47 Ronin

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Carl Rinsch

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Keanu Reeves, Rinko Kikuchi, Hiroyuki Sanada, Cary-Hiroyuki Tagawa, Tadanobu Asano

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Όταν ο δάσκαλος σαμουράι δολοφονείται από έναν ύπουλο πολέμαρχο, 47 σαμουράι μένουν χωρίς αρχηγό. Εκδιωγμένοι από τον τόπο τους αναζητούν εκδίκηση αλλά και να αποκαταστήσουν την τιμή τους. Γι' αυτό θα ζητήσουν τη βοήθεια του Kai (Keanu Reeves), ενός σαμουράι που κάποτε εκδίωξαν επειδή ήταν μιγάς. Μαζί του θα πολεμήσουν μυθικά τέρατα, δυνατά μαγικά ξόρκια και κάθε είδους δυσκολία. Σταδιακά ο Kai θα γίνει ο αρχηγός των 47 σαμουράι, αλλά και το πιο φονικό τους όπλο.

Ο Carl Rinsch («The Gift») φιλοδοξεί να δώσει μια ώθηση στην καριέρα του σχεδόν πενηντάρη πλέον Keanu Reeves, ο οποίος επιστρέφει σε ρόλους δράσης μετά από μάλλον γλυκανάλατες επιλογές (βλ. «The Lake House», «The Private Lives of Pippa Lee», «Henry's Crime»).

ΣΥΝ:
Το «Ronin» (2000) του John Frankenheimer είναι μία από εκείνες τις ταινίες που μας αρέσει να βλέπουμε ξανά και ξανά. Φαντάσου τι θα κάναμε με μια ταινία, που με τον τίτλο της διακηρύττει πως αξίζει όσο... 47 Ronin.

ΠΛΗΝ:
Φριχτό trailer, αναβολές επί αναβολών, μακρόχρονα επαναληπτικά γυρίσματα, δημοσιεύματα για σκληρή κόντρα ανάμεσα στους παραγωγούς και τον σκηνοθέτη, που οδήγησαν στον παραγκωνισμό του τελευταίου, κι ένα budget που εξαιτίας όλων αυτών των παραγόντων, εκτοξεύθηκε στην στρατόσφαιρα. Ασχημα τα πράγματα.

Trailer - 47 Ronin