+ Οι Ατάκες Της 81ης Απονομής

+ Φωτορεπορτάζ από το Photo Corner στα Παρασκήνια

+ Φωτορεπορτάζ από την Αίθουσα Τύπου

+ Φωτορεπορτάζ από την Τελετή Απονομής

+ Φωτορεπορτάζ από το Κόκκινο Χαλί

+ Πρώτο Σχόλιο: Απονομή Oscar 2009

+ Η Λίστα των Νικητών στα Oscar 2009

+ Live Blogging: Oscar 2009

+ Οι Προβλέψεις Για Τους Φετινούς Νικητές

+ Προβλέψεις Νικητών: Ταινία Σκηνοθεσία

+ Προβλέψεις Νικητών: Ανδρικοί Ρόλοι

+ Προβλέψεις Νικητών: Γυναικείοι Ρόλοι

+ Προβλέψεις Νικητών: Κατηγορίες Σεναρίων

+ Οι Νικητές στα BAFTA

+ Οι Νικητές της Ένωσης Σεναριογράφων

+ Φωτορεπορτάζ από το Γεύμα των Υποψηφίων

+ Οι Νικητές της Ένωσης Σκηνοθετών

+ Φωτορεπορτάζ από τα SAG Awards

+ Οι Νικητές της Ένωσης Ηθοποιών

+ Οι Νικητές της Ένωσης Παραγωγών

+ Οι Υποψηφιότητες Των Oscar

+ Η Πορεία Προς Τις Υποψηφιότητες

+ Οι Υποψηφιότητες των BAFTA

+ H Shortlist για την κατηγορία Ξενόγλωσσου Oscar

+ Το φαινόμενο Kate Winslet και... το σύνδρομο Sigourney Weaver!

+ To Ξέσπασμα του Josh Brolin.

+ Σχόλιο: Χρυσές Σφαίρες με Εκπλήξεις!

+ Φωτορεπορτάζ από τις Χρυσές Σφαίρες

+ Live Blogging: 66η Απονομή Χρυσών Σφαιρών

+ Οι Νικητές Στις Χρυσές Σφαίρες

+ Ο Φετινός Παρουσιαστής

+ Όλα τα βραβεία πριν τα Oscar

(13) The Curious Case of Benjamin Button

(10) Slumdog Millionaire

(8) Milk

(8) The Dark Knight

(6) Wall-E

(5) Doubt

(5) Frost/Nixon

(5) The Reader

(3) Changeling

+ Όλες Οι Υποψήφιες Ταινίες.

 

 Γίνετε μέλη στο Facebook group του CinemaNews.gr

Το φαινόμενο Kate Winslet και... το σύνδρομο Sigourney Weaver!

Το φαινόμενο Kate Winslet και... το σύνδρομο Sigourney Weaver!H διπλή βράβευση της Kate Winslet από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (ή επί το λακωνικότερο στις Χρυσές Σφαίρες) είναι πλέον γεγονός, κάτι που αυξάνει αισθητά και τις πιθανότητές της για διπλή υποψηφιότητα στα Oscar και ίσως ένα τουλάχιστον αγαλματάκι. Εκτός όμως από όσους την ψήφισαν, θα πρέπει να ευχαριστεί και τους... διαφημιστές, αφού παρότι στο «The Reader» είναι η πρωταγωνίστρια, αποφάσισαν να την προωθήσουν στην κατηγορία Β' Γυναικείου ρόλου. Αυτό έγινε για να μην φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσει στην κατηγορία Α' Γυναικείου ρόλου τον εαυτό της σε μια άλλη 'οσκαρική' ερμηνεία της στο «Revolutionary Road». To λεγόμενο 'category fraud' είναι όμως κάτι που έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν και θα γίνει πολλές ακόμα στο μέλλον.

Βέβαια το να έχεις 2 υποψηφιότητες την ίδια βραδιά έχει και ένα μειονέκτημα: κινδυνεύεις να βγεις διπλά χαμένος. Ρωτήστε και την Emma Thompson («Remains of a Day», «In the Name of the Father»), την Julianne Moore («Far from Heaven», «The Hours»), την Cate Blanchett μόλις πέρυσι («Elizabeth: The Golden Age», «I'm Not There») ή ακόμα χειρότερα... την Sigourney Weaver. Οι πληροφορίες που θέλουν την Kate Winslet μετά τον διπλό της θρίαμβο να ακούει 'Sigourney Weaver' και να... φτύνει στον κόρφο της, κρίνονται ως ανακριβείς και υπερβολικές.

Το 1988 η Weaver είχε κερδίσει και αυτή 2 Χρυσές Σφαίρες την ίδια βραδιά (Α' Γυναικείου για το «Gorillas In the Mist» και Β' Γυναικείου για το «Working Girl») που αργότερα μεταφράστηκαν και σε οσκαρικές υποψηφιότητες αλλά την βραδιά των Oscar γύρισε σπίτι της με άδεια χέρια. Όμως αυτή η περίπτωση ήταν λίγο διαφορετική. Όχι μόνο επειδή στην Κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου υπήρχε τριπλή (!) ισοψηφία, με Χρυσές Σφαίρες να πηγαίνουν επίσης στην Jodie Foster «The Accused» και στην Shirley McLaine «Madame Sousatzka», αλλά επειδή η Weaver είχε μόλις 1 προηγούμενη Οσκαρική υποψηφιότητα.

Στην περίπτωση της Kate Winslet, αν ενδεχομένως χάσει και τα 2 Οσκαρ για τα οποία φαίνεται ότι θα προταθεί, γίνεται αυτόματα η ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες (7) και κανένα χρυσό αγαλματάκι. Κοινώς η μεγαλύτερη 'γκαντέμω΄ στην ιστορία του θεσμού, ξεπερνώντας τις Deborah Kerr και Thelma Ritter (6 άκαρπες υποψηφιότητες) και ακολουθώντας τα χνάρια του Richard Burton (7) και του πρωταθλητή της γκαντεμιάς Peter O'Tool (8). Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Winslet είναι μόλις 33 χρονών και όλο δείχνουν πως το μέλλον της επιφυλάσσει μια Οσκαρική καριέρα τύπου Meryl Streep, οπότε θα έχει πολλές ευκαιρίες μπροστά της για βραβεύσεις. Η φετινή όμως συγκυρία φαίνεται ιδανική για να αρχίσει για γεμίζει τα ράφια της με βραβεία και να φέρει και ένα αδερφάκι στο Oscar Σκηνοθεσίας που έχει πάρει ο σύζυγός της Sam Mendes («American Beauty»).

Μανώλης Δούνιας

Μοιράσου Αυτό Το Άρθρο

Trivia 6:
To 1981 η Bette Midler έκλεψε την παράσταση παρουσιάζοντας το Oscar Τραγουδιού και δημιούργησε μια σκηνή ανθολογίας με τον ακόλουθο μονόλογο: "Καλύτερο Πρωτότυπο τραγούδι είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για την ταινία και όχι απλώς ένα σκουπίδι που βρήκε ο παραγωγός πεταμένο πάνω στο κάθισμα του πιάνου. Καταλάβατε? Υποψήφια τραγούδια είναι: 'Arthur's Theme', γνωστό και ως 'The Best Τhat You Can Do', γνωστό και ως 'εκείνο το τραγούδι για το φεγγάρι και τη Νέα Υόρκη', γνωστό και ως '4 Συνθέτες για 1 Τραγούδι' ένα ωραίο κομμάτι. Το τραγούδι 'Endless Love' (Ατέλειωτη αγάπη) από την ατέλειωτη ταινία «Endless Love» μουσική και στίχοι από τον πάμπλουτο Lionel Richie. Πώς σας φαίνεται μέχρι τώρα παιδιά; Από το «Great Muppet Caper» το τραγούδι 'The First Time It Happens' μουσική και στίχοι του Joe - δεν είναι εύκολο να είσαι πράσινος - Reponzo. 'For Your Eyes Only' από την ταινία «For Your Eyes Only» (Για τα Μάτια Σου Μόνο), και πραγματικά δεν αστειεύονται, δεν άντεχα να δω ούτε ένα πλάνο της ταινίας και τέλος η προσωπική μου προτίμηση 'One More Hour'. Ωραία, πλάκα είχε, το διασκέδασα πραγματικά."

+ Διαβάστε Και τα 81 Trivia για τα Oscar!





© 2000-2009 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)