Dallas Buyers Club

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Jean-Marc Vallee

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Jared Leto, Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Kevin Rankin, Steve Zahn

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Ron Woodroof (Matthew McConaughey), ένας κλασσικός Τεξανός καουμπόης είδε το 1985 τη ζωή του να ανατρέπεται όταν οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι είναι φορέας του ιού του AIDS και πως είχε 30 μέρες ζωής. Με την νόσο να αποτελεί ακόμα μυστήριο για τους γιατρούς, οι ΗΠΑ βρίσκονταν ακόμη διχασμένες για τον τρόπο αντιμετώπισής της. Ο Ron βρέθηκε απομονωμένος από φίλους και γνωστούς, χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης σε εγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Τότε ο σκληροτράχηλος άνδρας αποφάσισε να αναζητήσει εναλλακτικές θεραπείες και μη εγκεκριμένα στις ΗΠΑ φάρμακα, καταφεύγοντας σε νόμιμες αλλά και σε αμφιλεγόμενες (αν όχι παράνομες) μεθόδους. Παρακάμπτοντας το σύστημα κατάφερε να χτίσει ένα "σύλλογο αγοραστών" για τους ασθενείς του Dallas,προσφέροντάς τους πρόσβαση σε αξιοπρέπεια και αποδοχή.

Για μια ακόμα χρονιά το ερώτημα τίθεται όλο και πιο επιτακτικά: "Μήπως είναι η ώρα για ένα Oscar στον Matthew McConaughey". Μετά τα «Magic Mike» και «Mud» ο δημοφιλής ηθοποιός επέλεξε ένα ρόλο πρόκληση, για τις ανάγκες του οποίου υπέβαλε τον εαυτό του σε μια τρομακτική μεταμόρφωση χάνοντας πολλά κιλά. Την πραγματική ιστορία του Ron Woodroof μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο Jean-Marc Vallee, περισσότερο γνωστός για το low budget «C.R.A.Z.Y.» πριν μερικά χρόνια, ενώ δεν περνά απαρατήρητη και η ερμηνεία του Jared Leto στο ρόλο της τραβεστί Rayon.

ΣΥΝ:
Ασθένεια του ήρωα κι απώλεια βάρους του ηθοποιού που τον ερμηνεύει συνήθως μεταφράζεται σε οσκαρική υποψηφιότητα.

ΠΛΗΝ:
Με σκηνοθέτη τον Jean Marc Vallee του φιλοβασιλικού «The Young Victoria» και του «Cafe de Flore», που σώζεται από τον χλευασμό επειδή έχει Pink Floyd στο soundtrack, η μόνη υποψηφιότητα στην οποία μπορεί να ελπίζει το «Dallas Buyers Club» είναι αυτή του McConaughey.

Trailer - Dallas Buyers Club