+ 37 φωτό από το Photo Corner στα Παρασκήνια

+ 50 φωτό από την Αίθουσα Τύπου

+ 165 φωτό από την Τελετή Απονομής

+ 88 φωτό από το Κόκκινο Χαλί

+ Πρώτο Σχόλιο: Απονομή Oscar 2010

+ Η Λίστα των Νικητών στα Oscar 2010

+ Live Blogging: Oscar 2010

+ Φωτορεπορτάζ από το Γεύμα των Υποψηφίων

+ Οι Υποψηφιότητες Των Oscar

+ Φωτορεπορτάζ από τις Χρυσές Σφαίρες

+ Live Blogging: 67η Απονομή Χρυσών Σφαιρών

+ Οι Νικητές Στις Χρυσές Σφαίρες

+ Όλα τα βραβεία πριν τα Oscar

(500) Days of Summer

A Serious Man

An Education

Avatar

District 9

Inglourious Basterds

Invictus

It's Complicated

Julie And Julia

Precious

Star Trek

The Hangover

The Hurt Locker

Up

+ Όλα τα Φαβορί.

 

82 Trivia Για Τα Oscar: Από 31 έως 40

Trivia 31:
Η Ελλάδα ήταν 4 φορές 'υποψήφια' για Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας με τις ταινίες «Ηλέκτρα» (1962), «Τα Κόκκινα Φανάρια» (1963), «Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο»(1965) και «Ιφιγένεια» (1977).

Trivia 32:
Ο παρουσιαστής των Oscar Johnny Carson προειδοποίησε το τηλεοπτικό κοινό ότι η εμφάνιση της Dolly Parton ήταν ακατάλληλη για ανηλίκους. Πράγματι η Dolly Parton εμφανίστηκε με ένα αποκαλυπτικότατο ντεκολτέ που τόνιζε ακόμη περισσότερο το διάσημο στήθος της. Ο Carson βλέποντας την να τον πλησιάζει αναφώνησε "Μα δεν είναι ένα πολύ ωραίο ζευγάρι;" και μάλλον δεν αναφερόταν στον συμπαρουσιαστή της που την συνόδευε.

Trivia 33:
Η δύο φορές βραβευμένη με Oscar Α' Γυναικείου Ρόλου και πολλές φορές υποψήφια Glenda Jackson δεν έχει παραστεί ούτε μια φορά στην απονομή των Oscar. Αργότερα εγκατέλειψε την υποκριτική για μια πολιτική καριέρα που συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Trivia 34:
To «Beauty And The Beast» (Η Πεντάμορφη και το Τέρας) είναι η μόνη ταινία κινουμένων σχεδίων που προτάθηκε για Oscar Καλύτερης Ταινίας. Πρόσφατα τα κινούμενα σχέδια απέκτησαν δική τους κατηγορία, με πρώτο νικητή το «Shrek».

Trivia 35:
Το 1956 ανάμεσα στους υποψηφίους για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο ήταν οι Ullman και Bends για το «High Society» παρόλο που το musical αυτό ήταν μια διασκευή παλιότερης ταινίας. Ακόμα πιο παράξενο ήταν το γεγονός ότι οι Ullman και Bends δεν ήταν καν αυτοί που είχαν γράψει το σενάριο του musical. Οι έρευνες έδειξαν ότι οι δύο υποψήφιοι είχαν γράψει το σενάριο μίας ασήμαντης ταινίας που είχε και αυτή τον τίτλο «High Society». Οι δύο υποψήφιοι τελικά αρνήθηκαν την υποψηφιότητά τους αφού αναγνώρισαν ότι είναι προϊόν λάθους των ψηφοφόρων που θέλανε να ψηφίσουν το musical και όχι τη δική τους ταινία.

Trivia 36:
Ο Peter Finch έχει κερδίσει Oscar Α' Ανδρικού Ρόλου μετά θάνατον για την ταινία «The Network» (Το Δίκτυο) (1976). To 2009 o Heath Ledger βραβεύτηκε επίσης μετά θάνατον για την ταινία «The Dark Night».

Trivia 37:
Το 1938 η Ακαδημία βράβευσε τον Walt Disney με 1 κανονικό Oscar και 7 μινιατούρες, θέλοντας να τον τιμήσει για την ταινία του «Η Χιονάτη και οι Εφτά Νάνοι».

Trivia 38:
H Judi Dench κέρδισε Oscar για την μόλις 8λεπτη εμφάνισή της στο «Shakespeare in Love» (Ερωτευμένος Σαίξπηρ) το 1998. Η Beatrice Straight είχε κερδίσει το 1976 Oscar για την εξίσου μικρή εμφάνισή της στο «The Network» που ήταν 9 μόλις λεπτά.

Trivia 39:
Το 1955 οι παραγωγοί της τελετής ήταν τόσο σίγουροι ότι το Oscar Α' Γυναικείου ρόλου θα κέρδιζε η Judy Garland για το «A Star Is Born» (Ένα Αστέρι Γεννιέται) που είχαν στείλει τηλεοπτικό συνεργείο στο νοσοκομείο που η Garland είχε μόλις γεννήσει. Το Oscar όμως πήγε στην Grace Kelly για το «Country Girl» και το συνεργείο έφυγε άρον άρον από το νοσοκομείο.

Trivia 40:
Οι μόνες ταινίες που έχουν κερδίσει και τα 5 βασικά Oscar (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, Α' Ανδρικού, Α' Γυναικείου) είναι το «It Happened One Night» (Συνέβη μια Νύχτα) (1934), το «One Flew Over the Cuckoo's Nest» (Στη Φωλιά του Κούκου) (1975) και «The Silence of the Lambs» (Η Σιωπή των Αμνών) (1991).

82 Trivia Για Τα Oscar: Από 41 έως 50

CinemaNews.gr on Facebook

Trivia 21:
Παρόλο που γυρίστηκε το 1952, η ταινία «Limelight» του Charlie Chaplin, κέρδισε το Oscar καλύτερης μουσικής επένδυσης το 1972, αφού προβλήθηκε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους του Λος Αντζελες 20 χρόνια μετά την παραγωγή της.

+ Διαβάστε Και τα 82 Trivia για τα Oscar!





© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)