+ Οι Ατάκες Της 81ης Απονομής

+ Φωτορεπορτάζ από το Photo Corner στα Παρασκήνια

+ Φωτορεπορτάζ από την Αίθουσα Τύπου

+ Φωτορεπορτάζ από την Τελετή Απονομής

+ Φωτορεπορτάζ από το Κόκκινο Χαλί

+ Πρώτο Σχόλιο: Απονομή Oscar 2009

+ Η Λίστα των Νικητών στα Oscar 2009

+ Live Blogging: Oscar 2009

+ Οι Προβλέψεις Για Τους Φετινούς Νικητές

+ Προβλέψεις Νικητών: Ταινία Σκηνοθεσία

+ Προβλέψεις Νικητών: Ανδρικοί Ρόλοι

+ Προβλέψεις Νικητών: Γυναικείοι Ρόλοι

+ Προβλέψεις Νικητών: Κατηγορίες Σεναρίων

+ Οι Νικητές στα BAFTA

+ Οι Νικητές της Ένωσης Σεναριογράφων

+ Φωτορεπορτάζ από το Γεύμα των Υποψηφίων

+ Οι Νικητές της Ένωσης Σκηνοθετών

+ Φωτορεπορτάζ από τα SAG Awards

+ Οι Νικητές της Ένωσης Ηθοποιών

+ Οι Νικητές της Ένωσης Παραγωγών

+ Οι Υποψηφιότητες Των Oscar

+ Η Πορεία Προς Τις Υποψηφιότητες

+ Οι Υποψηφιότητες των BAFTA

+ H Shortlist για την κατηγορία Ξενόγλωσσου Oscar

+ Το φαινόμενο Kate Winslet και... το σύνδρομο Sigourney Weaver!

+ To Ξέσπασμα του Josh Brolin.

+ Σχόλιο: Χρυσές Σφαίρες με Εκπλήξεις!

+ Φωτορεπορτάζ από τις Χρυσές Σφαίρες

+ Live Blogging: 66η Απονομή Χρυσών Σφαιρών

+ Οι Νικητές Στις Χρυσές Σφαίρες

+ Ο Φετινός Παρουσιαστής

+ Όλα τα βραβεία πριν τα Oscar

(13) The Curious Case of Benjamin Button

(10) Slumdog Millionaire

(8) Milk

(8) The Dark Knight

(6) Wall-E

(5) Doubt

(5) Frost/Nixon

(5) The Reader

(3) Changeling

+ Όλες Οι Υποψήφιες Ταινίες.

 

 Γίνετε μέλη στο Facebook group του CinemaNews.gr

81 Trivia Για Τα Oscar: Από 71 έως 80

Trivia 71:
O Walt Disney έχει 64 υποψηφιότητες και έχει κερδίσει 26 Oscar!

Trivia 72:
To ρεκόρ του Disney (με 64 υποψηφιότητες) είναι απλησίαστο ακόμα και για τον συνθέτη John Williams που έχει 43 υποψηφιότητες.

Trivia 73:
Το 1973 και ενώ ο παρουσιαστής της βραδιάς David Niven ήταν έτοιμος να παρουσιάσει το επόμενο βραβείο, στην σκηνή εμφανίστηκε τρέχοντας ένας γυμνός άντρας που γρήγορα πιάστηκε από τους υπεύθυνους ασφαλείας. Ο βρετανός ηθοποιός αποδείχθηκε τρομερά ετοιμόλογος λέγοντας αμέσως: "δεν είναι όμως συγκλονιστικό το γεγονός ότι το μόνο γέλιο που θα βγάλει ποτέ αυτός ο άνθρωπος στην ζωή του είναι δείχνοντας τις φυσικές του ατέλειες;".

Trivia 74:
Το 2002 το Oscar απέκτησε το δικό του 'σπίτι', το Kodak Theater που πλέον φιλοξενεί την απονομή και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της Ακαδημίας.

Trivia 75:
Οι παραγωγοί της απονομής του 2003 δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να αναβάλλουν την τελετή λόγω του πολέμου στο ΙΡΑΚ και ότι αν η επικαιρότητα το απαιτούσε ήταν διατεθειμένοι να διακόψουν το πρόγραμμα για έκτακτο δελτίο ειδήσεων και να συνεχιστεί η βραδιά με τίτλους ειδήσεων να 'τρέχουν' στο κάτω μέρος της οθόνης.

Trivia 76:
Τα μέλη της Ακαδημίας αντιπροσωπεύουν 14 κλάδους. Για να γίνει κάποιος μέλος της πρέπει να προταθεί από τουλάχιστον δύο μέλη του κλάδου στον οποίο θα ενταχθεί. Αυτή είναι μόνο η αρχή μιας πολύ αυστηρής διαδικασίας επιλογής.

Trivia 77:
Ο ηχολήπτης Kevin O'Connell έχει 20 υποψηφιότητες αλλά ακόμη δεν έχει κερδίσει. Ο συχνός συνεργάτης του Greg P. Russell έχει 12 υποψηφιότητες χωρίς και αυτός να έχει καταφέρει να αποκτήσει το πολυπόθητο αγαλματάκι. Το 2008 ήταν υποψήφιοι και οι δύο για το «Transformers» και όμως τελικά γύρισαν για άλλη μια φορά σπίτια τους με άδεια χέρια.

Trivia 78:
Τα μόνα ξενόγλωσσα τραγούδια που έχουν τιμηθεί με Oscar είναι τα 'Παιδιά του Πειραιά' από το «Ποτέ την Κυριακή» (1960), το 'Oltro Lado Del Rio' από το «The Motorcycle Diaries» (Ημερολόγια Μοτοσικλέτας) (2005) και το 'Jay Ho' από το «Slumdog Millionaire» (2009)

Trivia 79:
Το μεγαλύτερο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της 1ης και της 2ης υποψηφιότητας ενός ηθοποιού είναι 41 χρόνια. Ο Henry Fonda μετά την 1η του υποψηφιότητα το 1941 για το «Grapes of Wrath» χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 1982 για την 2η υποψηφιότητά του για το «On Golden Pond». Η Ακαδημία αντάμειψε την υπομονή του με ένα χρυσό αγαλματάκι, το οποίο όμως παρέλαβε η κόρη του Jane Fonda αφού ο ίδιος βρισκόταν ετοιμοθάνατος στο νοσοκομείο.

Trivia 80:
Στην ιστορία των Oscar μόλις 9 φορές κάποιος ηθοποιός ήταν υποψήφιος την ίδια χρονιά στις κατηγορίες Α' και Β' ρόλου: το 1944 ο Barry Fitzgerald (για την ίδια ταινία «Going My Way» !!!), το 1982 η Jessica LangeFrances», «Tootsie»), το 1988 η Sigourney WeaverGorillas in the Mist», «Working Girl»), το 1992 ο Al PacinoScent of a Woman», «Glengary Glen Ross»), το 1993 η Holly HunterThe Piano», «The Firm»), το 1993 η Emma ThomsponRemains of a Day», «In the Name of the Father»), το 2002 η Julianne MooreFar From Heaven», «The Hours»), το 2004 ο Jamie FoxxRay», «Collateral») και το 2007 η Cate BlanchettElizabeth: The Golden Age», «I'm Not There»).

81 Trivia Για Τα Oscar: Από 81 έως 81

Trivia 79:
Το μεγαλύτερο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της 1ης και της 2ης υποψηφιότητας ενός ηθοποιού είναι 41 χρόνια. Ο Henry Fonda μετά την 1η του υποψηφιότητα το 1941 για το «Grapes of Wrath» χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 1982 για την 2η υποψηφιότητά του για το «On Golden Pond». Η Ακαδημία αντάμειψε την υπομονή του με ένα χρυσό αγαλματάκι, το οποίο όμως παρέλαβε η κόρη του Jane Fonda αφού ο ίδιος βρισκόταν ετοιμοθάνατος στο νοσοκομείο.

+ Διαβάστε Και τα 81 Trivia για τα Oscar!

© 2000-2009 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)