RoboCop

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Jose Padilha

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Jackie Earle Haley

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Στο όχι και τόσο μακρινό 2028, η πολυεθνική εταιρία OmniCorp βρίσκεται στην κορυφή της ρομποτικής τεχνολογίας. Τα μη επανδρωμένα ρομπότ που κατασκευάζει χρησιμοποιούνται κατά κόρον από το στρατό σε μάχες εκτός των ΗΠΑ, φέρνοντας ζεστό χρήμα στα ταμεία της. Τώρα όμως η OmniCorp βρίσκεται σε μια μεγάλη πρόκληση, καθώς ετοιμάζεται να φέρει τις τεχνολογίες της στο έδαφος της Αμερικής εκμεταλλευόμενη μια σύμπτωση. Ο οικογενειάρχης αστυνόμος του Ντιτρόιτ Alex Murphy (Joel Kinnaman) τραυματίζεται σοβαρά την ώρα του καθήκοντος. Ενώ βρίσκεται στο νοσοκομείο η OmniCorp βλέπει μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσει έναν αστυνόμο μισό άνθρωπο και μισό μηχανή. Μπορεί η ιδέα για έναν τέτοιο αστυνόμο σε κάθε πόλη να είναι φιλόδοξη και χρυσοφόρα, όμως μένει να αποδειχθεί αν τον πρώτο λόγο θα έχει ο άνθρωπος ή η μηχανή.

Να ένα reboot που συζητείται καιρό, και έρχεται σχεδόν 25 χρόνια μετά το εμβληματικό φιλμ του Paul Verhoeven. Αυτή τη φορά ο Βραζιλιάνος Jose Padilha («Tropa de Elite») αναλαμβάνει τα ηνία του σκηνοθέτη, έχοντας γενναιόδωρο budget και ταλαντούχο πρωταγωνιστικό cast που περιλαμβάνει τους Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Michael Keaton και Jackie Earle Haley.

ΣΥΝ:
Το original «Robocop» του Paul Verhoeven ήταν ότι κοντινότερο έχουμε δει μέχρι στιγμής σε φιλμική μεταφορά του Δικαστή Ντρέντ - από άποψη ύφους αλλά και θεματικών.

ΠΛΗΝ:
Όπως μαρτυρά και το πρόσφατο ριμέικ του «Total Recall», είναι κακή ιδέα να διασκευάζεις Verhoeven. Ειδικά αν σχεδιάζεις να αφαιρέσεις παντελώς την προκλητική ατμόσφαιρα, την φετιχιστική εικονογραφία και τους σκωπτικούς τόνους.

Trailer - RoboCop