Με αρκετές εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 75η τελετή απονομής των βραβείων Oscars. Δείτε την πλήρη λίστα των νικητών. Διαβάστε τα σχόλια των Γιάννη Αμπαζή και Ορέστη Καραβά για την απονομή.

Δείτε επίσης το πλούσιο φωτορεπορτάζ από την βραδία της 75ης Απονομής. Λίγο πριν την απονομή o Μανώλης Δούνιας έδωσε τις δικές του προβλέψεις για τους νικητές στις βασικές κατηγορίες.

Με αφορμή τα 75 χρόνια των OSCAR διαβάστε τα 75 πράγματα που δεν ξέρατε για τα Oscars. Δείτε επίσης το ρεπορτάζ με φωτογραφίες από το γεύμα των υποψηφίων.

Απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία της ένωσης Σκηνοθετών και της ένωσης Ηθοποιών του Hollywood προωθόντας την ταινία Chicago. Δείτε τους νικητές των νικητών για τα βραβεία Directors Guild και τα βραβεία Actors Guild.

Απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία της Βρετανικής και Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνοντας μια ώθηση στην ταινία The Piannist. Δείτε τις λίστες των νικητών για τα βραβεία BAFTA [σχόλιασμός] και τα βραβεία CESAR [σχόλιασμός].

Διαβάστε τα σχόλια των συντακτών του Cinenews.gr για τις υποψηφιότητες της 75ης Απονομής των βραβείων Oscars. Γράφουν οι Μανώλης Δούνιας, Δημήτρης Σπανός και Ορέστης Καραβάς.

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου οι υποψηφιότητες για την 75η απονομή των βραβείων Oscars, των πιο αναγνωρισμένων κινηματογραφικών βραβείων του πλανήτη. Δείτε την πλήρη λίστα των υποψηφιοτήτων κάνοντας κλικ εδώ.

Σας αποκαλύπτουμε τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες παραγωγής προωθούν τις ταινίες τους στα μέλη της Ακαδημίας ελπίζοντας να αποσπάσουν υποψηφιότητες και βραβεία. Λέγεται For Your Consideration.

Μάθετε επίσης της ημερομηνίες κλειδιά μέχρι την τελετή της 23ης Μαρτίου.

Το αφιέρωμα όμως δεν σταματά εδώ, κάθε εβδομάδα νέο υλικό θα προστίθεται με αποκορύφωμα την βραδιά της απονομής όπου θα υπάρχει ζωντανή ενημέρωση με τα αποτελέσματα.

Για το αφιέρωμα αυτό έγραψαν οι: Θανάσης Γεντίμης, Μανώλης Δούνιας, Δημήτρης Σπανός, Ορέστης Καραβάς και Γιάννης Αμπαζής.

 

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS®

and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks

of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.®).