+ 37 φωτό από το Photo Corner στα Παρασκήνια

+ 50 φωτό από την Αίθουσα Τύπου

+ 165 φωτό από την Τελετή Απονομής

+ 88 φωτό από το Κόκκινο Χαλί

+ Πρώτο Σχόλιο: Απονομή Oscar 2010

+ Η Λίστα των Νικητών στα Oscar 2010

+ Live Blogging: Oscar 2010

+ Φωτορεπορτάζ από το Γεύμα των Υποψηφίων

+ Οι Υποψηφιότητες Των Oscar

+ Φωτορεπορτάζ από τις Χρυσές Σφαίρες

+ Live Blogging: 67η Απονομή Χρυσών Σφαιρών

+ Οι Νικητές Στις Χρυσές Σφαίρες

+ Όλα τα βραβεία πριν τα Oscar

(500) Days of Summer

A Serious Man

An Education

Avatar

District 9

Inglourious Basterds

Invictus

It's Complicated

Julie And Julia

Precious

Star Trek

The Hangover

The Hurt Locker

Up

+ Όλα τα Φαβορί.

 

Live Blogging Χρυσές Σφαίρες: Ζωντανά η Τελετή Απονομής.

05:54

Είναι η ώρα να κλείσει η βραδιά της 67ης απονομής των Χρυσών Σφαιρών, με το βραβείο Καλύτερης Δραματικής ταινίας. Το ρόλο του παρουσιαστή αναλαμβάνει η Julia Roberts (κάτοχος τριών Χρυσών Σφαιρών). Το βραβείο πηγαίνει στο «Avatar» και ο James Cameron (με 'κουπ' που θα συζητηθεί) μαζί με τους συνεργάτες του ανεβαίνει στη σκηνή και απευθύνει τις ευχαριστίες του. Καταλήγει με ένα μήνυμα (για τη γη) βγαλμένο μέσα από το «Avatar», αναφερόμενος σε ένα πλανήτη που όλα είναι συνδεδεμένα και την ανάγκη να τον προστατέψουμε. Ο Ricky Gervais κλείνει το show με ευχή για... παγκόσμια ειρήνη, αλλά και υψηλή τηλεθέαση στο show του που θα ξεκινήσει οσονούπω στο καλωδιακό κανάλι HBO.

05:46

Στη σκηνή η Kate Winslet για το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου σε Δραματική ταινία. Η Χρυσή Σφαίρα πηγαίνει στον αειθαλή Jeff Bridges για το «Crazy Heart»."You are screwing my underappreciated status" λέει αφοπλιστικά ο Jeff Bridges στο κοινό που σηκώνεται όρθιο να τον χειροκροτήσει. Ειδική αναφορά κάνει στον πατέρα του που τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί με τη showbiz αλλά και στη μητέρα του που τον έσπρωξε να μάθει χορό. Κλείνει με τις καθιερωμένες ευχαριστίες σε συνεργάτες και παραγωγούς.

05:39

Η Sally Hawkins παρουσιάζει το βραβείο στην κατηγορία Α' Ανδρικού ρόλου Κωμικής ή Μουσικής ταινίας. Νικητής ο Robert Dowey Jr. για την ερμηνεία του στο «Sherlock Holmes». Απειλεί ότι θα γκρεμίσει το μαγαζί εάν αρχίσει να παίζει η μουσική που σημαίνει ότι μίλησε αρκετά. Συνεχίζει λέγοντας ότι δεν έχει ετοιμάσει λόγο γιατί οι συνεργάτες του τον διαβεβαίωναν ότι θα κερδίσει ο Matt Damon... οπότε συνεχίζει αναφέροντας όσους ΔΕΝ ευχαριστεί!

05:33

Επιστροφή μετά από διαφημιστικό διάλειμμά με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια στη σκηνή. Ο Arnold Schwarzenegger (Εξολοθρευτής και στενός φίλος του James Cameron) παρουσιάζει την υποψήφια ταινία «Avatar». Ο Ricky Gervais παρουσιάζει έναν από τους πιο κουλ ηθοποιούς... τον Micky Rourke που θα απονείμει το βραβείο καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας σε Δραματική Ταινία. Η Χρυσή Σφαίρα απονέμεται στην Sandra Bullock για το «Blind Side». Η Bullock μάλλον περίμενε τη νίκη της και ψύχραιμα ευχαριστεί τον ένα μετά τον άλλο τους συντελεστές της ταινίας για να καταλήξει στον σύζυγό της.

05:25

Η τριάδα των πρωταγωνιστών του «The Hangover» και ο Mike Tyson παρουσιάζει την υποψήφια ταινία «The Hangover». Σκυτάλη στην Reese Witherspoon για το βραβείο στην κατηγορία καλύτερης Κωμικής ή Μουσικής ταινίας. Η Χρυσή Σφαίρα απονέμεται στην ταινία «The Hangover», μια μάλλον δίκαιη βράβευση. Το βραβείο παραλαμβάνει συγκρατημένος ο σκηνοθέτης της ταινίας Todd Phillips, που προκαλεί τον Harvey Weinstein (παραγωγό του 'χαμένου' «Nine») να παλέψουν με γροθιές. Θυμίζει όμως ότι έχει στο πλευρό του τον Mike Tyson.

05:12

H εντυπωσιακή Jodie Foster παρουσιάζει την υποψήφια ταινία «The Hurt Locker». Ο λόγος και πάλι στον Ricky Gervais που συνεχίζει να πίνει τη μπυρίτσα του. Και το σχόλιο περί 'ποτού' είναι αιχμηρότατο για τον επόμενο παρουσιαστή βραβείου, Mel Gibson. Είναι η ώρα για το βραβείο για τον καλύτερο Σκηνοθέτη. Η Χρυσή Σφαίρα απονέμεται στον James Cameron για το «Avatar». Μεγαλόψυχα αναφέρει ότι περίμενε ότι το βραβείο θα πήγαινε στην (πρώην γυναίκα του) Kathryn Bigelow για «The Hurt Locker». Συνεχίζει με ένα χαιρετισμό... στη γλώσσα των Na'vi και τις απαραίτητες αναφορές σε όλους τους συνεργάτες του. Κλείνει με ευχαριστίες προς την σύζυγό του για την άντοχή που έδειξε στο διάστημα που εργαζόταν σκληρά για την ετοιμασία της ταινίας.

05:04

Ο Martin Scorcese βρίσκεται στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του και δεν αφήνει να πέσει κάτω τίποτε... ειδικά το σχόλιο του Robert DeNiro. Συνεχίζοντας όμως δεν ξεχνά να αναφερθεί στην συνεισφορά της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood στον τομέα της συντήρησης ιστορικών ταινιών. Κλείνοντας θυμίζει κάποια στοιχεία από τον Cecil B. Demille (από τον οποίο πήρε το όνομα το τιμητικό βραβείο) τα οποία θεωρεί σημαντικά και κυρίως η ανάγκη να 'κερδίσει' το κοινό με τις ιδιαίτερα θεαματικές ταινίες του.

04:56

Ο Leonardo DiCaprio και ο Robert DeNiro παρουσιάζουν το βραβείο Cecil B. Demille στον Martin Scorcese για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο. Ο DeNiro είναι απολαυστικός στην εισαγωγή του με αναφορές στις ταινίες που έχει κάνει μαζί με τον σπουδαίο σκηνοθέτη, αλλά και μερικά τολμηρά σχόλια. Επ' αυτού ο DiCaprio σχολιάζει πως το λογύδριο του DeNiro θα βρει σύντομα τη θέση του στο YouTube... για να συνεχίσει με ένα παραλληλισμό του Scorsese με τον Pablo Picasso και τον Μπετόβεν. Ακολουθεί το καθιερωμένο montage με σκηνές από ταινίες του τιμώμενου σκηνοθέτη.

04:49

O Ricky Gervais παρουσιάζει την Halle Berry με αναφορά στις ερμηνείες της στα James Bond, X-Men και... Catwoman. Είναι η ώρα για το βραβείο της κατηγορίας Β' Ανδρικού ρόλου. Τη Χρυσή Σφαίρα κερδίζει δικαίως ο Christoph Waltz για την εξαιρετική του ερμηνεία στο «Inglourious Basterds». Ο Αυστριακός ηθοποιός ξεκινά την ευχαριστήρια ομιλία του με το μυαλό πίσω από την ταινία, τον Quentin Tarantino.

04:45

O Taylor Lautner (Twilight) παρουσιάζει την υποψήφια ταινία «(500) Days Of Summer».

04:34

Η Sophia Lauren παρουσιάζει το βραβείο για την Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία. Η Χρυσή Σφαίρα απονέμεται στην ταινία «The White Ribbon» του Αυστριακού Michael Haneke. Ο σκηνοθέτης ψύχραιμα αποδέχεται το βραβείο του... παρά τα φτωχά Αγγλικά του και το jetlag (όπως ο ίδιος αναφέρει).

04:32

O Samuel L. Jackson παρουσιάζει την υποψήφια ταινία «Inglourious Basters»... ως την 'feel good movie' της χρονιάς. Στη συνέχεια παρουσιάζει την Sophia Lauren στη σκηνή, την οποία οι παρευρισκόμενοι υποδέχονται χειροκροτώντας όρθιοι.

04:21

Η Cameron Diaz παρουσιάζει την υποψήφια ταινία «It's Complicated» της Nancy Meyers. Ακολουθεί ο Ricky Gervais με ένα ακόμα καυστικό σχόλιο για την αξία των σεναριογράφων... σε αντίθεση με τους ηθοποιούς. Στη σκηνή η Jennifer Aniston και ο Gerald Butler για το βραβείο καλύτερου Σεναρίου. Η Χρυσή Σφαίρα απονέμεται στους Jason Reitman και Sheldon Turner για το «Up In The Air». Πέρα από τα τυπικά ευχαριστήρια, ο Jason Reitman δίνει έμφαση στη συμβολή του George Clooney και υπενθυμίζει την φιλανθρωπική προσπάθεια που οργανώνει για τα θύματα του σεισμού στην Αϊτή.

04:09

H Helen Mirren παρουσιάζει την υποψήφια ταινία «Precious».

03:58

O Tom Hanks στη σκηνή παρουσιάζει την υποψήφια ταινία «Julie And Julia» με ένα πετυχημένο αστειάκι για την Meryl Streep και τον Stanley Tucci (τον οποίο χαρακτήρισε καλύτερο από τον Alec Baldwin με τον οποίο 'ζευγάρωσε' η Streep στην έτερη υποψήφια ταινία «It's Complicated»). Σκυτάλη και πάλι στον Ricky Gervais ο οποίος παρουσιάζει με απίθανη αθυροστομία τον Colin Farrell. Είναι η ώρα για την κατηγορία καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε κωμική ή μουσική ταινία. Η Χρυσή Σφαίρα απονέμεται στην Meryl Streep και το «Julie And Julia». Η πολυβραβευμένη ηθοποιός λάμπει στη σκηνή και ξεκινά ευχαριστώντας τη Nora Ephron και τον Stanley Tucci. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως 'όχημα' για να μεταφέρει στο πανί ιστορίες σημαντικών προσώπων, όπως η Julia Childs. Δεν ξεχνά να κάνει μια αναφορά και στις δυσκολίες που υπάρχουν στον 'πραγματικό' κόσμο, την ώρα που εκείνη παίρνει βραβεία για τις ερμηνείες της.

03:47

Στη σκηνή βρίσκονται ακόμα οι Cher (!) και Christina Aguilera, για να δώσουν τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης Μουσικής. Κερδίζει η μουσική της ταινίας «Up» και το βραβείο παραλαμβάνει 0 συνθέτης Michael Giacchino που δηλώνει συγκινημένος για την αναφορά που έκανε σε αυτόν ο Paul McCartney.

03:42

Ο Harrison Ford ανεβαίνει στη σκηνή, για να παρουσιάσει την υποψήφια ταινία «Up In The Air». Αμέσως μετά η σκυτάλη πηγαίνει στον Ricky Gervais για να καλέσει στη σκηνή τη Cher (!) και την Christina Aguilera. Θα απονείμουν το βραβείο καλύτερου Τραγουδιού. Το βραβείο κερδίζει το τραγούδι 'The Weary Kind' από την ταινία «Crazy Heart».

03:29

Ο Ricky Gervais επιστρέφει στη σκηνή... και αυτή τη φορά προωθεί την κυκλοφορία σε DVD της ταινίας του «The Invention Of Lying» για να παραδώσει το λόγο στην Felicity Huffman που θα χάνει τα λόγια της... περισσότερες από μια φορές. Καλεί στη σκηνή τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ξένου Τύπου του Hollywood, του φορέα διοργανώνει κάθε χρόνο τις Χρυσές Σφαίρες.

03:27

Η Kate Hudson ανεβαίνει στη σκηνή για να προλογίσει το απόσπασμα από την υποψήφια ταινία «Nine», στην οποία πρωταγωνιστεί.

03:21

O αγέραστος Paul McCartney παρουσιάζει την κατηγορία καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, με μια σύντομη αναφορά στο κλασσικό animated των Beatles «Yellow Submarine». Η Χρυσή Σφαίρα καταλήγει στο μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, το «Up» της Pixar. Το βραβείο παραλαμβάνει ο σκηνοθέτης Pete Docter, για να ακολουθήσουν οι κλασσικές ευχαριστίες σε συγγενείς, φίλους αλλά και την ομάδα της Pixar.

03:05

Στη σκηνή της Nicole Kidman (Nine) η οποία αναφέρεται στις ειδικές κορδέλες που φοράνε οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι και συμβολίζει τη συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής. Η τελετή ξεκινά με την απονομή της Χρυσής Σφαίρας Β' Γυναικείου Ρόλου. Το βραβείο κερδίζει η Mo'Nique για το «Precious». Είναι εμφανώς συγκινημένη παραλαμβάνοντας το βραβείο και ευχαριστεί πρώτα απ' όλα...το Θεό και στη συνέχεια τον σύζυγό της Sidney Hicks. Κλείνει με μια αναφορά και στο 'ευαίσθητο' θέμα της ταινίας.

03:01

O Ricky Gervais ξεκινά τη βραδιά με ένα inside joke για τη σειρά Office της οποίας είναι ο δημιουργός και τον Steve Carrell που πρωταγωνιστεί στο Αμερικάνικο remake της. Έχει πάρει φόρα και συνεχίζει με ένα καυστικό σχόλιο για τις πλαστικές επεμβάσεις των star του Hollywood.

Θανάσης Γεντίμης

Μοιράσου Αυτό Το Άρθρο

CinemaNews.gr on Facebook

Trivia 46:
Στον ευχαριστήριο λόγο της βράβευσής του για τo «One Flew Over the Cuckoo's Nest» (Στη Φωλιά του Κούκου) το 1975 ο Jack Nicholson δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην ατζέντη του, που μερικά χρόνια πριν του είχε πει ότι δεν κάνει για ηθοποιός και πρέπει να αλλάξει επάγγελμα.

+ Διαβάστε Και τα 82 Trivia για τα Oscar!

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)