Pacific Rim

 

SOCIAL:



       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Guillermo del Toro

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Charlie Hunnam, Diego Klattenhoff, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Ron Perlman

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ορδές από τερατόμορφα πλάσματα, ονόματι Kaiju, αναδύονται από τον Ειρηνικό ωκεανό και η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε μια μάχη για την οποία δεν ήταν προετοιμασμένη. Για το σκοπό αυτό αναπτύσσεται ένα υπερ-όπλο που είναι η μοναδική ελπίδα της γης. Πρόκειται για τεράστια ρομπότ, τα Jaegers, που υπακούουν στις εντολές δύο "πιλότων" που δεν αρκούνται στα παραδοσιακά χειριστήρια αλλά συνδέονται μέσω των νεύρων τους με τους ηλεκτρονικούς εγκεφάλους. Ακόμα και έτσι όμως οι εξωγήινοι εισβολείς μοιάζουν ανίκητοι ώσπου θα χρειαστεί να επιστρατευτεί ένα θρυλικό αλλά μάλλον ξεπερασμένο Jaegers και δύο πιλότοι που όλοι θεωρούσαν ξοφλημένους.

Ο Guillermo del Toro δούλεψε πάνω σε μια σεναριακή ιδέα του Travis Beacham, δημιουργώντας το σενάριο του «Pacific Rim». Αν και αρχικά ο Μεξικανός δημιουργός σκόπευε να περιοριστεί σε καθήκοντα παραγωγού, τελικά ανέλαβε να σκηνοθετήσει το μεγαλεπήβολο εγχείρημα. Και με δεδομένο το παρελθόν του, οι φίλοι της επιστημονικής φαντασίας περιμένουν με αγωνία το τελικό αποτέλεσμα.

ΣΥΝ:
Ίσως η μέχρι τώρα φιλμογραφία του Del Torο να μην δικαιολογεί τον θόρυβο γύρω από το όνομα του - ο ίδιος δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το κομμάτι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης-, πρόκειται όμως αναμφισβήτητα για έναν ιδιαίτερο δημιουργό, που υπό διαφορετικές προϋποθέσεις με το «Pacific Rim» θα μπορούσε να είχε σώσει την τιμή των blockbusters του περασμένου καλοκαιριού, που κατά γενική ομολογία κινήθηκαν στη μετριότητα.

ΠΛΗΝ:
Ο Del Toro θα μπορούσε κάλλιστα να είχε στήσει μια κάμερα στο δωμάτιο του, να έπιανε με το ένα χέρι το τέρας και με το άλλο το ρομπότ, να τα χτυπούσε μεταξύ τους και να έκανε τα ηχητικά εφέ με το στόμα και το αποτέλεσμα να είχε μικρή διαφορά από αυτό το παιδικής σύλληψης κι αφόρητης ηχορύπανσης θέαμα, που έστησε.

Trailer - Pacific Rim