The Family

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Luc Besson

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Robert DeNiro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones, Dianna Agron, Ricardo Cordero

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Συνήθως οι μαφιόζοι δεν έχουν καλά γεράματα... αν φυσικά καταφέρουν να φτάσουν στην λεγόμενη "τρίτη ηλικία". Κάπως έτσι ο Giovanni Manzoni (Robert De Niro), δραστήριο μέλος της μαφίας της Νέας Υόρκης, αποφασίζει να εξασφαλίσει την "υγεία" του συνεργαζόμενος με τις Αρχές. Εντάσσεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων του FBI, αλλά δεν είναι και ο ευκολότερος "πελάτης" τους καθώς συχνά αναγκάζονται και τον μετακινούν για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Έτσι το FBI παίρνει την απόφαση να τον στείλει με την οικογένειά του όχι σε κάποια ξεχασμένη πόλη των ΗΠΑ αλλά... στην γραφική Νορμανδία της Γαλλίας. Όμως η σύζυγός του (Michelle Pfeiffer) και τα δύο του παιδιά δεν δείχνουν να συμπαθούν ιδιαίτερα την αλλαγή των συνηθειών τους και τον εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής στη Γαλλική επαρχία. Μέχρι που τα μπλεξίματα θα χτυπήσουν ξανά την πόρτα τους...

O Luc Besson («Leon», «Fifth Element») επιστρέφει μετά από καιρό με αγγλόφωνη παραγωγή, σκηνοθετώντας τον Robert DeNiro στο ρόλο-trademark ενός μαφιόζου. Το «The Family» βασίζεται σε πραγματική ιστορία, όπως καταγράφεται στο βιβλίο «Badfellas» του Tonino Benacquista. Το σενάριο ανέλαβε, σε συνεργασία με τον Besson, ο Michael Caleo (μέλος της ομάδας των "The Sopranos") και την εκτέλεση παραγωγής ο "πολύς" Martin Scorsese. Στο ρόλο της συζύγου του DeNiro η Michelle Pfeiffer, ενώ αβανταδόρικος β' ρόλος για τον Tommy Lee Jones ως υπεύθυνου για την προστασία των πληροφοριοδοτών.

ΣΥΝ:
Αν το απολαυστικό trailer είναι αξιόπιστο δείγμα, τότε το «The Family» θα είναι η διασκεδαστικότερη ταινία του Bobby εδώ και πολύ καιρό. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Luc Besson πιστεύει τόσο στο project, που αναλαμβάνει να τo γυρίσει ο ίδιος, αντί να αναθέσει την σκηνοθεσία σε κάποιο από τα πουλέν του (Morrel, Leterrier, Megaton και λοιπούς).

ΠΛΗΝ:
Πρέπει να έχει ξεχάσει και ο ίδιος ο Besson πότε έκανε τελευταία φορά μια ταινία της προκοπής.

Trailer - The Family