+ 37 φωτό από το Photo Corner στα Παρασκήνια

+ 50 φωτό από την Αίθουσα Τύπου

+ 165 φωτό από την Τελετή Απονομής

+ 88 φωτό από το Κόκκινο Χαλί

+ Πρώτο Σχόλιο: Απονομή Oscar 2010

+ Η Λίστα των Νικητών στα Oscar 2010

+ Live Blogging: Oscar 2010

+ Φωτορεπορτάζ από το Γεύμα των Υποψηφίων

+ Οι Υποψηφιότητες Των Oscar

+ Φωτορεπορτάζ από τις Χρυσές Σφαίρες

+ Live Blogging: 67η Απονομή Χρυσών Σφαιρών

+ Οι Νικητές Στις Χρυσές Σφαίρες

+ Όλα τα βραβεία πριν τα Oscar

(500) Days of Summer

A Serious Man

An Education

Avatar

District 9

Inglourious Basterds

Invictus

It's Complicated

Julie And Julia

Precious

Star Trek

The Hangover

The Hurt Locker

Up

+ Όλα τα Φαβορί.

 

82 Trivia Για Τα Oscar: Από 11 έως 20

Trivia 11:
Οι μόνοι που γνωρίζουν πριν από την απονομή όλους τους νικητές είναι οι 2 ορκωτοί λογιστές της εταιρίας 'Price Waterhouse' οι οποίοι έκαναν και την καταμέτρηση των ψήφων. Οι ίδιοι είναι παρόντες και κατά τη διάρκεια της απονομής και επεμβαίνουν σε περίπτωση που κάτι απρόοπτο συμβεί.

Trivia 12:
Οι ταινίες «Gigi» (1958) και «The Last Emperor» (Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας) (1987) προτάθηκαν για 9 Oscar η κάθε μία. Το αξιοθαύμαστο όμως είναι ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν τελικά 9 Oscar, κερδίζοντας σε όλες τις κατηγορίες που ήταν υποψήφιες. Η ταινία «The Lord of the Rings: The Return of the King» (Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά) (2003) κατάφερε να κάνει ακόμα μεγαλύτερο άθλο αφού κέρδισε και τα 11 Oscar για τα οποία η ταινία ήταν υποψήφια.

Trivia 13:
Όταν το 1982 η Meryl Streep κέρδισε το Oscar για την «Sophie's Choice» (Εκλογή της Σόφι) ήταν τόσο ενθουσιασμένη που της έπεσε το χαρτάκι με το λόγο της στο δόμο προς την σκηνή και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω για να το βρει.

Trivia 14:
Μερικά από τα τραγούδια από ταινίες που σήμερα θεωρούνται κλασσικά και δεν προτάθηκαν καν για Oscar Καλύτερου Τραγουδιού είναι: 'Let It Be' και 'A Hard Day's Night' (Beatles), 'Have Yourself a Merry Little Christamas', 'Love Me Tender' (Elvis Priestly), 'Let's Twist Again', 'Money, Money' (από το «Cabaret»), 'Knockin' on Heaven's Door', 'New York, New York', 'Staying Alive' (από το «Saturday Night Fever»), 'You're the One That I Want' (από το «Grease»), 'Call Me', 'She's Like the Wind' (από το «Dirty Dancing») και 'To Sir with Love'.

Trivia 15:
Οι μόνες γυναίκες σκηνοθέτες που έχουν προταθεί για Oscar σκηνοθεσίας είναι η Lina Wertmuller «Seven Beauties» (1970), η Jane Campion « The Piano» (Μαθήματα Πιάνου) (1993) και η Sofia Coppola «Lost In Translation» (2003)

Trivia 16:
Η Rosalind Russell ήταν τόσο σίγουρη ότι θα κέρδιζε το Oscar για την ερμηνεία της στο «Mourning Becomes Electra» (Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα) το 1947, ώστε σηκώθηκε όρθια έτοιμη να ανέβει στην σκηνή πριν ανακοινωθεί το όνομα του νικητή. Το αποτέλεσμα ήταν να χειροκροτεί όρθια την συνυποψήφια της Loretta Young που τελικά κέρδισε.

Trivia 17:
Τα περισσότερα Oscar (11) έχουν κερδίσει οι ταινίες «Ben-Hur» (1959), «Titanic» (1997) και «The Lord of the Rings: The Return of the King» (2003).

Trivia 18:
Μετά από 6 ανεπιτυχείς προσπάθειες για να κερδίσει το Oscar, η Geraldine Page ήταν σίγουρη ότι ούτε με την 7η υποψηφιότητα της για το «The Trip to Bountiful» (Ταξίδι στο Μπάουντιφουλ) θα κέρδιζε. Όταν ανακοινώθηκε ότι αυτή ήταν η νικήτρια, το κοινό την χειροκροτούσε όρθιο ενώ εκείνη προσπαθούσε να βρει τα παπούτσια της τα οποία είχε βγάλει, για να ανέβει στη σκηνή.

Trivia 19:
Η Ακαδημία αποτελείται από σχεδόν 6.500 άτομα που ο καθένας ανάλογα με την ειδικότητά του ψηφίζει για την διαμόρφωση των υποψηφιοτήτων. Για τους τελικούς νικητές ψηφίζουν όλοι ανεξάρτητα από τον τομέα τους.

Trivia 20:
Η Linda Hunt είναι η μόνη ηθοποιός που κέρδισε Oscar ερμηνεύοντας έναν άντρα στην ταινία «The Year of Living Dangerously» (1983).

82 Trivia Για Τα Oscar: Από 21 έως 30

CinemaNews.gr on Facebook

Trivia 48:
H πρώτη αφροαμερικανίδα ηθοποιός που κέρδισε Oscar ήταν η Hattie McDaniel το 1939 για το «Gone With The Wind» (Όσα Παίρνει ο Ανεμος).

+ Διαβάστε Και τα 82 Trivia για τα Oscar!

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)