Prisoners

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Denis Villeneuve

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Maria Bello, Terrence Howard

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Η νεαρή κόρη του Keller Dover (Hugh Jackman) και η φίλη της δεν επιστρέφουν στο σπίτι τους ένα βράδυ. Ο απελπισμένος πατέρας αποφασίζει να αναλάβει δράση όταν αντιλαμβάνεται ότι η αστυνομία έχει ένα και μόνο στοιχείο στα χέρια της. Ένα φορτηγάκι που αυτόπτες μάρτυρες είδαν νωρίτερα στην περιοχή. Ο ντετέκτιβ Loki (Jake Gyllenhaal) εντοπίζει το ύποπτο αυτοκίνητο και συλλαμβάνει τον οδηγό του. Όταν όμως λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων αφήνεται ελεύθερος, ο πατέρας της 6χρονης αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Η δυνατή ομάδα πρωταγωνιστών (Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Paul Dano, Melissa Leo, Maria Bello, Terrence Howard) αποτελεί το δυνατό χαρτί του «Prisoners», του πρώτου "μεγάλου" project που ανέλαβε ο Denis Villeneuve μετά την επιτυχία του ανεξάρτητου «Incendies».

ΣΥΝ:
Αν και υπέρ του δέοντος αποκαλυπτικό, το trailer του «Prisoners» είναι ότι πιο έντονο είδαμε σε promo υλικό όλη τη σεζόν.

ΠΛΗΝ:
Το σενάριο του «Prisoners» είχε συμπεριληφθεί στην Black List, λίστα που δημοσιεύεται κάθε χρόνο στο Hollywood και περιλαμβάνει τα καλύτερα σενάρια που δεν έχουν λάβει ακόμα το πράσινο φως για να περάσουν στο στάδιο της παραγωγής. Τον ίδιο τιμητικό τίτλο έφερε και το σενάριο του περσινού «Stoker» που, αν δεν είχε πέσει στα χέρια ενός εικονοκλάστη όπως ο Chan-Wook Park, θα γελούσε και ο κάθε πικραμένος.

Trailer - Prisoners