Le Passe (The Past)

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Asghar Farhadi

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Berenice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa, Pauline Burlet, Elyes Aguis

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Ahmad (Ali Mosaffa) επιστρέφει στη Γαλλία από το Ιράν προκειμένου να υπογράψει την αίτηση διαζυγίου που έχει καταθέσει η γυναίκα του, Marie (Berenice Bejo). Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία τους συνάντηση και ο Ahmad σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με την νέα πραγματικότητα στη ζωή της συζύγου του. Εκείνη συζεί με το νέο της σύντροφο, τα δύο παιδιά του και τις δύο κόρες της από προηγούμενο γάμο. Η άφιξή του Ahmad θα πυροδοτήσει απρόσμενες αντιδράσεις και θα ξεσκεπάσει καλά κρυμμένα μυστικά.

Μετά το παραγνωρισμένο «About Elly» και Οσκαρικό «Nader And Simin, A Separation» o Ιρανός Asghar Farhadi παρουσιάζει ένα ακόμα δυνατό οικογενειακό δράμα. Γυρισμένο αυτή τη φορά σε Ευρωπαϊκό έδαφος, το «Le Passe» τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού και το βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.

ΣΥΝ:
Ο Farhadi είναι ένας Ιρανός δημιουργός που δεν αναπαράγει το βραδυφλεγές, δύσκαμπτο, συχνά εθνοκεντρικό σινεμά της πατρίδας του, αλλά κάνει δράματα λιτά, οικονομικά, προσιτά σε ένα ευρύτερο κοινό και με θεματικές καθολικού ενδιαφέροντος.

ΠΛΗΝ:
Comme ci , comme ca το γαλλόφωνο ντεμπούτο του, σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές.

Trailer - Le Passe (The Past)