Non-Stop

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Jaume Collet-Serra

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Julianne Moore, Anson Mount, Liam Neeson, Michelle Dockery, Bar Paly

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροσκάφους Bill Marks (Liam Neeson) δέχεται μια σειρά από απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό του. Ο άγνωστος αποστολέας ζητά από τον Marks να διαβιβάσει στην κυβέρνηση πως πρέπει να μεταφέρουν 150 εκ. δολάρια σε ένα λογαριασμό off shore. Διαφορετικά θα σκοτώνει έναν επιβάτη της συγκεκριμένης πτήσης κάθε 20 λεπτά. Και ενώ αρχικά οι απειλές παίρνονται μάλλον αψήφιστα ο πρώτος θάνατος δεν θα αργήσει κάνοντας την καμπίνα του αεροσκάφους στα 40 χιλιάδες πόδια την πιο κλειστοφοβική σκηνή εγκλήματος των τελευταίων ετών.

Παραμένει από τα μεγαλύτερα μυστήρια, το πώς ο Liam Neeson μεταμορφώθηκε από έναν εσωστρεφή ηθοποιό σε ένα "global action star" (όπως πλέον αναφέρουν οι ανακοινώσεις των studio παραγωγής). Το ενδιαφέρον είναι πως παρά την τυποποίηση παραμένει αξιόπιστος σε ρόλους συνηθισμένων ανθρώπων που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Κάτι τέτοιο αναμένουμε και στο «Non-Stop» του Jaume Collet-Serra, με τον οποίον ο Neeson είχε συνεργαστεί ξανά στο «Unknown».

ΣΥΝ:
Η μάχη ενάντια στον χρόνο και ο περιορισμένος χώρος υπόσχονται ένα νευρώδες, κλειστοφοβικό θρίλερ αγωνίας...

ΠΛΗΝ:
... μην ζητάς πολλά όμως από τον Jaume Collet- Sera, του οποίου καλύτερη ταινία είναι το «Unknown», όπου ο χαρακτήρας μεταβαλλόταν σε κάθε σκηνή ανάλογα με το τί μας βόλευε.

Trailer - Non-Stop