+ Οι Ατάκες Της 81ης Απονομής

+ Φωτορεπορτάζ από το Photo Corner στα Παρασκήνια

+ Φωτορεπορτάζ από την Αίθουσα Τύπου

+ Φωτορεπορτάζ από την Τελετή Απονομής

+ Φωτορεπορτάζ από το Κόκκινο Χαλί

+ Πρώτο Σχόλιο: Απονομή Oscar 2009

+ Η Λίστα των Νικητών στα Oscar 2009

+ Live Blogging: Oscar 2009

+ Οι Προβλέψεις Για Τους Φετινούς Νικητές

+ Προβλέψεις Νικητών: Ταινία Σκηνοθεσία

+ Προβλέψεις Νικητών: Ανδρικοί Ρόλοι

+ Προβλέψεις Νικητών: Γυναικείοι Ρόλοι

+ Προβλέψεις Νικητών: Κατηγορίες Σεναρίων

+ Οι Νικητές στα BAFTA

+ Οι Νικητές της Ένωσης Σεναριογράφων

+ Φωτορεπορτάζ από το Γεύμα των Υποψηφίων

+ Οι Νικητές της Ένωσης Σκηνοθετών

+ Φωτορεπορτάζ από τα SAG Awards

+ Οι Νικητές της Ένωσης Ηθοποιών

+ Οι Νικητές της Ένωσης Παραγωγών

+ Οι Υποψηφιότητες Των Oscar

+ Η Πορεία Προς Τις Υποψηφιότητες

+ Οι Υποψηφιότητες των BAFTA

+ H Shortlist για την κατηγορία Ξενόγλωσσου Oscar

+ Το φαινόμενο Kate Winslet και... το σύνδρομο Sigourney Weaver!

+ To Ξέσπασμα του Josh Brolin.

+ Σχόλιο: Χρυσές Σφαίρες με Εκπλήξεις!

+ Φωτορεπορτάζ από τις Χρυσές Σφαίρες

+ Live Blogging: 66η Απονομή Χρυσών Σφαιρών

+ Οι Νικητές Στις Χρυσές Σφαίρες

+ Ο Φετινός Παρουσιαστής

+ Όλα τα βραβεία πριν τα Oscar

(13) The Curious Case of Benjamin Button

(10) Slumdog Millionaire

(8) Milk

(8) The Dark Knight

(6) Wall-E

(5) Doubt

(5) Frost/Nixon

(5) The Reader

(3) Changeling

+ Όλες Οι Υποψήφιες Ταινίες.

 

 Γίνετε μέλη στο Facebook group του CinemaNews.gr

Live Blogging Χρυσές Σφαίρες: Ζωντανά η Τελετή Απονομής.

06:00

Ο κάτοχος τριών Χρυσών Σφαιρών Tom Cruise παρουσιάζει το τελευταίο βραβείο της βραδιάς, για την Καλύτερη Δραματική Ταινία. Η Χρυσή Σφαίρα πηγαίνει στο «Slumdog Millionaire» και στη σκηνή ανεβαίνει ο παραγωγός Christian Colson μαζί με τον Danny Boyle και αρκετούς από τους ηθοποιούς της ταινίας. Ανάμεσα στην πλειάδα ευχαριστιών δεν ξεχνά τους Ινδούς συντελεστές της ταινίας δίνοντας ραντεβού την επόμενη εβδομάδα για την πρεμιέρα της ταινίας στην Ινδία. Όταν η μουσική ξεκινά να παίζει δίνοντας το σημάδι για να ολοκληρώνει, δεν καταφέρνει να συγκρατήσει ένα ειλικρινές "fuck"!

05:50

Η Susan Sarandon αναλαμβάνει να απονείμει το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας Σε Δραματική Ταινία. Η Χρυσή Σφαίρα πηγαίνει στον Mickey Rourke για την ερμηνεία του στο «The Wrestler». Ανεβαίνοντας στη σκηνή, με το εμφανώς ταλαιπωρημένο φιζίκ του, ο Rourke ευχαριστεί όσους τον βοήθησαν στο comeback του. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στον σκηνοθέτη της ταινίας Darren Aronofsky (ο οποίος απάντησε χαμογελώντας με μια μάλλον απρεπή χειρονομία στις από σκηνής γλαφυρές αβρότητες του Rourke).

05:37

H Cameron Diaz και ο Mark Wahlberg βρίσκονται στη σκηνή για να απονείμουν το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Σε Δραματική Ταινία. Η Χρυσή Σφαίρα πηγαίνει στη Kate Winslet για το «Revolutionary Road». Πρόκειται για μια σπουδαία βραδιά για τη Βρετανίδα ηθοποιό, κερδίζει την ίδια βραδιά τα βραβεία ερμηνείας Α' και Β' γυναικείου ρόλου. Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η Kate είναι εμφανώς σοκαρισμένη και δείχνει να μην το πιστεύει, οδηγώντας σε ένα μακρύ ευχαριστήριο λόγο από τον οποίο δεν ξεχνά τον Leonardo DiCaprio (τον οποίο αγαπά για 13 χρόνια - σαφή αναφορά στο «Titanic») και το σύζυγό της (και σκηνοθέτη της ταινίας «Revolutionary Road» Sam Mendes).

05:35

Οι πρωταγωνιστές του «Slumdog Millionaire» μας παρουσιάζει την ταινία τους που ειναι υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Δραματικής Ταινίας.

05:28

Ο Sacha Baron Cohen (λέγε με Borat) ανεβαίνει στη σκηνή. Από τα θανατηφόρα σχόλιά του δεν γλιτώνουν η Victoria Beckham, ο Charlie Sean και ο Guy Ritchie. Η Χρυσή Σφαίρα για την Καλύτερη Κωμική Ή Μουσική Ταινία πηγαίνει στην ταινία του Woody Allen «Vicky Cristina Barcelona». Στη σκηνή ανεβαίνει για να παραλάβει το βραβείο η παραγωγός της ταινίας Letty Aronson, παρέα με τη λαμπερή Penelope Cruz.

05:26

Η Salma Hayek παρουσιάζει ένα απόσπασμα για μια από τις υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία Καλύτερης Κωμικής ή Μουσικής Ταινίας, το «Vicky Cristina Barcelona».

05:19

H Sandra Bullock βρίσκεται στη σκηνή για την απονομή της Χρυσής Σφαίρας στην κατηγορία Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας Σε Κωμική ή Μουσική Ταινία. Το βραβείο κερδίζει ο Colin Farrell για την ερμηνεία του στο «In Bruges», οποίος ανεβαίνει στη σκηνή. Ανάμεσα στις ευχαριστίες του αναφέρεται στον σκηνοθέτη Martin McDonagh, που τον κράτησε στο cast παρότι σε κάποια στιγμή ο Farrell επέμενε να αποχωρήσει. Επίσης υπόσχεται ένα... ημισφαίριο στον συμπρωταγωνιστή και συνυποψήφιό του από την ίδια ταινία Brendan Gleeson, ενώ παραλίγο να ξεχάσει την καθιερωμένη ευχαριστία στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

05:16

Η Sigourney Weaver μας παρουσιάζει την ταινία «Revolutionary Road», υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Δραματικής Ταινίας.

05:12

H Emma Thompson και o Dustin Hoffman (ζευγάρι στο «Last Chance Harvey») παρουσιάζουν το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας. Το βραβείο απονέμεται στον Danny Boyle για το «Slumdog Millionaire». Ο Danny Boyle ανεβαίνει στη σκηνή και με την Βρετανική προφορά του ευχαριστεί τους συνεργάτες του και τον ατζέντη του. Δεν ξεχνά τους Ινδούς συντελεστές της ταινίας για να καταλήξει στους ηθοποιούς του και φυσικά στην οικογένειά του.

05:02

Είναι η ώρα του Spielberg να ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, έχοντας ήδη στην κατοχή του τρεις Χρυσές Σφαίρες. Δεν ξεχνά να αναφερθεί στον Scorcese ως πηγή έμπνευσής του, για να περάσει στον θρυλικό Cecil B. Demille, του οποίου ήταν η πρώτη ταινία που είδε ποτέ. Συνεχίζοντας με ένα καλά προβαρισμένο λόγο, ο Spielberg αναφέρεται στην πορεία του μέχρι την καταξίωση στο χώρο.

04:54

Ο Martin Scorcese ανεβαίνει στη σκηνή, για να παρουσιάσει τον φετινό νικητή του βραβείου Cecil B. Demille για τη συνολική του προσφορά στον Κινηματογράφο, τον Steven Spielberg. Ακολουθεί ένα εκτενές και μάλλον εντυπωσιακό βίντεο-αφιέρωμα, για την καριέρα του Spielberg.

04:44

O Sean Combs (γνωστός και ως Puff Daddy) με την Kate Beckinsale βρίσκονται στη σκηνή για την απονομή του Βραβείου Καλύτερης Μουσικής. Το βραβείο κερδίζει ο Ινδός A.R. Rahman για το soundtrack του «Slumdog Millionaire», ο οποίος ανεβαίνει στη σκηνή με το απαραίτητο 'σκονάκι' για τις ευχαριστίες.

04:42

Ο Pierce Brosnan παρουσιάζει ένα απόσπασμα για μια από τις υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία Καλύτερης Κωμικής ή Μουσικής Ταινίας, το «Mamma Mia!», στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστεί.

04:28

H Renee Zellweger μας παρουσιάζει την ταινία «The Reader» υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Δραματικής Ταινίας.

04:19

O Seth Rogen και η Elizabeth Banks βρίσκονται στη σκηνή για την απονομή του βραβείου Καλύτερου Σεναρίου. Ο Seth κάνει ένα αστείο (;) με 'θύμα' τον Mickey Rourke πριν τις υποψηφιότητες. Η Χρυσή Σφαίρα καλύτερου σεναρίου καταλήγει στον Simon Beaufoy για το «Slumdog Millionaire», ο οποίος ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του.

04:17

O Gerard Butler παρουσιάζει ένα απόσπασμα για μια από τις υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία Καλύτερης Κωμικής Ή Μουσικής Ταινίας, το «In Bruges».

04:07

O Colin Farrell παρουσιάζει τις υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Παρά το κρυολόγημά του, ο Farrell ανακοινώνει πως η Χρυσή Σφαίρα πηγαίνει (δικαιωματικά κατ' εμάς) στο «Waltz With Bashir». Στη σκηνή ο Ισραηλινός σκηνοθέτης Ari Folman παραλαμβάνει το βραβείο του για να καταλήξει ευχόμενος τα παιδιά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, να δουν την ταινία στο μέλλον και τότε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή να φαίνεται μακρινό παρελθόν.

04:05

O Tom Brokaw βετεράνος παρουσιαστής του NBC μας παρουσιάζει την ταινία «Frost/Nixon» υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Δραματικής Ταινίας.

03:56

H Demi Moore στη σκηνή ξεκινά με μια προσωπική νότα, χαιρετώντας την κόρη της που στη φετινή απονομή έχει το ρόλο της 'Miss Globe'. Στη συνέχεια παρουσιάζει τους υποψήφιους στην Κατηγορία Β' Ανδρικού Ρόλου και ανακοινώνει το νικητή. Τελικά το βραβείο καταλήγει στον αδικοχαμένο Heath Ledger για την ερμηνεία του ως Joker στο «The Dark Knight». Το βραβείο αναλαμβάνει να παραλάβει ο σκηνοθέτης Christopher Nolan. Στις οθόνες προβάλλεται ένα απόσπασμα από την ταινία, πριν ο Nolan πάρει το λόγο για να αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια στον Heath Ledger.

03:51

Ο Jake Gyllenhaal μας παρουσιάζει την ταινία «The Curious Case Of Benjamin Button» υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Δραματικής Ταινίας.

03:42

Ο Johnny Depp αναλαμβάνει με περίσσια σοβαρότητα να ανακοινώσει τη νικήτρια στην κατηγορία Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Σε Κωμική ή Μουσική Ταινία. Τελικά η Χρυσή Σφαίρα 'ανήκει' στη Sally Hawkins για την ερμηνεία της στο «Happy-Go-Lucky». Η έκπληξή της είναι τέτοια που δεν εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να φιλήσει τον Depp και τα δάκρυά της δεν κρύβονται εύκολα.

03:39

Οι Jonas Brothers παρουσιάζουν τους υποψήφιους στην κατηγορία καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Η Χρυσή Σφαίρα πάει στο «Wall-E», το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας. Στη σκηνή ανεβαίνει για να παραλάβει ο σκηνοθέτης Andrew Stanton.

03:36

O Ricky Gervais προσπαθεί να κάνει το κοινό να ησυχάσει... Πειράζει τη νικήτρια Kate Winslet για το γούρι που της έφερε και συνεχίζει με ένα μάλλον αυτοσχέδιο λογύδριο. Τελικά παρουσιάζει το «Happy-Go-Lucky» υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Κωμικής Ή Μουσικής Ταινίας.

03:27

Η Eva Mendes ανεβαίνει στη σκηνή για να προλογίσει τον πρόεδρο της ένωσης ανταποκριτών ξένου τύπου, διοργανώτριας αρχής των Χρυσών Σφαιρών. Ο χαιρετισμός του είναι σύντομος και περιεκτικός... ευτυχώς.

03:25

Στη σκηνή ο Don Cheadle παρουσιάζει ένα απόσπασμα για μια από τις υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία Καλύτερης Κωμικής Ή Μουσικής Ταινίας, το «Burn After Reading».

03:06

O Sting παρουσιάζει τους υποψήφιους για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού. Νικητής ο ένας και μοναδικός Bruce Springsteen για το τραγούδι 'The Wrestler' από την ταινία «The Wrestler». Στον ευχαριστήριο λόγο του δεν ξεχνά να αναφερθεί στον συνοποψήφιό του Clint Eastwood.

03:01

H Jennifer Lopez ξεκινά με φόρα τη βραδιά με την απονομή της Χρυσής Σφαίρας Β' Γυναικείου Ρόλου. Το βραβείο κερδίζει η Kate Winslet για το «The Reader». Εμφανώς συγκινημένη και αγχωμένη καταφεύγει στις σημειώσεις της για τις καθιερωμένες ευχαριστίες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει τους δύο παραγωγούς που δεν είναι πλέον στη ζωή, τον Anthony Minghella και τον Sydney Pollack.

Θανάσης Γεντίμης

Μοιράσου Αυτό Το Άρθρο

Trivia 20:
Η Linda Hunt είναι η μόνη ηθοποιός που κέρδισε Oscar ερμηνεύοντας έναν άντρα στην ταινία «The Year of Living Dangerously» (1983).

+ Διαβάστε Και τα 81 Trivia για τα Oscar!

© 2000-2009 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)