Caesar Must Die

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Paolo Taviani, Vittorio Taviani

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Cosimo Rega, Salvatore Striano, Giovanni Arcuri, Antonio Frasca, Juan Dario Bonetti

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Κατάδικοι σε φυλακή κάνουν πρόβες για να ανεβάσουν την παράσταση "Ιούλιος Καίσαρας". Με αυτήν την ιστορία, ως επίκεντρο της νέας τους ταινίας, έφυγαν νικητές από το Βερολίνο οι αδερφοί Taviani. Παρόλο που ο Τύπος διχάστηκε με τη βράβευση της συγκεκριμένης ταινίας, πολλοί ήταν αυτοί που τη χαρακτήρισαν ως "βαθιά ανθρωπιστική" και που τους επιβράβευσαν για τη χρήση πραγματικών καταδίκων αντί ηθοποιών, καθώς κατ' αυτόν τον τρόπο απεικονίζεται ακόμα πιο ρεαλιστικά η ζωή στις φυλακές. O Pavlo Taviani δήλωσε ότι με το «Caesar Must Die» επιδιώκουν να αναδείξουν ότι ακόμα και ένας φυλακισμένος με σοβαρή καταδίκη είναι και παραμένει πάνω απ' όλα άνθρωπος.

ΣΥΝ:
Ευρισκόμενοι στην αφάνεια μετά το «Fiorille», οι θρυλικοί αδερφοί Taviani πραγματοποιούν θριαμβευτικό comeback, σύμφωνα με τα γραφόμενα στο διεθνή τύπο, αλλά και με την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ Βερολίνου που τους φιλοδώρησε με την Χρυσή Αρκτο.

ΠΛΗΝ:
Τα βραβεία καλλιτεχνικών φεστιβάλ δεν λειτουργούν πάντα ως κράχτης για το Ελληνικό σινεφίλ κοινό. Είναι πολύ πιθανό ο "Καίσαρας" να ακολουθήσει σύντομη πορεία στις ελληνικές αίθουσες, δεδομένης και της πειραματικής φύσης του.

Trailer - Caesar Must Die

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.