις) το σκατόψυχο αριστούργημα του Alexander MacKendrick στη μεγάλη οθόνη.

2. Amour
Γιατί να το δεις: Γιατί είναι η νέα ταινία του Haneke. Κι αν πιστέψουμε τις κριτικές, ένας από τους δικαιότερους "Χρυσούς Φοίνικες" των τελευταίων ετών.

1.Metropolitan
Γιατί να το δεις: Πρόκειται για ένα από τα λιγότερα γνωστά διαμαντάκια των 90's, που θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη Whit Stillman. Αν δεν το έχεις δει, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προστεθεί στη λίστα των καθιερωμένων ετήσιων χριστουγεννιάτικων προβολών. Και αν το ιδιοσυγκρασιακό σινεμά του Stillman σε κερδίσει, θα σπεύσεις να βγάλεις εισιτήριο να δεις και τις άλλες τρεις ταινίες που συνθέτουν τη φιλμογραφία του.

03.10.2012 | Είδαμε: V/H/S

02.10.2012 | Συνέντευξη: Whit Stillman

01.10.2012 | Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης και Απονομή των Βραβείων για τις Νύχτες Πρεμιέρας

30.09.2012 | Είδαμε: Shut Up And Play The Hits

30.09.2012 | Είδαμε: Juan Of The Dead

30.09.2012 | Ρεπορτάζ: Απονομή Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών Ελληνικών Ταινιών

29.09.2012 | Είδαμε: On The Road

29.09.2012 | Είδαμε: Κατερίνα Γώγου, Για Την Αποκατάσταση Του Μαύρου

Διαβάστε 29 Ρεπορτάζ


© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.