Το CinemaNews.gr σας παρουσιάζει για μια ακόμα χρονιά το καθιερωμένο αφιέρωμα για τις ταινίες της σεζόν 2013-2014! Κάποτε από λάθος αντί για 100 ταινίες παρουσιάσαμε 101. Και επειδή αυτός ο αριθμός αποδεικνύεται κάθε χρονιά ιδιαίτερα γουρλίδικος, 101 είναι και οι ταινίες του φετινού αφιερώματος!

Και στο φετινό μας αφιέρωμα θα βρείτε τα trailer για τις περισσότερες από από τις ταινίες.

Σταθερός στο πόστο του, ο Γιάννης Βασιλείου ξεδίπλωσε και πάλι όλα του τα ταλέντα για να μπορέσει να εντοπίσει τα θετικά και αρνητικά για τις ταινίες που θα δούμε τη σεζόν 2013-2014. Το ρόλο του ξεναγού ανέλαβε ο Θανάσης Γεντίμης που φρόντισε για τις περιγραφές των ταινιών. Καλή ανάγνωση και καλές προβολές!

Κακά τα ψέματα, το 2013 από κινηματογραφικής απόψεως δεν μπήκε καθόλου καλά. Από τον Ιανουάριο και έπειτα από την γενικευμένη μετριότητα ξέφυγαν μόνο τα Οσκαρικά κατάλοιπα του 2012 και κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, τύπου «Before Midnight». Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η νέα σεζόν, που ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου, θα είναι καλύτερη.

Κι αν μας επιφυλάσσει κι άλλες ταινίες σαν το «Rush» ή το «Prisoners», δεν έχουμε κανέναν λόγο για να πιστεύουμε το αντίθετο. Ιερά τέρατα όπως ο Martin Scorsese με το «The Wolf of Wall Street» και οι αδερφοί Coen του «Inside Llweyn Davis» θα κονταροχτυπηθούν με καταξιωμένους νεότερους δημιουργούς όπως ο David O.Russel του «American Hustle» και ο Alexander Payne του «Nebraska» για ένα χρυσό αγαλματίδιο στην επερχόμενη απονομή των Oscar.

Από την άλλη αγαπημένοι auteur όπως ο Roman Polanski («Venus in Fur»), ο Terry Gilliam («The Zero Theorem»), ο Jim Jarmusch («Οnly Lovers Left Alive»), ο Darren Aronofsky («Noah») και ο Neil Jordan («Byzantium») επιστρέφουν με τις νέες τους δημιουργίες.

Ταινίες όπως το «The Hobbit:The Desolation of Smaug», «The Amazing Spider-man 2» και «Godzilla» δε θα αφήσουν παραπονεμένους τους λάτρεις των blockbusters, ενώ για εκείνους που αναζητούν τρομάρες ο James Wan χτυπά εις διπλούν μέσα στη σεζόν με τα «The Conjuring» και «Insidious 2».

Δυνατές συγκινήσεις υπόσχονται «The Immigrant», «All is Lost» και «Μικρά Αγγλία» και ασυγκράτητα γέλια τα «Anchorman 2: The Legend Continues», «Last Vegas» και «Million Ways to Die in the West».

Tαινίες όπως τα «Oldboy», «Robocop» και «Escape Plan» φιλοδοξούν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη και ταινίες όπως το «Nymphomaniac», «The Counselor» και «La Vie D'Adele (Blue Is The Warmest Color) » την λίμπιντο.

Ειδική μνεία στους Anton Corbjin και Paolo Sorrentino των σπουδαίων «The American» και «Il Divo» αντίστοιχα που επανέρχονται στην κινηματογραφική επικαιρότητα με δύο από τους πιο πολυαναμενόμενους τίτλους της σεζόν, το «A Most Wanted Man» και το «La Grande Belleza». Τέλος για τους μικρούς μας φίλους θα κυκλοφορήσουν τα «Maleficent», «Frozen» και «The Lego Movie».