Atilla Marcel

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Sylvain Chomet

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Guillaume Gouix, Anne Le Ny, Bernadette Lafont, Helene Vincent, Fanny Touron

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Paul (Guillaume Gouix) είναι ένας άνδρας που μεγάλωσε καταπιεσμένος από τις δύο εκκεντρικές του θείες στο Παρίσι, μετά το θάνατο των γονιών του. Έχοντας φτάσει σε ηλικία 33 εξακολουθεί να μην μιλάει, επιμένοντας να εκφράζεται μέσα από τα πολύχρωμα ρούχα που φοράει. Οι θείες του Paul έχουν ένα και μοναδικό όνειρο για τον ανιψιό τους: να διαπρέψει στο πιάνο. Όμως όσο κι αν εκείνος εξασκείται οι μουσικές του επιδόσεις παραμένουν μέτριες. Μέχρι που γνωρίζεται με την Madame Proust, τη γειτόνισσα του επάνω ορόφου η οποία του προσφέρει να πιεί ένα μυστηριώδες παρασκεύασμα.

Ο Γάλλος Sylvain Chomet («Les Triplettes De Belleville», «L' Illusioniste») δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του σε μια ταινία με ηθοποιούς (και όχι με κινούμενα σχέδια) με εμφανείς επιρροές από τον Buster Keaton και τον Jacques Tati. Στο «Atilla Marcel» θα δούμε μια προσεκτική αναπαράσταση του Παρισιού μιας άλλης εποχής από τον Chomet, ο οποίος αποδεικνύεται εξίσου επιμελής με τις φοβερές animated δουλειές του.

ΣΥΝ:
Live action ντεμπούτο για τον δημιουργό Sylvain Chomet, τον άνθρωπο πίσω από τα κομψότατα, εναλλακτικά animation «L'Illusioniste» και «Les Triplets De Belville».

ΠΛΗΝ:
Για κάθε Brad Bird («Ratatouille», «Mission Impossible 4») που περνά από το animation στο "ζωντανό" σινεμά με απόλυτη επιτυχία, υπάρχει κι ένας Andrew Stanton («Wall-e», «John Carter») που τρώει τα μούτρα του.