Captain America: The Winter Soldier

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Anthony Russo, Joe Russo

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Scarlett Johansson, Cobie Smulders, Chris Evans, Emily VanCamp, Samuel L. Jackson

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Δύο χρόνια μετά τα καταιγιστικά γεγονότα που συνέβησαν στη Νέα Υόρκη (και είδαμε στους «Avengers»), o Captain America ζει με την ταυτότητα του Steve Rogers (Chris Evans) μια ήρεμη ζωή στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον. Έχοντας επιστρέψει από τα 50s προσπαθεί ακόμα να προσαρμοστεί στον σύγχρονο κόσμο. Όταν όμως ένας συνάδελφος της S.H.I.E.L.D. δέχεται επίθεση, ο Steve θα επιστρέψει σε ένα κόσμο γεμάτο ίντριγκα και μυστήριο. Ενώνει τις δυνάμεις του με την Μαύρη Χήρα (Scarlett Johansson) για να αποκαλύψει μια μεγάλη συνομωσία αλλά και να αποφύγει τους πληρωμένους δολοφόνους που έχουν σκοπό να τον φιμώσουν. Σύντομα όμως οι δύο τους θα βρεθούν απέναντι σε έναν απρόσμενο αλλά ικανότατο εχθρό... τον "Στρατιώτη του Χειμώνα".

Μια ακόμα ταινία από το σύμπαν των ηρώων της Marvel, συνεχίζοντας τη λεγόμενη δεύτερη φάση ταινιών μαζί με τα «Iron Man 3» και «Thor: The Dark World» πριν φτάσουμε το καλοκαίρι του 2015 στο «Marvel's The Avengers: Age of Ultron». Αυτή τη φορά σκηνοθετούν τα αδέλφια Anthony Russo και Joe Russo, στην πρώτη blockbuster παραγωγή της καριέρας τους. Περιττό να σημειώσουμε ότι το hype έχει πολλαπλασιαστεί μετά και την επιβεβαίωση της συμμετοχής του Robert Redford στο project.

ΣΥΝ:
Η ρετρό ατμόσφαιρα του «Captain America: The First Avenger» το διαφοροποιούσε αισθητά από το μέσο superhero movie, καθιστώντας το μια ευχάριστη, μικρή έκπληξη. Επίσης η ανάθεση της σκηνοθεσίας στα αδέρφια Russo (σκηνοθέτες αρκετών επεισοδίων της πιο αστείας κωμικής σειράς της περασμένης δεκαετίας, του Arrested Development) μαρτυρά την πρόθεση των παραγωγών να παραδώσουν ένα θέαμα που ποντάρει πολλά στο χιούμορ, όπως το διασκεδαστικό «Iron Man 3».

ΠΛΗΝ:
Η μιλιταριστική χροιά και ο σύμφυτος πατριωτισμός του χαρακτήρα τον καθιστούν λιγότερο αγαπητό έξω από τις ΗΠΑ. Κάτι που αντανακλάται και στις χλιαρές εισπράξεις του πρώτου φιλμ - πάντα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ταινίες της Marvel.

Trailer - Captain America: The Winter Soldier