Drama

Trouble With The Curve + Trailer

Σκηνοθεσία: Robert Lorenz

O Gus Lobel (Clint Eastwood) ήταν για δεκαετίες ένας από τους καλύτερους ανιχνευτές ταλέντων στο μπέιζμπολ, αλλά τα χρόνια βαραίνουν στην πλάτη του και η όρασή του τον προδίδει. Έχει πλέον μια ακόμα ευκαιρία να αποδείξει την αξία του πριν αποσυρθεί και το αφεντικό και φίλος του Pete (John Goodman) μην θέλοντας να τον δει να αποτυγχάνει, ζητάει από την κόρη του Gus να τον συνοδεύσει στην τελευταία του αποστολή. Η Mickey (Amy Adams) αφήνει στην άκρη την πολλά υποσχόμενη καριέρα της και συνοδεύει τον Gus, παρά την απροθυμία του, στη Β. Καρολίνα σε ένα ταξίδι που θα τους δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν εκ νέου ο ένας τον άλλον και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους.

Οι λεπτομέρειες...

The Great Gatsby + Trailer

Σκηνοθεσία: Baz Luhrmann

Ο μυστηριώδης Jay Gatsby (Leonardo Di Caprio) είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας που του αρέσει να κάνει τρελά πάρτι, ποτισμένα στο τζιν που κρατάνε ολόκληρο σαββατοκύριακο στο μέγαρό του στο Long Island. Αλλά ποιος είναι; Από πού ήρθε; Οι φήμες οργιάζουν, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την αλήθεια, ούτε νοιάζεται πραγματικά, εφόσον η ορχήστρα παίζει και το ποτό ρέει άφθονο. Μια ιστορία για την ταυτότητα, το Αμερικάνικο όνειρο, τις δεύτερες ευκαιρίες και κυρίως την αδυναμία να επαναληφθεί το παρελθόν. Το αριστούργημα του F.Scott Fitzgerald μεταφέρεται για δεύτερη φορά στην μεγάλη οθόνη, με ένα all-star cast από ένα σκηνοθέτη που μας έχει προσφέρει πολύ ιδιαίτερες ταινίες.

Οι λεπτομέρειες...

The Sessions + Trailer

Σκηνοθεσία: Ben Lewin

Η περίεργη -αληθινή- ιστορία του δημοσιογράφου και ποιητή Mark O'Brien (John Hawkes) ο οποίος έχει προσβληθεί από πολιομυελίτιδα και περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα σε ένα μηχάνημα τεχνητού πνεύμονα. Στα 38 του χρόνια αποφασίζει να χάσει την παρθενιά του και με τη βοήθεια των νοσοκόμων και του αντισυμβατικού ιερέα του (William H. Macy) έρχεται σε επαφή με την Gheryl Cohen-Greene (Helen Hunt), μια επαγγελματία σύμβουλο σεξ. Καυστικό και αισιόδοξο, παρά το στενάχωρο θέμα του, το «The Sessions» θεωρείται μια από τις ανεξάρτητες εκπλήξεις της χρονιάς.

Οι λεπτομέρειες...

Mud + Trailer

Σκηνοθεσία: Jeff Nichols

Ο μυστηριώδης φυγάς Mud (Matthew McConaughey) κρύβεται σε ένα νησί του Mississippi αποφασισμένος να ξεφύγει από τους διώκτες του για να μπορέσει να ξανασυναντήσει την "αδελφή ψυχή" του Juniper (Reese Witherspoon). Όταν συναντά δύο δεκατετράχρονα αγόρια, αυτά γοητευμένα αμέσως συμφωνούν να τον βοηθήσουν και μια περίεργη φιλία δημιουργείται μεταξύ τους. Αν και είναι δύσκολο για τα αγόρια να διακρίνουν τι είναι αλήθεια και τι όχι σε σχέση με τον χαρισματικό Mud, o Ellis (Tye Sheridan) θα κάνει τα πάντα για να μπορέσει ο νέος του φίλος να δραπετεύσει και να ενωθεί με τον έρωτα της ζωής του.

Οι λεπτομέρειες...

Rust And Bone + Trailer

Σκηνοθεσία: Jacques Audiard

Εμπνευσμένο από την ομώνυμη συλλογή διηγημάτων του Craig Davidson, το «Rust and Bone» είναι η ιστορία δύο ανθρώπων σακατεμένων (σωματικά και συναισθηματικά), μιας παράξενης φιλίας που μετατρέπεται σε αγάπη. O Ali (Matthias Schoenaerts) είναι άστεγος και αποφασίζει να πάρει τον πεντάχρονο γιό του και να μετακομίσει σε άλλη πόλη για να μείνει στο σπίτι της αδελφής του, την οποία έχει να συναντήσει 5 χρόνια. Η Stephanie (Marion Cotillard) είναι εκπαιδεύτρια φαλαινών και γνωρίζει τυχαίο τον Ali στο κλαμπ που δουλεύει πορτιέρης. Όταν μετά από ένα τραγικό ατύχημα στο θαλάσσιο πάρκο χάνει και τα δυο της πόδια, ο οίκτος και η συγκατάβαση της οικογένειας και των φίλων της, την κάνει να συνειδητοποιήσει ότι ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο μπορεί να επικοινωνήσει ειλικρινά είναι ο εξίσου πληγωμένος Ali.

Οι λεπτομέρειες...

Upside Down

Σκηνοθεσία: Juan Diego Solanas

Δύο πλανήτες συνυπάρχουν ο ένας πάνω από τον άλλο αντιστραμμένοι και το μόνο που έχει να κάνει κάποιος κάτοικος του "κάτω" πλανήτη, είναι να κοιτάξει ψηλά για να δει (ανάποδα) ένα κόσμο γεμάτο προνόμια που ο ίδιος στερείται -μπερδευτήκατε; Κι εμείς λίγο όταν το ξαναδιαβάσαμε. Η επικοινωνία ανάμεσα στους δυο κόσμους είναι περιορισμένη, αλλά ο Adam (Jim Sturgess) θυμάται ακόμα τον παιδικό του έρωτα την Eden (Kirsten Dunst). Όταν μια μέρα την βλέπει τυχαία στην τηλεόραση αποφασίζει να την ξαναβρεί και τίποτα δεν θα του σταθεί εμπόδιο, ούτε οι ανθρώπινοι, ούτε οι φυσικοί νόμοι.

Οι λεπτομέρειες...

Cloud Atlas + Trailer

Σκηνοθεσία: Tom Tykwer

Έξι ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους μέσω των αφηγητών τους μας μεταφέρουν από τον Νότιο Ειρηνικό του 19ου αιώνα σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον και τα κομμάτια του παζλ συνδέονται στο τελευταίο μέρος για να αποκαλύψουν ολόκληρη την εικόνα. Μια ψυχή μετενσαρκώνεται κι από δολοφόνος καταλήγει ήρωας και μια πράξη καλοσύνης αντανακλάται στους αιώνες για να εμπνεύσει μια επανάσταση. Αυτό είναι με δυο λόγια το πολυσυζητημένο μυθιστόρημα του David Mitchell «Cloud Atlas» του οποίου η κινηματογραφική μεταφορά είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

Οι λεπτομέρειες...

Great Expectations + Trailer

Σκηνοθεσία: Mike Newell

150 χρόνια και 15 τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές μετά, το κλασσικό μυθιστόρημα του Charles Dickens αντέχει στο χρόνο. Το ρόλο του ορφανού Pip που μετατρέπεται σε τζέντλεμαν μετά από παρέμβαση ενός μυστηριώδους ευεργέτη κρατά ο σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενος Jeremy Irvine («The War Horse») ενώ την Estella, την πλούσια κληρονόμο που αγαπάει από παιδί ερμηνεύει η Holliday Grainger γνωστή από την τηλεοπτική σειρά "The Borgias". Στους αβανταδόρικους ρόλους του Magwitch και της Miss Havisham, o Ralph Fiennes και η Helena Bonham Carter αντίστοιχα προσδίδουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη νέα αυτή διασκευή.

Οι λεπτομέρειες...

Flight + Trailer

Σκηνοθεσία: Robert Zemeckis

Μετά από σχεδόν 12 χρόνια ο Robert Zemekis ξαναγυρίζει live action ταινία και διάλεξε γι' αυτή την επιστροφή την αληθινή ιστορία του Whip Whitaker (Denzel Washington) ενός πιλότου με προβλήματα εθισμού σε ουσίες. Μετά από μια απίθανη προσγείωση αεροσκάφους που παρουσίασε πρόβλημα εν ώρα πτήσης, ο Whip αντιμετωπίζεται ως ήρωας, όμως καθώς ξεκινά η έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη και τι λάθος έγινε, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι περισσότερα από τις απαντήσεις.

Οι λεπτομέρειες...

Foxfire + Trailer

Σκηνοθεσία: Laurent Cantet

Κατά τα λεγόμενα πιστή μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Joyce Carol Oates, το «Foxfire» διηγείται την διαδοχή των γεγονότων που σημάδεψαν τη ζωή 5 κοριτσιών της εργατικής τάξης σε μια μικρή πόλη στην Αμερική του 1950. Απηυδισμένες με το σεξισμό της εποχής οι Legs, Maddy, Lana, Rita και Goldie φτιάχνουν μια συμμορία και με τακτικές ανταρτοπόλεμου καταφέρνουν μια σειρά από χτυπήματα στους σωβινιστές της πόλης τους. Εκτός από το να παρενοχλούν ακόλαστους άνδρες καταφεύγουν σε πρακτικές 'Ρομπέν των Δασών', βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη, αλλά σύντομα η συνοχή της ομάδας τους θα δοκιμαστεί.

Οι λεπτομέρειες...

The Impossible + Trailer

Σκηνοθεσία: Juan Antonio Bayona

Ήταν λίγες ώρες μετά τα Χριστούγεννα του 2004, όταν ένας σεισμός 9, 2 βαθμών Ρίχτερ κλόνισε την νοτιανατολική Ασία. Το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε προκάλεσε 230.000 θανάτους, η πλειοψηφία εξ' αυτών στην Ινδονησία. Το «The Impossible» αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας οικογένειας τουριστών που έζησε αυτή τη βιβλική καταστροφή. Ο Henry (Ewan McGregor) και η Maria (Naomi Watts) με τους τρείς γιούς τους βρίσκονταν στην Ταϋλάνδη απολαμβάνοντας τις εξωτικές τους διακοπές. Το τσουνάμι τους χώρισε, όμως εκείνοι δεν τα παράτησαν προσπαθώντας να ξαναενωθούν χαμένοι στην άγνωστη χώρα. Ισπανική παραγωγή αυτό το δυνατό δράμα δια χειρός Juan Antonio Bayona έχει όλα τα φόντα για να κερδίσει τις εντυπώσεις και γιατί όχι να βρεθεί και στο δρόμο για τα Oscar.

Οι λεπτομέρειες...

On The Road + Trailer

Σκηνοθεσία: Walter Salles

Δύο φίλοι διασχίζουν την Αμερική με αυτοκίνητο και βιώνουν εμπειρίες που τους κάνουν ωριμότερους. Ο Sam Riley υποδύεται τον πρωταγωνιστή-αφηγητή Sal Paradise και ο Garret Hedlund τον Dean Moriarty, ενώ η Kristen Stewart είναι η Marilou, η νεαρή και γεμάτη έντονη σεξουαλικότητα γυναίκα του Dean. Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του εμβληματικού βιβλίου για την αμερικανική κουλτούρα, που έγραψε ο Jack Kerouac το 1951, που έβαλε τoν σπόρο για το κίνημα των χίπηδων, σημάδεψε τη Beat Generation και κατά κάποιο τρόπο γέννησε το είδος του road movie.

Οι λεπτομέρειες...

Shadow Dancer

Σκηνοθεσία: James Marsh

Πίσω στο 1993, στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας η Colette McVeigh καλείται να καταδώσει τους συντρόφους της στον ΙΡΑ αν θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο 25ετούς φυλάκισης. Όμως η απόφασή της δεν θα είναι εύκολη, καθώς βασανίζεται ακόμα από τις τύψεις για το θάνατο του μικρότερου αδελφού της σε μια οδομαχία μεταξύ του ΙΡΑ και του στρατού. Στο πλευρό της ο σκληρός πράκτορας της MI5 (Clive Owen) θα προσπαθήσει να την χειραγωγήσει για να την αναγκάσει να δώσει στοιχεία. Τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Tom Bradby (βασισμένο στη θητεία του ως ανταποκριτής στη Βόρεια Ιρλανδία) αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης James Marsh (Oscar Καλύτερου Ντοκιμαντέρ για το «Man on Wire»), κερδίζοντας καλά λόγια στα φεστιβάλ Βερολίνου και Sundance.

Οι λεπτομέρειες...

Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι + Trailer

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής

Ξεκινώντας από τα Ψαρά και ο Ιωάννης Βαρβάκης έδρασε ως πειρατής στα νερά του Αιγαίου, για να καταλήξει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, η οποία του παραχώρησε το μονοπώλιο εμπορίας στο χαβιάρι. Απέκτησε πλούτη και εξουσία, όμως επέστρεψε στα πάτρια εδάφη κατά τα χρόνια της Επανάστασης του 1821, όπου ως εξέχων μέλος της Φιλικής Εταιρείας ενίσχυσε τον απελευθερωτικό αγώνα. Ο Γιάννης Σμαραγδής επιμένει στο δρόμο των βιογραφιών εμβληματικών ελληνικών προσωπικοτήτων, όπως έκανε με τον «Καβάφη» (1996) και τον «El Greco» (2007). Το νέο του project με τον εντυπωσιακό για τα Ελληνικά δεδομένα προϋπολογισμό των 8 εκ. Ευρώ έχει ήδη εξασφαλίσει διεθνή διανομή από την Sony Pictures Entertainment και διεθνή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Οι λεπτομέρειες...

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.