Thriller/Horror

Prisoners + Trailer

Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve

Η νεαρή κόρη του Keller Dover (Hugh Jackman) και η φίλη της δεν επιστρέφουν στο σπίτι τους ένα βράδυ. Ο απελπισμένος πατέρας αποφασίζει να αναλάβει δράση όταν αντιλαμβάνεται ότι η αστυνομία έχει ένα και μόνο στοιχείο στα χέρια της. Ένα φορτηγάκι που αυτόπτες μάρτυρες είδαν νωρίτερα στην περιοχή. Ο ντετέκτιβ Loki (Jake Gyllenhaal) εντοπίζει το ύποπτο αυτοκίνητο και συλλαμβάνει τον οδηγό του. Όταν όμως λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων αφήνεται ελεύθερος, ο πατέρας της 6χρονης αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Η δυνατή ομάδα πρωταγωνιστών (Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Paul Dano, Melissa Leo, Maria Bello, Terrence Howard) αποτελεί το δυνατό χαρτί του «Prisoners», του πρώτου "μεγάλου" project που ανέλαβε ο Denis Villeneuve μετά την επιτυχία του ανεξάρτητου «Incendies».

Οι λεπτομέρειες...

Transcendence + Trailer

Σκηνοθεσία: Wally Pfister

Η θεωρία της Τεχνολογικής Μοναδικότητας είναι το "άγιο δισκοπότηρο" των επιστημόνων στο χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Η σύνδεση του υπολογιστή με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και η συνεργασία ύλης και μηχανής. Σε αυτό το αντικείμενο εργάζονται η Evelyn Caster (Rebecca Hall) και ο σύζυγός της Will (Johnny Depp), όταν μια τρομοκρατική ομάδα ενάντια στην τεχνολογική πρόοδο καταφέρνει ένα καίριο πλήγμα. Η δολοφονία του Will θα σπρώξει την Evelyn να συνδέσει τον εγκέφαλό του με τον υπολογιστή χωρίς να μπορεί να ελέγξει πλήρως το αποτέλεσμα.

Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Wally Pfister, σταθερό συνεργάτη του Christopher Nolan (λ.χ. στην τριλογία του Batman) και βραβευμένο με Oscar Διεύθυνσης Φωτογραφίας για το «Inception». To «Transcendence» έχει την στήριξη του Nolan, ο οποίος έχει αναλάβει και καθήκοντα διευθυντή παραγωγής. Ίσως έτσι να εξηγείται και το εντυπωσιακό cast για πρώτη ταινία σκηνοθέτη, περιλαμβάνοντας τους Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Paul Bettany, Cillian Murphy και Kate Mara.

Οι λεπτομέρειες...

Snowpiercer + Trailer

Σκηνοθεσία: Joon-ho Bong

Στο... σωτήριο έτος 2031 μ.Χ. η γη είναι πολύ διαφορετική από όσο νομίζουμε. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αναστροφή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα εποχή παγετώνων και έχει εξοντώσει σχεδόν κάθε ζωντανό οργανισμό πάνω στη Γη. Οι μόνοι που επέζησαν αυτής της καταστροφής είναι οι ταξιδιώτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα που εξασφαλίζει αέναη κίνηση. Στο εσωτερικό του τρένου έχει διαμορφωθεί ένα άτυπο ταξικό σύστημα. Μόνο που οι επιβαίνοντες της "οικονομικής θέσης", φτάνουν στα όριά τους από τις κακές συνθήκες διαβίωσης και επαναστατούν. Στόχος τους να πάρουν τον έλεγχο του κινητήρα που η ελίτ της "πρώτης θέσης" θεωρεί "ιερό".

Το «Snowpiercer» του Κορεάτη Joon-ho Bong είναι η πρώτη αγγλόφωνη κινηματογραφική δουλειά του σκηνοθέτη και ταυτόχρονα η πρώτη μεγάλη σύμπραξη δυο διαφορετικών κινηματογραφικών σχολών. Αυτό το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας βασίζεται στο... γαλλικό graphic novel, "Le Transperceneige" και το μεγάλο cast απαρτίζεται από τους Chris Evans, Jamie Bell, John Hurt, Tilda Swinton, Octavia Spencer και Ed Harris.

Οι λεπτομέρειες...

The Two Faces Of January

Σκηνοθεσία: Hossein Amini

Πίσω στο 1962 ο Chester MacFarland (Viggo Mortensen) και η σύζυγός του Colette (Dunst) είναι ένα πλούσιο ζευγάρι Αμερικανών που ταξιδεύουν για να γνωρίσουν την Ελλάδα. Όταν επισκέπτονται την Ακρόπολη γνωρίζουν τον Rydal (Oscar Isaac), έναν ξεναγό που όμως συνηθίζει να κάνει μικροαπάτες με θύματα ανυποψίαστους τουρίστες. Το ζευγάρι προσκαλεί τον Rydal για δείπνο και οι τρεις τους αρχίζουν να σχηματίζουν μια καλή παρέα. Μόνο που σύντομα θα αρχίσουν να ψάχνουν τρόπο να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς βρίσκονται μπλεγμένοι στη δολοφονία ενός αστυνομικού.

Βασισμένο σε νουβέλα της Patricia Highsmith, το «The Two Faces of January» φέρει την υπογραφή του σεναριογράφου Hossein Amini («Drive») στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα. Το καλοκαίρι του 2012 για τις ανάγκες των γυρισμάτων οι παραγωγοί της ταινίας εξασφάλισαν τις δυσθεώρητες άδειες για την πραγματοποίηση γυρισμάτων σε αρχαιολογικούς χώρους όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός αλλά και στο λιμάνι των Χανίων.

Οι λεπτομέρειες...

Non-Stop + Trailer

Σκηνοθεσία: Jaume Collet-Serra

Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροσκάφους Bill Marks (Liam Neeson) δέχεται μια σειρά από απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό του. Ο άγνωστος αποστολέας ζητά από τον Marks να διαβιβάσει στην κυβέρνηση πως πρέπει να μεταφέρουν 150 εκ. δολάρια σε ένα λογαριασμό off shore. Διαφορετικά θα σκοτώνει έναν επιβάτη της συγκεκριμένης πτήσης κάθε 20 λεπτά. Και ενώ αρχικά οι απειλές παίρνονται μάλλον αψήφιστα ο πρώτος θάνατος δεν θα αργήσει κάνοντας την καμπίνα του αεροσκάφους στα 40 χιλιάδες πόδια την πιο κλειστοφοβική σκηνή εγκλήματος των τελευταίων ετών.

Παραμένει από τα μεγαλύτερα μυστήρια, το πώς ο Liam Neeson μεταμορφώθηκε από έναν εσωστρεφή ηθοποιό σε ένα "global action star" (όπως πλέον αναφέρουν οι ανακοινώσεις των studio παραγωγής). Το ενδιαφέρον είναι πως παρά την τυποποίηση παραμένει αξιόπιστος σε ρόλους συνηθισμένων ανθρώπων που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Κάτι τέτοιο αναμένουμε και στο «Non-Stop» του Jaume Collet-Serra, με τον οποίον ο Neeson είχε συνεργαστεί ξανά στο «Unknown».

Οι λεπτομέρειες...

Insidious: Chapter 2 + Trailer

Σκηνοθεσία: James Wan

Ξεκινώντας από το σημείο που είχαμε αφήσει την οικογένεια στην πρώτη ταινία, η Renai Lambert ανακαλύπτει το πτώμα ενός δολοφονημένου μέντιουμ, της Elise Rainier. Ο σύζυγός της Josh Lambert θεωρείται ο κύριος ύποπτος, αλλά από το ανακριτικό υλικό και τις έρευνες της αστυνομίας δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία. Η οικογένεια επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, όμως οι πρώην βοηθοί του θύματος στρέφονται σε ένα άλλο μέντιουμ, τον Carl, για να τους βοηθήσει να έρθουν σε επαφή με την νεκρή μέντορά τους. Η αναζήτηση αυτή θα φέρει στην επιφάνεια στοιχεία που συνδέουν τον Josh Lambert με τα απόκοσμα όντα που τον έχουν στοιχειώσει.

Ακολουθώντας τη δοκιμασμένη συνταγή για ένα μεταφυσικό θρίλερ, το «Insidious: Chapter 2» επιστρατεύει τον προπονημένο στο είδος σκηνοθέτη, James Wan αλλά και τον έμπειρο σεναριογράφο Leigh Whannell (οι οποίοι συνεργάστηκαν τόσο στο «Saw» όσο και στο πρώτο «Insidious»). Μαζί τους το cast της πρώτης ταινίας Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye, Barbara Hershey και Ty Simpkins.

Οι λεπτομέρειες...

Paranormal Activity: The Marked Ones + Trailer

Σκηνοθεσία: Gregory Plotkin

Στο Oxnard της Καλιφόρνια, πίσω στο 1992, ο Jesse αποκτά το "σημάδι". Τότε ανακαλύπτει ότι σκοτεινές δυνάμεις βρίσκονται στο κατόπι του, την ίδια ώρα που η οικογένεια και οι φίλοι του προσπαθούν να τον σώσουν. Όταν θα ανακαλύψουν ένα μεγάλο αρχείο από βιντεοκασέτες, μια θα τους τραβήξει την προσοχή. Η ετικέτα της γράφει "Katie and Kristi" (ένα κλείσιμο του ματιού στις προηγούμενες ταινίες).

Με πίστη στην παράδοση που χτίστηκε στις τέσσερις πρώτες ταινίες, οι παραγωγοί του «Paranormal Activity: The Marked Ones» έχουν αφήσει ελάχιστα στοιχεία της υπόθεσης να γίνουν γνωστά. Και αν νομίζατε ότι πρόκειται για την πέμπτη ταινία της σειράς είστε γελασμένοι. Πρόκειται για ένα spinoff project στοχεύοντας το λατινοαμερικάνικο κοινό, ενώ το «Paranormal Activity 5» ετοιμάζεται για το 2015. Ο Christopher Landon που έγραψε τα σενάρια για τα τρία τελευταία «Paranormal Activity», υπογράφει το σενάριο και αυτής της ταινίας ενώ για πρώτη φορά αναλαμβάνει και καθήκοντα σκηνοθέτη.

Οι λεπτομέρειες...

Carrie + Trailer

Σκηνοθεσία: Kimberly Peirce

Η Carrie White (Chloe Grace Moretz) είναι μια παρεξηγημένη μαθήτρια λυκείου χωρίς αυτοπεποίθηση και φίλους. Η κατάσταση στο σπίτι όπου πρέπει να αντιμετωπίζει συνεχώς τη βίαια, θρησκόληπτη μητέρα της (Julianne Moore) αλλά και στο σχολείο όπου δέχεται την κοροϊδία και τον εκφοβισμό των συμμαθητών της, φτάνει στα όριά της. Το κρυφό χάρισμά της όμως, η τηλεκίνηση, θα την μετατρέψει σε μια μηχανή εκδίκησης και φονικών ενστίκτων.

Το μυθιστόρημα του Stephen King, «Carrie», μεταφέρεται για δεύτερη φορά στην μεγάλη οθόνη, με την πρώτη να τοποθετείται στο μακρινό 1976 από τον Brian DePalma. Το ομότιτλο βιβλίο του μεγάλου Stephen King έχει απαγορευτεί πολλάκις στα αμερικάνικα σχολεία για ευνόητους λόγους και αυτή τη φορά τα σκηνοθετικά ηνία αναλαμβάνει η Kimberly Peirce.

Οι λεπτομέρειες...

Horns

Σκηνοθεσία: Alexandre Aja

Ένας νεαρός άνδρας ονόματι Ignatius -Ig- Perrish (Daniel Radcliffe) προσπαθεί πάντα να κάνει το σωστό. Μόνο που η ζωή δεν θα τον ανταμείψει, καθώς ο Ig θα δει την κοπέλα του να δολοφονείται. Και ενώ επισήμως δεν του απαγγέλλονται κατηγορίες, όλοι τον θεωρούν υπεύθυνο. Ακόμα και η ίδια του η οικογένεια. Μετά από μια βραδιά κραιπάλης ο Ig καταλήγει οργισμένος να καταριέται το Θεό για όσα του συμβαίνουν. Μυστηριωδώς όταν ξυπνά το επόμενο πρωί, δύο κέρατα έχουν εμφανιστεί στο μέτωπό του ενώ οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεται νοιώθουν ξαφνικά την άνεση να του εκμυστηρεύονται τα πιο σκοτεινά τους μυστικά. Σύντομα ο Ig θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τις νέες του δυνάμεις για να εντοπίσει και να τιμωρήσει τον δολοφόνο της φίλης του.

Όταν o πατέρας σου λέγεται Stephen King, τότε είναι αναπόφευκτο όλοι να περιμένουν (το λιγότερο) με ενδιαφέρον τα βιβλία σου. Ιδίως αν γράφεις ιστορίες με στοιχεία τρόμου και αγωνίας. Αυτός είναι ο Joe Hill, ο συγγραφέας του "Horns", του βιβλίου που ανέλαβε να μεταφέρει στον κινηματογράφο ο έμπειρος στο είδος Alexandre Aja («Haute Tension», «The Hills Have Eyes», «Piranha 3D»). Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Daniel Radcliffe, τον οποίο πλαισιώνουν οι Juno Temple και Heather Graham.

Οι λεπτομέρειες...

The Conjuring + Trailer

Σκηνοθεσία: James Wan

Πριν από το Amityville υπήρξε το Ηarrisville. Οι παγκόσμιας φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων Ed και Lorraine Warren καλούνται να βοηθήσουν μία οικογένεια που τρομοκρατείται από μία σκοτεινή παρουσία στο αγρόκτημά τους στο Rhode Island όπου μετακόμισαν πρόσφατα. Αντιμέτωποι με τη δαιμονική οντότητα μιας μάγισσας που απαγχονίστηκε σε αυτό το μέρος, οι Warrens έχουν να αντιμετωπίσουν την πιο τρομακτική υπόθεση που έχουν αναλάβει μέχρι τώρα στην καριέρα τους.

Ο σκηνοθέτης James Wan, γνωστός για τα «Saw» και «Insidious», επιστρέφει ξανά με μια ταινία τρόμου βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Πρωταγωνιστούν οι Patrick Wilson («Prometheus»), Vera Farmiga («Up In The Air»), Lili Taylor, Ron Livingston, καθώς και η μικρούλα Mackenzie Foy.

Οι λεπτομέρειες...

Byzantium + Trailer

Σκηνοθεσία: Neil Jordan

Η Eleanor (Saoirse Ronan) και η Clara (Gemma Arterton) είναι δυο μυστηριώδεις και μάλλον αδέκαρες νέες γυναίκες. Όταν θα γίνουν μάρτυρες ενός βίαιου εγκλήματος, αποφασίζουν να κρυφτούν σε ένα παρηκμασμένο παραλιακό θέρετρο. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο και προσπαθούν να μαζέψουν μερικά χρήματα ανάμεσα στα ρημαγμένα παραθαλάσσια ξενοδοχεία. Η Clara αποφασίζει να στραφεί στην πορνεία, ενώ σύντομα θα συναντήσει τον ντροπαλό Noel που τους προσφέρει κατάλυμα στον ξενώνα Byzantium. Από την άλλη η Eleanor συναντά τον Frank, ο οποίος επιμένει να μάθει την αλήθεια για τις δύο τους. Είναι η ώρα να μάθει ότι η Clara είναι η μητέρα της Eleanor, αν και έχουν ελάχιστα χρόνια διαφορά ηλικίας. Μάλιστα η Eleanor αν και γεννήθηκε το 1804 είναι μόλις 16 χρόνων και τόσο εκείνη όσο και η μητέρα της πρέπει να πίνουν ανθρώπινο αίμα για να παραμένουν ζωντανές...

Ο Neil Jordan επιστρέφει στο κινηματογραφικό είδος των "βαμπιρικών" ταινιών 19 χρόνια μετά το «Interview with the Vampire» και ένα ζευγάρι ανερχόμενων πρωταγωνιστριών και ένα σύγχρονο φόντο για την ιστορία του «Byzantium».

Οι λεπτομέρειες...