+ 37 φωτό από το Photo Corner στα Παρασκήνια

+ 50 φωτό από την Αίθουσα Τύπου

+ 165 φωτό από την Τελετή Απονομής

+ 88 φωτό από το Κόκκινο Χαλί

+ Πρώτο Σχόλιο: Απονομή Oscar 2010

+ Η Λίστα των Νικητών στα Oscar 2010

+ Live Blogging: Oscar 2010

+ Φωτορεπορτάζ από το Γεύμα των Υποψηφίων

+ Οι Υποψηφιότητες Των Oscar

+ Φωτορεπορτάζ από τις Χρυσές Σφαίρες

+ Live Blogging: 67η Απονομή Χρυσών Σφαιρών

+ Οι Νικητές Στις Χρυσές Σφαίρες

+ Όλα τα βραβεία πριν τα Oscar

(500) Days of Summer

A Serious Man

An Education

Avatar

District 9

Inglourious Basterds

Invictus

It's Complicated

Julie And Julia

Precious

Star Trek

The Hangover

The Hurt Locker

Up

+ Όλα τα Φαβορί.

 

Invictus

InvictusΤα 27 χρόνια φυλάκισης έχουν επιτέλους παρέλθει, το apartheid έχει πέσει και πλέον ο Nelson Mandela (Morgan Freeman) είναι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής. Όμως, τα χρόνια του apartheid έχουν στιγματίσει τη χώρα η οποία φέρει εμφανή τα τραύματα του φυλετικού και κοινωνικού διαχωρισμού ανάμεσα σε μαύρους και λευκούς. Είναι τότε που ο Mandela θα ψάξει με πάθος τον τρόπο που θα κατορθώσει να ενώσει τα δύο στρατόπεδα και να χτίσει ένα ενιαίο έθνος. Η λύση θα αναζητηθεί το λαοφιλές άθλημα του rugby και το επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο του 1995. Οι προσπάθειες του προέδρου να αναλάβει η χώρα τη διοργάνωση του θεσμού, αποτελούν το πρώτο μεγάλο βήμα προς το μεγάλο όσο και δυσεπίτευκτο στόχο. Το δεύτερο θα είναι η προσπάθεια για τη κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Νεκτάριος Σάκκας

Μοιράσου Αυτό Το Άρθρο

CinemaNews.gr on Facebook

Trivia 34:
To «Beauty And The Beast» (Η Πεντάμορφη και το Τέρας) είναι η μόνη ταινία κινουμένων σχεδίων που προτάθηκε για Oscar Καλύτερης Ταινίας. Πρόσφατα τα κινούμενα σχέδια απέκτησαν δική τους κατηγορία, με πρώτο νικητή το «Shrek».

+ Διαβάστε Και τα 82 Trivia για τα Oscar!

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)