Family

Seventh Son + Trailer

Σκηνοθεσία: Sergey Bodrov

Σε ένα μακρινό παρελθόν το "κακό" ετοιμάζεται να επιτεθεί και να αναζωπυρώσει τη μάχη ανάμεσα στους ανθρώπους και τις δυνάμεις του υπερφυσικού δυνάμεις. Ο "δάσκαλος" John Gregory (Jeff Bridges) είναι ο τελευταίος από τους Ιππότες Falcon, είχε καταφέρει να φυλακίσει την πανίσχυρη κακιά μάγισσα , μητέρα Malkin (Julianne Moore). Μόνο που τώρα εκείνη απέδρασε και ψάχνει εκδίκηση, καλώντας τους ακόλουθούς της για να ετοιμάσουν την επίθεσή τους στον ανυποψίαστο κόσμο των ανθρώπων. Ο Gregory θα πρέπει να καταφέρει να εκπαιδεύσει τον μαθητευόμενό του (Ben Barnes) μέχρι την επόμενη πανσέληνο, για να μπορέσει τη σκοτεινή μαγεία που πλησιάζει. Η μόνη ελπίδα των ανθρώπων είναι στα χέρια του έβδομου γιου, ενός έβδομου γιου.

Ο Ρώσος σκηνοθέτης Sergey Bodrov δοκιμάζει πρώτη φορά τις δυνάμεις του σε project μεγάλου studio και μάλιστα σε μια περιπέτεια επικής φαντασίας. Το «Seventh Son» μεταφέρει (μάλλον όχι ιδιαίτερα πιστά) στο πρώτο βιβλίο "The Spook's Apprentice" της σειράς του Joseph Delaney "The Wardstone Chronicles". Η ταινία έχει συναντήσει όλων των ειδών της ατυχίες, από την παρολίγο χρεωκοπία της εταιρίας που είχε αναλάβει τα ειδικά εφέ ως την αποχώρηση της Warner Bros από τη συμφωνία για τη διανομή της.

Οι λεπτομέρειες...

Maleficent + Trailer

Σκηνοθεσία: Robert Stromberg

Μια φορά κι έναν καιρό μια κακιά μάγισσα θύμωσε πάρα πολύ και καταράστηκε ένα νεογέννητο κοριτσάκι, την πριγκίπισσα Aurora. Στην χιλιοειπωμένη ιστορία της Ωραίας Κοιμωμένης όλοι ξέρουν την τύχη της πριγκίπισσας, ελάχιστοι όμως θυμούνται το όνομα της μάγισσας. Στην μεταφορά του παραμυθιού από την Disney το 1959 η Maleficient, η κακιά μάγισσα, ήταν μια εμβληματική μορφή της ιστορίας. Πάνω από μισό αιώνα είναι η ώρα για να μάθουμε την ιστορία της και να καταλάβουμε τι της συνέβη και την οδήγησε να ρίξει την σκοτεινή της κατάρα.

Δεν είναι sequel. Δεν είναι spin-off. Η ταινία που ξεκίνησε ως project του Brad Bird για να καταλήξει στον Robert Stromberg αποτελεί την αφήγηση μιας γνωστής ιστορίας μέσα από μια διαφορετική οπτική. Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Stromberg, ο οποίος έχει ήδη δύο βραβεία Oscar Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης για τις ταινίες «Alice in Wonderland» και «Oz the Great and Powerful» και μια υποψηφιότητα για Oscar οπτικών εφέ (για το «Master and Commander: The Far Side of the World»). Φυσικά όλα τα βλέμματα βρίσκονται ήδη πάνω στην Angelina Jolie, η οποία (μετά και την περιπέτεια της υγείας της) επιστρέφει σε ένα κόντρα-ρόλο.

Οι λεπτομέρειες...

The Smurfs 2 + Trailer

Σκηνοθεσία: Raja Gosnell

Ο πανούργος μάγος Δρακουμέλ (Hank Azaria) δημιουργεί στο εργαστήριό του τα "πειραχτήρια", μικρά σκανταλιάρικα πλάσματα με σκοπό να μπορέσει να ανακαλύψει την πεμπτουσία των Στρουμφ. Σύντομα όμως θα καταλάβει πως μόνο η Στρουμφίτα γνωρίζει το μυστικό ξόρκι που μπορεί να μετατρέψει τα "πειραχτήρια" σε πραγματικά Στρουμφ. Η λύση βρίσκεται στο Παρίσι, όπου καταλήγει η Στρουμφίτα αιχμάλωτη στα χέρια του Δρακουμέλ. Ο Μπαρμπα-Στρουμφ, ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης και ο Μελένιος αφήνουν το Στρουμφοχωριό και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Patrick και Grace Winslow (που γνώρισαν στη Νέα Υόρκη) για να τη φέρουν πίσω.

Μετά την επιτυχία της κινηματογραφικής μεταφοράς του δημοφιλούς cartoon ήταν θέμα χρόνου η δημιουργία ενός sequel. Αυτή τη φορά η ιστορία εκτυλίσσεται στο Παρίσι (μετά τη Νέα Υόρκη) ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη ξανασυναντάμε τον Raja Gosnell.

Οι λεπτομέρειες...

Frozen + Trailer

Σκηνοθεσία: Chris Buck, Jennifer Lee

Το παγωμένο βασίλειο της Arendelle υποφέρει καθώς η Παγωμένη Βασίλισσα έχει εξαφανιστεί, όταν ένα ξόρκι της έφερε τον αιώνιο χειμώνα. Η θαρραλέα και αισιόδοξη αδελφή της, η πριγκίπισσα Anna (με τη φωνή της Kristen Bell) θα αναλάβει να την εντοπίσει για να λύσει την κατάρα. Σε αυτό το ταξίδι της θα συνεργαστεί με τον Kristoff, έναν απότομο βουνίσιο τύπο, τον ξεκαρδιστικό χιονάνθρωπος Olaf και τον ψωριάρικο τάρανδο που ακούει στο όνομα Swen. Θα αντιμετωπίσουν πολικές συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα αλλά και απίθανα μαγικά φαινόμενα.

H Disney προσπαθεί να διατηρήσει την δυναμική που έχτισε (απέναντι στην Pixar) με το «Tangled» και -κυρίως- με το «Wreck-It Ralph». Το «Frozen» είναι η 53η ταινία κινουμένων σχεδίων από το studio, και αντλεί έμπνευση από το κλασσικό παραμύθι "Η Βασίλισσα του Χιονιού" του Hans Christian Andersen. Εκτός από την Kristen Bell, τις φωνές τους στην ταινία δανείζουν o Josh Gad, η Idina Menzel (του Glee) και ο Ciaran Hinds.

Οι λεπτομέρειες...

Free Birds + Trailer

Σκηνοθεσία: Jimmy Hayward

Ο Reggie είναι αφελής, καλόψυχος, και μικροκαμωμένος. Πρόκειται για εκείνη τη γαλοπούλα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφασίζει κάθε χρόνο να αφήσει ζωντανή, πριν την ημέρα των Ευχαριστιών. Από την άλλη ο Jake είναι μεγαλόσωμος, παρορμητικός και... μοναδικό μέλος της οργάνωσης για την απελευθέρωση της γαλοπούλας. Αν και ανήκουν στο ίδιο είδος, τα δύο πτηνά μοιράζονται ελάχιστα κοινά. Για την ακρίβεια το μόνο που τις ενώνει είναι ότι ο προορισμός τους πάνω στη γη είναι μια πιατέλα στο γιορτινό τραπέζι. Γι' αυτό και αποφασίζουν να κλέψουν μια χρονομηχανή και να επιστρέψουν πίσω στον 17ο αιώνα, τότε που ξεκίνησε η παράδοση να σερβίρεται γαλοπούλα την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ο στόχος τους είναι απλός: να αφαιρέσουν το πιάτο γαλοπούλας από το εορταστικό μενού.

Μια "buddy movie" με γαλοπούλες που ταξιδεύουν στο παρελθόν. Ένα τόσο απλό premise μπορεί να οδηγήσει στις πιο ξεκαρδιστικές ή τις πιο αδιάφορες καταστάσεις. Σκηνοθετεί ο Jimmy Hayward («Horton Hears a Who!»), ενώ στο κεντρικό δίδυμο δανείζουν τις φωνές τους οι Owen Wilson και Woody Harrelson.

Οι λεπτομέρειες...

Muppets Most Wanted + Trailer

Σκηνοθεσία: James Bobin

Μετά την επιτυχημένη τους επιστροφή στα φώτα της ράμπας στην προηγούμενη ταινία, τα Muppets ξεκινούν παγκόσμια περιοδεία γεμίζοντας ασφυκτικά τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης. Από το Βερολίνο, στη Μαδρίτη και το Λονδίνο τα Muppets γίνονται δεκτά με ενθουσιασμό. Όμως σύντομα θα επικρατήσει πανικός καθώς άθελά της η συμπαθής "συμμορία" θα βρεθεί μπλεγμένη σε ένα περίτεχνο σχέδιο για την κλοπή πολύτιμων κοσμημάτων. Πίσω από αυτό το σχέδιο κρύβεται ο Constantine (ο υπ' αριθμόν ένα παράνομος του πλανήτη που είναι φτυστός ο Kermit) και ο ποταπός βοηθός του Dominic (Ricky Gervais).

Με τον "τηλεοπτικό" James Bobin και πάλι στα σκηνοθετικά ηνία, τα λατρεμένα Muppets συνεχίζουν από εκεί που τα αφήσαμε στην πρώτη ταινία. Βασικούς ρόλους θα έχουν οι Ty Burrell, Ricky Gervais και Tina Fey ενώ δεν θα λείψουν cameos γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών μεταξύ των οποίων οι Celine Dion, Lady Gaga, Salma Hayek, Tom Hiddleston, Frank Langella και Christoph Waltz.

Οι λεπτομέρειες...

The Lego Movie + Trailer

Σκηνοθεσία: Phil Lord, Chris Miller

O Emmet είναι μια συνηθισμένη μίνι φιγούρα των Lego που όμως από λάθος θα μπλεχτεί σε μεγάλες περιπέτειες. Όλα ξεκινούν όταν θα τον μπερδέψουν με τον "αρχιμάστορα", το σημαντικότερο πρόσωπο που κρατά το κλειδί για τη σωτηρία του κόσμου των Lego. Με τη βοήθεια του σοφού γέροντα Vitruvius, της σκληροτράχηλης Lucy και του... Batman ο Emmet θα παλέψει για να σταματήσει τον τύραννο Lord Business που έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει το σύμπαν των Lego. Μόνο που ο Emmet είναι απελπιστικά και ξεκαρδιστικά απροετοίμαστος για μια τέτοια μάχη.

Μετά τα Transformers και τη Barbie είναι ώρα για ένα ακόμα αγαπημένο παιδικό παιχνίδι να αποκτήσει το δικό του κινηματογραφικό franchise. Το «The Lego Movie» σκηνοθετεί το δίδυμο Phil Lord και Chris Miller («Cloudy with a Chance of Meatballs») ενώ τις φωνές τους δανείζουν οι Will Ferrell, Morgan Freeman, Liam Neeson και Channing Tatum.

Οι λεπτομέρειες...

Despicable Me 2 + Trailer

Σκηνοθεσία: Pierre Coffin, Chris Renaud

Ο απαισιότατος Gru (με τη φωνή του Steve Carell) έχει μόλις αρχίσει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Margo, Edith και Agnes. Αυτή την οικογενειακή γαλήνη θα διακόψει μια άκρως απόρρητη οργάνωση που έχει αναλάβει την καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία και ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Gru, των minions και της νέας συνεργάτιδάς του, της Lucy (με τη φωνή της Kristen Wiig), να συντρίψει το κακό. Όπως όλα δείχνουν ο μόνος που μπορεί να πιάσει τον μεγαλύτερο παγκόσμιο κακό, είναι ο... πρώην μεγαλύτερος παγκόσμιος κακός.

Μετά την απολαυστική πρώτη ταινία που έκανε την έκπληξη το 2010, ο Gru και (κυρίως) οι minions επιστρέφουν (και σε 3D).

Οι λεπτομέρειες...