Comedy/Romance

The Grand Budapest Hotel + Trailer

Σκηνοθεσία: Wes Anderson

Στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και ενώ η Ευρώπη κινείται ανέμελα στους ρυθμούς του Μεσοπολέμου, ο κύριος Gustave (Ralph Fiennes) είναι ο υποδειγματικά πολυάσχολος ρεσεψιονίστ του The Grand Budapest Hotel. Για να είμαστε ειλικρινείς είναι ο μοναδικός λόγος που το ξενοδοχείο παραμένει ακόμα ακμαίο, καθώς με τη γοητεία του καταφέρνει και διατηρεί πιστή πελατεία (θηλυκού γένους). Όταν μια από τις κατακτήσεις του, η 80χρονη πολυεκατομμυριούχος Madame D. Βρίσκεται νεκρή, αφήνοντας στον κ. Gustav ένα σπάνιο έργο τέχνης τότε όλες οι υποψίες θα στραφούν σε εκείνον. Και κάπως έτσι στην ιστορία θα εμπλακούν αδικημένοι κληρονόμοι, πληρωμένοι εκτελεστές, κατάδικοι και αστυνόμοι. Την αφήγηση αυτής της απίστευτης ιστορίας αναλαμβάνει ο Zero Moustafa, ένας νεαρός καμαρότος που σύντομα εξελίσσεται στον πιο πιστό φίλο του κ. Gustave.

O Wes Anderson για μια ακόμα φορά πλάθει επιδέξια από το μηδέν ένα σύμπαν με απίθανους χαρακτήρες και μοναδική αισθητική. Το «The Grand Budapest Hotel» εκτός από το χαρακτηριστικό κινηματογραφικό στιλ του Anderson, έχει το προνόμιο να συγκεντρώνει το πιο λαμπερό cast πρωταγωνιστών που θα δούμε φέτος περιλαμβάνοντας τους: Ralph Fiennes, Edward Norton, Jude Law, Bill Murray, Owen Wilson, Willem Dafoe, Adrien Brody, Tilda Swinton, Jason Schwartzman, Jeff Goldblum? Harvey Keitel, Tom Wilkinson, F. Murray Abraham, Saoirse Ronan και Lea Seydoux.

Οι λεπτομέρειες...

Anchorman 2: The Legend Continues + Trailer

Σκηνοθεσία: Adam McKay

Ο Ron Burgundy (Will Ferell) είναι ένας φαντασμένος και ερωτύλος παρουσιαστής ειδήσεων. Στο πλευρό του έχει την ειδησεογραφική ομάδα του τηλεοπτικού καναλιού Channel 4 του San Diego: τον Champ Kind (David Koechner), τον Brian Fantana (Paul Rudd) και τον Brick Tamland (Steve Carrel).

Σχεδόν 10 χρόνια μετά την ταινία που μας σύστησε τον θρύλο του Ron Burgundy, το «Anchorman 2: The Legend Continues» ξαναενώνει τους απίθανους χαρακτήρες που γνωρίσαμε. Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για την ταινία, με τον Adam McKay να αναλαμβάνει και πάλι την σκηνοθεσία σε παραγωγή του Judd Apatow. Οι μόνες διαρροές αφορούν οι μικρές εμφανίσεις γνωστών ηθοποιών στην ταινία, μεταξύ των οποίων ο Harrison Ford, ο Jim Carrey και ο Sacha Baron Cohen.

Οι λεπτομέρειες...

Last Vegas + Trailer

Σκηνοθεσία: Jon Turteltaub

Και οι φανατικότεροι εργένηδες κάποια στιγμή υπαναχωρούν. Ανάμεσά τους και ο Billy (Michael Douglas), ο οποίος παίρνει τη δύσκολη απόφαση να κάνει πρόταση γάμου στην 30χρονη σύντροφό του. Τότε οι τρεις κολλητοί του φίλοι παίρνουν την απόφαση να οργανώσουν μια απόδραση στο Las Vegas, να ξεχάσουν για λίγο την ηλικία που γράφουν οι ταυτότητές τους και να ξαναζήσουν τις περιπέτειες της νιότης τους. Το batchelor party του Billy θα είναι μόνο η αφορμή. Μόλις φτάνουν όμως, καταλαβαίνουν πως τα χρόνια που πέρασαν έχουν αλλάξει ριζικά την Πόλη της Αμαρτίας. Τίποτε δεν θυμίζει το Las Vegas που γνώρισαν όταν ήταν νέοι. Μπορεί πλέον στην πόλη να μην λάμπει το Rat Pack αλλά το Cirque du Soleil, παρόλα αυτά οι τέσσερις κολλητοί έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν τίποτε να χαλάσει το ταξίδι τους. Κυρίως όμως έχουν αποφασίσει τίποτε να μην χαλάσει τη φιλία τους.

Οι Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman και Kevin Kline δεν χρειάζονται περεταίρω συστάσεις. Αυτοί οι τέσσερις ηθοποιοί θρύλοι (όλοι τους βραβευμένοι με Oscar) αφήνουν στην άκρη τις φιλόδοξες παραγωγές και τους Οσκαρικούς ρόλους και προσπαθούν να στήσουν φτιάξουν μια buddy movie για... συνταξιούχους. Σκηνοθετεί ο Jon Turteltaub που σίγουρα θα άδραξε την ευκαιρία αυτού του λαμπερού cast, ιδίως αφού οι τρεις τελευταίες ταινίες του είχαν πρωταγωνιστή τον Nicholas Cage.

Οι λεπτομέρειες...

Million Ways To Die In The West

Σκηνοθεσία: Seth MacFarlane

O Albert (Seth MacFarlane) είναι ένας κτηνοτρόφος που φροντίζει το κοπάδι των προβάτων του. Δειλός και μαζεμένος θα αποφασίζει να μην συμμετάσχει σε μια μονομαχία για λόγους τιμής, γεγονός που θα οδηγήσει την κοπέλα του (Amanda Seyfried) να τον χωρίσει. Η γνωριμία του με μια άλλη γυναίκα που καταφτάνει στην πόλη (Charlize Theron) θα τον βοηθήσει να αποκτήσει γενναιότητα και εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Πλέον ο Albert είναι έτοιμος να διεκδικήσει την παλιά του αγάπη. Μόνο που πρώτα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον σύζυγό της γυναίκας που τον βοήθησε, ένα διαβόητο εγκληματία που την ακολούθησε στην πόλη και ζητά εκδίκηση.

Ο Seth MacFarlane γράφει και σκηνοθετεί ένα κωμικό western, φιλοδοξώντας να κινηθεί στα χνάρια του θρυλικού "Μπότες, Σπιρούνια Και Καυτές Σέλες". Ο Seth συγκέντρωσε στο «Million Ways To Die In The West» ένα cast ταλαντούχων ηθοποιών περισσότερο ή λιγότερο έμπειρων στην κωμωδία. Εκτός από τις κυρίες (Theron και Seyfried) σε μικρότερους ή μεγαλύτερους ρόλους θα δούμε τους Liam Neeson, Giovanni Ribisi, Sarah Silverman και Neil Patrick Harris.

Οι λεπτομέρειες...

Grudge Match + Trailer

Σκηνοθεσία: Peter Segal

Στα νιάτα τους ήταν δύο από τους καλύτερους μποξέρ, αν και εδώ και καιρό βρίσκονται στην αφάνεια. Κάποτε έδωσαν δύο αγώνες που έληξαν ισόπαλοι και ποτέ δεν συναντήθηκαν για το τρίτο ματς. Η τυχαία συνάντησή τους στα γραφεία παραγωγής videogames θα καταλήξει σε σύρραξη, δημιουργώντας αίσθηση στα social media. Και κάπως έτσι, 30 χρόνια μετά την συνταξιοδότησή τους, ένας έξυπνος διοργανωτής αγώνων πυγμαχίας τους κάνει μια πρόταση που δεν μπορούν να αρνηθούν: Να επιστρέψουν στο ρινγκ και να λύσουν τις διαφορές τους μια για πάντα. Για να φτάσουν όμως στο σημείο να παλέψουν θα πρέπει πρώτα να καταφέρουν να "βγάλουν" μια προπόνηση χωρίς να τα φτύσουν.

Πολύ ενδιαφέρον το concept του «Grudge Match» με τον Robert DeNiro και τον Sylvester Stallone σε ρόλους μποξέρ. Επιστροφή δηλαδή σε χαρακτήρες παρόμοιους με εκείνους που τους έκαναν διάσημους (ο DeNiro ως Jake La Motta στο «Raging Bull» και ο Sly ως Rocky στις ομότιτλες ταινίες). Και όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε όλη η δύναμη αυτής της ταινίας είναι ακριβώς στην αυτοαναφορικότητα που κουβαλάει. Αρκεί να δεις τον Stallone να προσπαθεί να προπονηθεί σε ένα ψυγείο με κρέατα...

Οι λεπτομέρειες...

The World's End + Trailer

Σκηνοθεσία: Edgar Wright

O Gary, o Andy, o Steven, o Peter και ο Oliver είναι πέντε κολλητοί φίλοι, μαζί από παιδιά. Όταν ήταν νέοι προσπάθησαν να σπάσουν το ρεκόρ, πηγαίνοντας σε 12 pub και πίνοντας τις ανάλογες μπίρες μέσα σε ένα βράδυ. Τότε δεν τα κατάφεραν, αφού δεν έφτασαν ποτέ στην τελευταία pub ονόματι The World's End. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Gary (Simon Pegg) που παραμένει άτακτος, αποφασίζει να πείσει τους υπόλοιπους να επιστρέψουν στην πόλη που μεγάλωσαν και να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στην πρόκληση που δεν ολοκλήρωσαν ποτέ. Μόνο που η γενέτειρά τους έχει αλλάξει ανησυχητικά, καθώς οι κάτοικοί της συμπεριφέρονται σαν ρομπότ και έχουν υπερφυσικές δυνάμεις.

Τρίτη συνεργασία για το δίδυμο Simon Pegg και Edgar Wright (μετά τα «Shaun of the Dead» και «Hot Fuzz»), προσθέτοντας αυτή τη φορά στο μείγμα το στοιχείο της επιστημονικής φαντασίας. Μένει να δούμε εάν το «The World's End» θα έχει την τύχη του «Shaun of the Dead» που προβλήθηκε στην Ελλάδα ή του «Hot Fuzz» το οποίο κατέληξε απευθείας στα ράφια των DVD Club.

Οι λεπτομέρειες...

The Other Woman + Trailer

Σκηνοθεσία: Nick Cassavetes

Μια γυναίκα (Cameron Diaz) ανακαλύπτει με καθυστέρηση ότι είναι η "άλλη γυναίκα" στη ζωή του συντρόφου της (Nikolaj Coster-Waldau). Για την ακρίβεια εκείνος είναι παντρεμένος και έχει μια παράλληλη ζωή με τη σύζυγό του (Leslie Mann). Συνειδητοποιώντας η μία την ύπαρξη της άλλης, οι δύο γυναίκες αποφασίζουν αντί να τον χωρίσουν, να καταστρώσουν την εκδίκησή τους.

Το 2007 η Melissa Stack είδε το πρώτο της σενάριο με τίτλο " I Want to F**k Your Sister" να μπαίνει στη λίστα που συντάσσουν τα στελέχη των studio με τα πιο ενδιαφέροντα σενάρια που είδαν εκείνη τη χρονιά. Εκείνο το project δεν προχώρησε και πλέον η νεαρή σεναριογράφος παίρνει το βάπτισμα του πυρός με το «The Other Woman» που σκηνοθετεί ο Nick Cassavetes («The Notebook»).

Οι λεπτομέρειες...

The Secret Life Of Walter Mitty + Trailer

Σκηνοθεσία: Ben Stiller

Ο Walter Mitty (Ben Stiller) είναι ένας συνηθισμένος άντρας, ο οποίος διαπιστώνει - μέσα από την πιο απίθανη συγκυρία - ότι η ζωή του πρόκειται να απογειωθεί σε μαγικά επίπεδα. Αυτός ο διευθυντής περιοδικού φωτογραφίας που δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να ονειρεύεται κάθε μέρα, έως ότου θα δει τη θέση του (αλλά και της συναδέλφου του με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος) να κινδυνεύει. Τότε ο Walter θα αποφασίσει να αφήσει στην άκρη την ονειροπόληση και να αναλάβει δράση.

Ο Ben Stiller ανασυνθέτει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια από τις πιο κλασσικές ιστορίες φαντασίας. Όλα ξεκίνησαν από δυόμιση σελίδες που γράφτηκαν το 1939 από τον James Thurber και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό New Yorker. Η ιστορία του Walter Mitty έγινε για πρώτη φορά ταινία το 1947 από τον Norman Z. McLeod, όμως ο Stiller ξαναπιάνει την ιστορία από την αρχή, προσαρμόζοντάς την στην καθημερινότητα του 21ου αιώνα. Μια ιστορία που συνδυάζει κωμωδία, δράμα, περιπέτεια και φαντασία. Συμπρωταγωνιστούν οι Kristen Wiig («Bridesmaids») και ο πολύς Sean Penn («Milk», «Mystic River»).

Οι λεπτομέρειες...

Don Jon + Trailer

Σκηνοθεσία: Joseph Gordon-Levitt

O Jon Martello (Joseph Gordon-Levitt) είναι νέος, όμορφος αλλά και παλιομοδίτης. Αφιερωμένος στην οικογένεια του, τις ιταλικές του ρίζες, την καθολική εκκλησία και τη λατρεία των γυναικών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φίλοι του τον αποκαλούν "Δον Ζουάν". Όμως εκείνος απολαμβάνει εξίσου (αν όχι περισσότερο) την ευχαρίστηση που παίρνει μπροστά στον υπολογιστή του και το πορνό του. Η Barbara (Scarlett Johansson) είναι πανέμορφη, λατρεύει τις ρομαντικές κομεντί και ψάχνει τον "ιππότη" με τον οποίο θα φύγει προς το ηλιοβασίλεμα. Ο έρωτας θα τους φέρει κοντά και ο Jon θα αρχίσει να αναρωτιέται μήπως είναι η ώρα να νοικοκυρευτεί. Μόνο που οι "κακές συνήθειες" δεν ξεχνιούνται εύκολα, δυναμιτίζοντας την σχέση του με την Barbara.

Ο Joseph Gordon-Levitt γράφει, σκηνοθετεί (για πρώτη φορά) και πρωταγωνιστεί στο «Don Jon», μια φρέσκια ρομαντική κομεντί στα χνάρια του «(500) Days Of Summer» με την πάντα λαμπερή Scarlett Johansson να είναι το αντικείμενο του πόθου.

Οι λεπτομέρειες...

About Time + Trailer

Σκηνοθεσία: Richard Curtis

Δεν είναι απαραίτητο να καταλήγουν όλα τα φλερτ σε χυλόπιτα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ο Tim Lake (Domhnall Gleeson) όταν ο πατέρας του αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό: όλοι οι άνδρες της οικογένειας μπορούν να ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο! Και μάλιστα οποτεδήποτε επιθυμούν ώστε να διορθώνουν ό,τι θέλουν. Έτσι ο Tim αποφασίζει να αξιοποιήσει αυτό το υπερφυσικό χάρισμα για να αποκτήσει φιλενάδα. Βάζει σκοπό να γυρίζει πίσω, κάθε φορά που κάνει κάτι λάθος στο φλερτ του ώστε να το δοκιμάσει μια δεύτερη φορά. Μόνο που αυτή η ιδέα παρότι φαίνεται ιδανική δεν είναι η μαγική λύση για κάθε απογοήτευση που φέρνει η ζωή.

Ο Richard Curtis επιστρέφει στο είδος που ξέρει καλύτερα από τον καθένα προσθέτοντας αυτή τη φορά και μια πινελιά επιστημονικής φαντασίας. Συνεργάζεται για 11η φορά με τους παραγωγούς Tim Bevan και Eric Fellner, επιλέγοντας για κεντρικό δίδυμο τον ανερχόμενο Domhnall Gleeson και την πάντα λαμπερή Rachel McAdams.

Οι λεπτομέρειες...

Romeo And Juliet + Trailer

Σκηνοθεσία: Carlo Carlei

Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Ίσως η πιο γνωστή ιστορία αγάπης με φόντο την Βερόνα. Δυο οικογένειες με ορκισμένη έχθρα μεταξύ τους: οι Καπουλέτοι και οι Μοντέγοι. Ο Ρωμαίος επιθυμεί την Ροζαλίνα, ανιψιά του Καπουλέτου. Μαζί με τους φίλους του θα εμφανιστεί απρόσκλητος στη γιορτή που οργανώνει ο Καπουλέτος για να παντρέψει την Ιουλιέτα με τον Κόμη Πάρη. Μόνο που η συνάντησή του με την Ιουλιέτα θα τον κάνει να ξεχάσει τη Ροζαλίνα, δημιουργώντας έτσι έναν έρωτα καταδικασμένο λόγω της αδυσώπητης οικογενειακής έχθρας.

Μετά από πλείστες όσες μεταφορές στον κινηματογράφο (με κορυφαίες εκείνες του George Cukor το 1936, του Franco Zeffirelli το 1968 και του Baz Luhrmann το 1996) η κλασσική ιστορία του William Shakespeare επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά πιστή στο ύφος του έργου. Το σενάριο υπογράφει ο Julian Fellowes (Downton Abbey) ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ιταλός Carlos Carlei που μετά το «La Corsa Dell' Innocente» το 1992 δεν κατάφερε να κάνει επιτυχημένο πέρασμα στις ΗΠΑ. Σίγουρα όμως ο βασικός παράγοντας για την επιτυχία της ταινίας θα είναι η χημεία των δύο πρωταγωνιστών, της Hailee Steinfeld (που ξεχώρισε στο «True Grit») και τον Douglas Booth, περισσότερο γνωστό από το ρόλο του Pip στην τηλεοπτική μεταφορά των "Μεγάλων Προσδοκιών" από το BBC.

Οι λεπτομέρειες...

Third Person

Σκηνοθεσία: Paul Haggis

Ο Michael (Liam Neeson) ταξιδεύει στο Παρίσι χωρίς τη σύζυγό του (Maria Bello). Εκεί θα δεχτεί την επίσκεψη της ερωμένης του (Olivia Wilde) η οποία έχει πρόβλημα δέσμευσης. Στη Νέα Υόρκη η Julia (Mila Kunis) βαρύνεται με κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας του γιού της, αν και εκείνη τις αρνείται πεισματικά. Όμως πλέον ο γιός της βρίσκεται με τον πατέρα του Rick (James Franco) που κάνει τα πάντα για να κρατήσει την επιμέλειά του. Στη Ρώμη o Sean (Adrien Brody) είναι ένας Αμερικάνος επιχειρηματίας που ερωτεύεται τη φλογερή Monica από τη Ρουμανία, η οποία ισχυρίζεται ότι η κόρη της πέσει θύμα απαγωγής και χρειάζεται χρήματα για να την απελευθερώσει. Μπορεί να απέχουν μεταξύ τους εκατοντάδες χιλιόμετρα, όμως αυτές οι τρεις ιστορίες θα συνδεθούν με αναπάντεχους τρόπους.

Στα χνάρια του «Crash» o βραβευμένος με Oscar Paul Haggis επιχειρεί και πάλι να αφηγηθεί μια ιστορία παράλληλων αφηγήσεων, μόνο που αυτή τη φορά η πλοκή λαμβάνει χώρα σε τρεις διαφορετικές πόλεις. Συνδυάζοντας το δράμα με το ρομαντικό στοιχείο και τη σύνδεση των τριών ανδρικών χαρακτήρων (Neeson, Franco, Brody), το «Third Person» έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο όπου έγινε δεκτό με μάλλον επιφυλακτικές κριτικές.

Οι λεπτομέρειες...

Mood Indigo (L' Ecume Des Jours) + Trailer

Σκηνοθεσία: Michel Gondry

Ο Colin (Romain Duris) έχει μια πολύ ευχάριστη ζωή. Είναι πλούσιος, τρώει φανταστικό φαγητό από τον μάγειρά του (Omar Sy), λατρεύει το πιάνο και τα κοκτέιλ και τον φίλο του τον Chris (Gad Elmaleh). Σε ένα πάρτυ που πηγαίνει όμως, γνωρίζει την Chloe (Audrey Tautou) και ερωτεύονται παράφορα. Όλα αλλάζουν όμως όταν η Chloe αρρωσταίνει στον μήνα του μέλιτος και η κατάστασή της χειροτερεύει γρήγορα. Ο Colin θα χρειαστεί να καταφύγει σε διάφορες απεγνωσμένες μεθόδους για να σώσει τη ζωή της γυναίκας του.

Ο Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο "Mood Indigo, Foam of the Daze" του Boris Vian, επιλέγοντας μια δυνατή πρωταγωνιστική τετράδα απότελούμενη από τους Romain Duris, Audrey Tautou, Gad Elmaleh και Omar Sy.

Οι λεπτομέρειες...