+ Οι Ατάκες Της 81ης Απονομής

+ Φωτορεπορτάζ από το Photo Corner στα Παρασκήνια

+ Φωτορεπορτάζ από την Αίθουσα Τύπου

+ Φωτορεπορτάζ από την Τελετή Απονομής

+ Φωτορεπορτάζ από το Κόκκινο Χαλί

+ Πρώτο Σχόλιο: Απονομή Oscar 2009

+ Η Λίστα των Νικητών στα Oscar 2009

+ Live Blogging: Oscar 2009

+ Οι Προβλέψεις Για Τους Φετινούς Νικητές

+ Προβλέψεις Νικητών: Ταινία Σκηνοθεσία

+ Προβλέψεις Νικητών: Ανδρικοί Ρόλοι

+ Προβλέψεις Νικητών: Γυναικείοι Ρόλοι

+ Προβλέψεις Νικητών: Κατηγορίες Σεναρίων

+ Οι Νικητές στα BAFTA

+ Οι Νικητές της Ένωσης Σεναριογράφων

+ Φωτορεπορτάζ από το Γεύμα των Υποψηφίων

+ Οι Νικητές της Ένωσης Σκηνοθετών

+ Φωτορεπορτάζ από τα SAG Awards

+ Οι Νικητές της Ένωσης Ηθοποιών

+ Οι Νικητές της Ένωσης Παραγωγών

+ Οι Υποψηφιότητες Των Oscar

+ Η Πορεία Προς Τις Υποψηφιότητες

+ Οι Υποψηφιότητες των BAFTA

+ H Shortlist για την κατηγορία Ξενόγλωσσου Oscar

+ Το φαινόμενο Kate Winslet και... το σύνδρομο Sigourney Weaver!

+ To Ξέσπασμα του Josh Brolin.

+ Σχόλιο: Χρυσές Σφαίρες με Εκπλήξεις!

+ Φωτορεπορτάζ από τις Χρυσές Σφαίρες

+ Live Blogging: 66η Απονομή Χρυσών Σφαιρών

+ Οι Νικητές Στις Χρυσές Σφαίρες

+ Ο Φετινός Παρουσιαστής

+ Όλα τα βραβεία πριν τα Oscar

(13) The Curious Case of Benjamin Button

(10) Slumdog Millionaire

(8) Milk

(8) The Dark Knight

(6) Wall-E

(5) Doubt

(5) Frost/Nixon

(5) The Reader

(3) Changeling

+ Όλες Οι Υποψήφιες Ταινίες.

 

 Γίνετε μέλη στο Facebook group του CinemaNews.gr

Gomorra

GomorraΒασισμένο στο βιβλίο του Roberto Saviano (o οποίος βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία από τότε που το εξέδωσε), το «Gomorra» αφηγείται πέντε παράλληλες ιστορίες με επίκεντρο την εγκληματική οργάνωση Καμόρα της Νάπολης, που ευθύνεται για χιλιάδες φόνους και παράνομες δραστηριότητες στην Ιταλία και αναπόφευκτα αποτελεί το μοναδικό τρόπο ζωής για σημαντικούς και ασήμαντους ανθρώπους που μπλέκονται στα γρανάζια της. Mεταξύ αυτών και δύο αφελείς νεαροί με βλέψεις ανεξάρτητης εγκληματικής μεγαλουργίας και εφόδια ατάκες από το «Scarface», ένας 'ταμίας' με παλιομοδίτικες αρχές και ένα 13χρονο βαποράκι.

Οι κριτικές επιτροπές των Καννών φαίνεται πως βραβεύουν με τη μέθοδο της υπνοπαιδείας: τους παίρνει ο ύπνος παρακολουθώντας μια αργή ταινία και ξυπνούν πεπεισμένοι ότι έχουν 'Μάθει Κάτι' για τη ζωή. Το «Gomorra» του Matteo Garrone κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φετινό 61o Φεστιβάλ των Καννών επειδή, όπως βροντοφωνάζει η ατάκα στην αφίσα του, παρουσιάζει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο που έχει καταγραφεί ποτέ την αληθινή πλευρά της ιταλικής Μαφίας... Μόνο που ελπίζουμε να κάνει λάθος και η Μαφία να μην είναι τόσο βαρετή.

Η ταινία βουλιάζει κάτω από τα πολυάριθμα storylines και η εμμονή στις λεπτομέρειες και στη ρουτίνα όλων των στρωμάτων της ιεραρχίας ακυρώνει κάθε δραματουργικό βάρος. Αυτή η ντοκιμαντερίστικη αισθητική και η ψύχραιμη, νηφάλια καταγραφή της πραγματικότητας είναι σίγουρα πρωτόγνωρη σε ένα κινηματογραφικό είδος γνωστό για την υπερβολική αίγλη που προσδίδει στο θέμα («The Godfather», «Goodfellas»), αλλά γι' αυτό δεν υπάρχουν οι 'κάρτες' που πέφτουν στο τέλος -όπως έκαναν κι εδώ- και αποκαλύπτουν τα αληθινά, 'σοκαριστικά' facts για το θέ(α)μα που μόλις παρακολουθήσαμε; Όταν αυτές οι κάρτες είναι εξίσου ενδιαφέρουσες με την ταινία, τότε ένα από αυτά τα δύο πράγματα είναι περιττό. Μαντέψτε ποιο.

Μάρα Θεοδωροπούλου

Μοιράσου Αυτό Το Άρθρο

Trivia 29:
Ο Bob Hope έχει παρουσιάσει περισσότερες φορές από οποιοδήποτε την απονομή των Oscar. Αλλοι συχνοί παρουσιαστές ήταν ο Billy Crystal, o Johnny Carson, η Whoopi Goldberg και o Jack Lemmon.

+ Διαβάστε Και τα 81 Trivia για τα Oscar!

© 2000-2009 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)