+ Οι Ατάκες Της 81ης Απονομής

+ Φωτορεπορτάζ από το Photo Corner στα Παρασκήνια

+ Φωτορεπορτάζ από την Αίθουσα Τύπου

+ Φωτορεπορτάζ από την Τελετή Απονομής

+ Φωτορεπορτάζ από το Κόκκινο Χαλί

+ Πρώτο Σχόλιο: Απονομή Oscar 2009

+ Η Λίστα των Νικητών στα Oscar 2009

+ Live Blogging: Oscar 2009

+ Οι Προβλέψεις Για Τους Φετινούς Νικητές

+ Προβλέψεις Νικητών: Ταινία Σκηνοθεσία

+ Προβλέψεις Νικητών: Ανδρικοί Ρόλοι

+ Προβλέψεις Νικητών: Γυναικείοι Ρόλοι

+ Προβλέψεις Νικητών: Κατηγορίες Σεναρίων

+ Οι Νικητές στα BAFTA

+ Οι Νικητές της Ένωσης Σεναριογράφων

+ Φωτορεπορτάζ από το Γεύμα των Υποψηφίων

+ Οι Νικητές της Ένωσης Σκηνοθετών

+ Φωτορεπορτάζ από τα SAG Awards

+ Οι Νικητές της Ένωσης Ηθοποιών

+ Οι Νικητές της Ένωσης Παραγωγών

+ Οι Υποψηφιότητες Των Oscar

+ Η Πορεία Προς Τις Υποψηφιότητες

+ Οι Υποψηφιότητες των BAFTA

+ H Shortlist για την κατηγορία Ξενόγλωσσου Oscar

+ Το φαινόμενο Kate Winslet και... το σύνδρομο Sigourney Weaver!

+ To Ξέσπασμα του Josh Brolin.

+ Σχόλιο: Χρυσές Σφαίρες με Εκπλήξεις!

+ Φωτορεπορτάζ από τις Χρυσές Σφαίρες

+ Live Blogging: 66η Απονομή Χρυσών Σφαιρών

+ Οι Νικητές Στις Χρυσές Σφαίρες

+ Ο Φετινός Παρουσιαστής

+ Όλα τα βραβεία πριν τα Oscar

(13) The Curious Case of Benjamin Button

(10) Slumdog Millionaire

(8) Milk

(8) The Dark Knight

(6) Wall-E

(5) Doubt

(5) Frost/Nixon

(5) The Reader

(3) Changeling

+ Όλες Οι Υποψήφιες Ταινίες.

 

 Γίνετε μέλη στο Facebook group του CinemaNews.gr

81 Trivia Για Τα Oscar: Από 61 έως 70

Trivia 61:
Ο Orson Welles κατάφερε να προταθεί για 4 Oscar την ίδια χρονιά, ως παραγωγός, σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος του «Citizen Kane» (Πολίτη Κέην) (1941). Το ίδιο κατόρθωμα και μάλιστα 2 φορές έχει πετύχει ο Warren Beatty για τις ταινίες «Heaven Can Wait» (Ο Παράδεισος Μπορεί να Περιμένει) (1978) και «Reds» (Οι Κόκκινοι) (1981).

Trivia 62:
Τα μόνα sequel που έχουν κερδίσει Oscar Καλύτερης ταινίας μέχρι σήμερα είναι τα: «The Godfather: Part II» (Νονός: Μέρος 2ο) (1974) και «The Lord of the Rings: The Return of the King» (Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά) (2004)

Trivia 63:
Οι ταινίες «The Turning Point» (Κρίσιμη Καμπή) (1977) και «The Color Purple» (Το Πορφυρό Χρώμα) (1985) μπορούν να θεωρηθούν οι μεγάλοι χαμένοι των Oscar, αφού ενώ είχαν προταθεί για 11 Oscar η κάθε μία δεν κατάφεραν να κερδίσουν κανένα.

Trivia 64:
Ο νικητής στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου το 1970 George C. Scott για την ταινία «Patton» (Πάτον: O Θρύλος της Νορμανδίας) αρνήθηκε να παραλάβει το Oscar του επειδή δεν συμφωνούσε με την ιδέα του ανταγωνισμού στην τέχνη.

Trivia 65:
Τα τελευταία χρόνια πολλά είναι τα κινηματογραφικά βραβεία που θεωρούνται προάγγελοι των Oscar. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι οι Χρυσές Σφαίρες, τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας (BAFTA), τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου (AFI), τα βραβεία των Ενώσεων Κριτικών Νέας Υόρκης, Λος Αντζελες, National Board of Review και Broadcast Film Critics, καθώς και τα βραβεία των διαφόρων ενώσεων όπως των ηθοποιών (SAG) και των παραγωγών (PGA).

Trivia 66:
Η νικήτρια του Oscar Β' Γυναικείου Ρόλου το 1976 για την ταινία «Murder on the Orient Express» (Έγκλημα στο Orient Express) Ingrid Bergman, ξεκίνησε τον λόγο της ζητώντας συγνώμη από την συνυποψήφια της Valentina Cortesse που κέρδισε γιατί πίστευε ότι αυτή ήταν που πραγματικά άξιζε το βραβείο. Αργότερα ομολόγησε ότι έκανε γκάφα γιατί ξέχασε τελείως να αναφερθεί στις υπόλοιπες 3 συνυποψήφιες της.

Trivia 67:
Η Sophia Loren «La Ciociara» (H Ατιμασμένη) (1961), ο Roberto Benigni «La Vita E Bella» (Ο Ζωή Είναι Ωραία) (1998) και η Marion Cotillard «La Vie En Rose» είναι οι μόνοι ηθοποιοί που έχουν κερδίσει Oscar ερμηνείας πρωταγωνιστώντας σε μη αγγλόφωνη ταινία.

Trivia 68:
Μέχρι και το 1940 οι νικητές ανακοινώνονταν λίγες ώρες πριν την απονομή.

Trivia 69:
Το 1956 το κυνήγι των κομμουνιστών που είχε αρχίσει από τον γερουσιαστή Μακάρθυ είχε ως αποτέλεσμα την εισαγωγή ενός νέου κανονισμού στα Oscar : "Κανένας δεν μπορεί να προταθεί για Oscar αν έχει ομολογήσει την συμμετοχή του στο Κομμουνιστικό Κόμμα και δεν την έχει απαρνηθεί, αν έχει αρνηθεί να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου ή αν έχει αρνηθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της επιτροπής αυτής". Ο κανονισμός αυτός αποσύρθηκε το 1958.

Trivia 70:
Ο Dalton Trumbo αν και είχε μπει στην μαύρη λίστα του Μακάρθυ κατάφερε το 1956 να κερδίσει Oscar σεναρίου για το «The Brave One», χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Robert Rich. Φυσικά όταν αυτό αποκαλύφθηκε προκλήθηκε μεγάλο σκάνδαλο. Ο ίδιος παρέλαβε το χρυσό αγαλματάκι του στην απονομή του 1975, 19 δηλαδή χρόνια μετά τη νίκη του.

81 Trivia Για Τα Oscar: Από 71 έως 80

Trivia 14:
Μερικά από τα τραγούδια από ταινίες που σήμερα θεωρούνται κλασσικά και δεν προτάθηκαν καν για Oscar Καλύτερου Τραγουδιού είναι: 'Let It Be' και 'A Hard Day's Night' (Beatles), 'Have Yourself a Merry Little Christamas', 'Love Me Tender' (Elvis Priestly), 'Let's Twist Again', 'Money, Money' (από το «Cabaret»), 'Knockin' on Heaven's Door', 'New York, New York', 'Staying Alive' (από το «Saturday Night Fever»), 'You're the One That I Want' (από το «Grease»), 'Call Me', 'She's Like the Wind' (από το «Dirty Dancing») και 'To Sir with Love'.

+ Διαβάστε Και τα 81 Trivia για τα Oscar!





© 2000-2009 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)