Saving Mr. Banks

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
John Lee Hancock

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Tom Hanks, Emma Thompson, Colin Farrell, Jason Schwartzman, Paul Giamatti

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Όλοι έχουν δει κάποια στιγμή στη ζωή τους τη «Mary Poppins», τη αγαπημένη ταινία του Robert Stevenson με την Julie Andrews στο ρόλο της νταντάς με τις μαγικές δυνάμεις. Πόσοι όμως γνωρίζουν το παρασκήνιο πίσω από την ταινία και το πόσο δύσκολα ο Walt Disney κατάφερε να πείσει την ιδιόρρυθμη συγγραφέα P.L. Travers να του επιτρέψει να μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο της. Αυτή την κρυφή ιστορία αφηγείται η ταινία του John Lee Hancock, με τον Tom Hanks στο ρόλο του Walt Disney και την Emma Thompson ως P.L. Travers.

ΣΥΝ:
Η ενδοβιομηχανική φύση της ιστορίας είναι το ατού της ταινίας για την επερχόμενη απονομή των Oscar, καθώς η Ακαδημία τα δύο τελευταία χρόνια τίμησε με την υψίστη των τιμών ταινίες που αναφέρονταν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην κινηματογραφική βιομηχανία («The Artist, «Argo»).

ΠΛΗΝ:
Ο John Lee Hancock έχει υπογράψει δύο εξαιρετικά σενάρια για λογαριασμό του Clint Eastwood ( «A Perfect World», «Midnight in the Garden of Good and Evil»). Ως σκηνοθέτης όμως μετρά μόνο (καλλιτεχνικές) αποτυχίες με χαρακτηριστικότερη περίπτωση το δημαγωγικό, εξιδανικευμένο κι αφόρητα πολιτικά ορθό «The Blind Side».

Trailer - Saving Mr. Banks