Τα Τελευταία Νέα
Ημερολόγιο Των Oscar
Τα Μεγάλα Φαβορί
Παράλληλα Βραβεία
 
83 Trivia Για Τα Oscar: Από 81 έως 82

Trivia 81:
Ο Stephen Daldry έχει το απίστευτο ρεκόρ να έχει γυρίσει 3 μόνο ταινίες στην μέχρι τώρα καριέρα του («Billy Elliot», «The Hours», «The Reader») , και να έχει προταθεί και για τις 3 για το Oscar Σκηνοθεσίας.

Trivia 82:
Από το 1932 εως το 1944 στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας οι υποψηφιότητες ήταν 10, αλλά από το 1945 περιορίστηκαν στις 5. Φέτος, 66 χρόνια μετά, η σημαντικότερη κατηγορία της βραδιάς των Oscar έχει ξανά 10 υποψήφιες ταινίες να αναμετριούνται για το βραβείο. Κατά πολλούς αυτό οφείλεται στην απουσία της περσινής εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας «The Dark Knight» από την πεντάδα, κάτι που 'στοίχησε' στην τηλεοπτική μετάδοση των Oscar αρκετές μονάδες τηλεθέασης. Οι διοργανωτές στην προσπάθεια τους να συμπεριλάβουν στην μεγάλη βραδιά εμπορικές ταινίες που θα δυσκολεύονταν να μπουν στην πεντάδα, αύξησαν τον αριθμό των διεκδικητών του 'μεγάλου' Oscar σε 10, ελπίζοντας ότι έτσι θα αυξηθεί και η τηλεθέαση που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Trivia 83:
To 1964 o παρουσιαστής των Oscar Μουσικής Επένδυσης Sammy Davis Jr μπέρδεψε τους φακέλους. Έτσι αφού πρώτα διάβασε τα ονόματα των υποψηφίων για το Oscar Διασκευασμένης Μουσικής, άνοιξε τον λάθος φάκελο και διάβασε το όνομα του νικητή της κατηγορίας Πρωτότυπης Μουσικής. Χάρη στην γρήγορη επέμβαση των ορκωτών λογιστών, o Sammy Davis Jr πήρε το σωστό φάκελο διάβασε το όνομα του νικητή της κατηγορίας και αμέσως μετά άρχισε να διαβάζει τα ονόματα των υποψηφίων στην κατηγορία Πρωτότυπης Μουσικής, οι οποίοι φυσικά δεν είχαν καμία αγωνία αφού ήδη γνώριζαν τον νικητή.

Ακολουθήστε Μας Στο Facebook
Oscar Trivia
10 Χρόνια Αφιερώματα Oscar

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)