Τα Τελευταία Νέα
Ημερολόγιο Των Oscar
Τα Μεγάλα Φαβορί
Παράλληλα Βραβεία
 
83 Trivia Για Τα Oscar: Από 41 έως 50

Trivia 41:
Το 1945 ο ηθοποιός Barry Fitzerald τιμήθηκε με 2 υποψηφιότητες, μια Α' και μια Β' Ανδρικού Ρόλου, για την ίδια όμως ταινία. Ο ρόλος του Fitzerald στο «Going My Way» ήταν μικρός για πρωταγωνιστικός και μεγάλος για Β ρόλος, με αποτέλεσμα άλλοι να τον ψηφίσουν στην πρώτη κατηγορία και άλλοι στη δεύτερη. Από εκείνη την χρονιά η Ακαδημία απαγόρευσε την διπλή υποψηφιότητα του ίδιου ηθοποιού για την ίδια ταινία. Ο Barry Fitzerald κέρδισε τελικά το Oscar Β' Ανδρικού ρόλου.

Trivia 42:
Η τελετή απονομής έχει αναβληθεί 3 φορές. Το 1938 αναβλήθηκε 1 εβδομάδα λόγω των πλημμύρων που έπλητταν το Λος Αντζελες, το 1968 μεταφέρθηκε 2 μέρες μετά για να μην συμπίπτει με την κηδεία του δολοφονημένου Martin Luther King και το 1981 έγινε την επομένη από την προγραμματισμένη λόγω της απόπειρας δολοφονίας εναντίων του αμερικανού προέδρου Ronald Reagan.

Trivia 43:
Οι σκηνοθέτες που έχουν κερδίσει Oscar με το ντεμπούτο τους είναι οι: Daniel Mann «Marty», Robert Redford «Ordinary People» (Συνηθισμένοι Ανθρωποι), James L. Brooks «Terms of Endearment» (Σχέσεις Στοργής), Kevin Costner «Dances With Wolves» (Χορεύοντας με τους Λύκους) και Sam Mendes «American Beauty».

Trivia 44:
Το 1960 ο Chill Wills κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε αξιοθρήνητα μέσα προκειμένου να κερδίσει το Oscar Β' Ανδρικού ρόλο για το «Alamo». Ο Wills δεν δίστασε να τυπώσει διαφημιστικά που έλεγαν: "Εμείς, το καστ της ταινίας Alamo, προσευχόμαστε στον Θεό περισσότερο και από όσο προσεύχονταν οι αληθινοί Τεξανοί για την ζωή τους στο Alamo, να κερδίσει ο αδερφός μας Chill Wills το Oscar". Σε μια άλλη διαφήμιση απευθυνόμενος προς τα μάλη της Ακαδημίας έλεγε "Χάσω, νικήσω ή έρθω ισόπαλος, είστε όλοι αδέρφια μου και σας αγαπώ όλους" υπογράφοντας από κάτω ως "ο αδερφός σας Chill Wills". Το τελειωτικό χτύπημα για αυτόν ήρθε όταν ο μεγάλος κωμικός Groucho Marx δημοσίευσε στις εφημερίδες μια δική του διαφήμιση που έλεγε: "Αγαπητέ κύριε Wills. Είμαι ενθουσιασμένος που με θεωρείτε αδερφό σας. Εγώ πάντως θα ψηφίσω τον Sal Mineo" (αντίπαλο του Wills).

Trivia 45:
Η ταινία μικρού μήκους «Red Balloon» (1956) που εξιστορεί τη σχέση ενός παιδιού με ένα κόκκινο μπαλόνι, κέρδισε το Oscar καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου παρόλο που είχε διάρκεια μόλις 35 λεπτά και καθόλου διάλογο.

Trivia 46:
Στον ευχαριστήριο λόγο της βράβευσής του για τo «One Flew Over the Cuckoo's Nest» (Στη Φωλιά του Κούκου) το 1975 ο Jack Nicholson δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην ατζέντη του, που μερικά χρόνια πριν του είχε πει ότι δεν κάνει για ηθοποιός και πρέπει να αλλάξει επάγγελμα.

Trivia 47:
Το 1947 ήταν η χρονιά που η Ακαδημία εισήγαγε το Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Trivia 48:
H πρώτη αφροαμερικανίδα ηθοποιός που κέρδισε Oscar ήταν η Hattie McDaniel το 1939 για το «Gone With The Wind» (Όσα Παίρνει ο Ανεμος).

Trivia 49:
Όταν το 1972 ανακοινώθηκε ότι ο Marlon Brando κέρδισε το 2ο Oscar της καριέρας του για τον «The Godfather» (Ο Νονός), το βραβείο ανέβηκε να παραλάβει ή μάλλον να αρνηθεί μια Ινδιάνα η οποία δήλωσε ότι ο Marlon Brando αρνείται το Oscar ως διαμαρτυρία για την άδικη μεταχείριση των Ινδιάνων της Αμερικής από την κινηματογραφική βιομηχανία.

Trivia 50:
Η χώρα με τα περισσότερα Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας είναι η Ιταλία με 10 βραβεία με την Γαλλία να ακολουθεί με 9 βραβεία.

Ακολουθήστε Μας Στο Facebook
Oscar Trivia
10 Χρόνια Αφιερώματα Oscar

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)