August: Osage County

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
John Wells

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Juliette Lewis, Benedict Cumberbatch

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Είναι Αύγουστος στην Οκλαχόμα και ο Beverly Weston (Sam Shepard) είναι ένας ποιητής με πρόβλημα αλκοολισμού ενώ η καρκινοπαθής γυναίκα του Violet (Meryl Streep) έχει πρόβλημα εθισμού στη φαρμακευτική της αγωγή. Αποφασίζουν να προσλάβουν τη νεαρή Johnna για να φροντίζει την άρρωστη Violet, όμως δεν περνούν μερικές εβδομάδες και ο Beverly εξαφανίζεται. Στο σπίτι επιστρέφουν οι δύο κόρες της οικογένειας η Barbara (Julia Roberts) με το σύζυγό της (Ewan McGregor) και η Karen (Juliette Lewis) όπου έρχονται αντιμέτωπες με μνήμες από το παρελθόν και ανάμεικτα συναισθήματα αγάπης και μίσους για την μητέρα τους.

Το ομώνυμο θεατρικό έργο του Tracy Letts, βραβευμένο με Πούλιτζερ το 2008, αναλαμβάνει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο John Wells («The Company Men» και με μεγάλη θητεία στην τηλεόραση) ενώ ο George Clooney βρίσκεται στη θέση του παραγωγού.

ΣΥΝ:
Πληθώρα ονομάτων στο καστ με αιχμή του δόρατος την Meryl Streep, αυτό το ανεκτίμητο πολυεργαλείο της ερμηνευτικής τέχνης, που μπορεί να κερδίσει υποψηφιότητα για Oscar διαβάζοντας τον τηλεφωνικό κατάλογο, ενόσω καθαρίζει φασολάκια.

ΠΛΗΝ:
Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Επίσης με στραβό σαν κοιμηθείς, το πρωί θα αλληθωρίσεις. Κι από την πίτα που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν καεί; Κι όποιος κατουράει στη θάλασσα, θα το βρει στο αλάτι.

Trailer - August: Osage County