La Vie D'Adele (Blue Is The Warmest Color)

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Abdellatif Kechiche

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Lea Seydoux, Adele Exarchopoulos, Salim Kechiouche, Jeremie Laheurte, Catherine Salee

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Η 15χρονη Adele είναι μια μαθήτρια λυκείου, που ονειρεύεται να βρει τον έρωτα και έχει μόλις αρχίσει να εξερευνά την σεξουαλική της ταυτότητα. Η σχέση της με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος, χωρίς ποτέ να της προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που λαχταρά να ανακαλύψει. Η ζωή της ανατρέπεται από τη στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Emma (Lea Seydoux), ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος, αλλά και αγάπη. Η Emma βοηθά την Adele όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία αλλά και να προσδιορίσει τη ταυτότητα της σαν ενήλικη γυναίκα.

Ο Χρυσός Φοίνικας του φετινού Φεστιβάλ των Καννών προκάλεσε συζητήσεις, κουτσομπολιά αλλά και καβγάδες. Μετά το «L'Esquive» (2003) και αφού έλαμψε με το «La Graine Et Le Mulet» (2008), ο Abdellatif Kechiche επιστρέφει στην εξερεύνηση της εφηβικής περιόδου και των πρώτων ερωτικών ανακαλύψεων. Η ταινία που βασίστηκε στο graphic novel της Julie Maroh, βασίζει όλη τη δυναμική της στις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών (Adele Exarchopoulos και Lea Seydoux) παρουσιάζοντας έναν ύμνο στην αγάπη και τη ζωή.

ΣΥΝ:
Είναι η ταινία που πήρε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες επί προεδρίας Steven Spielberg κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να αδημονείς να την δεις.

ΠΛΗΝ:
Θα είναι πολύ απογοητευτικό αν επαληθευτούν εκείνοι που γράφουν πως το φιλμ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ταινία-σημαία του gay ακτιβιστικού κινήματος.

Trailer - La Vie D'Adele (Blue Is The Warmest Color)