Crime/Action

Killing Them Softly + Trailer

Σκηνοθεσία: Andrew Dominik

Όταν ένα παιχνίδι πόκερ που ελέγχεται από τη μαφία πάει στραβά, ένας μπράβος ονόματι Jackie Cogan (Brad Pitt), είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που προσλαμβάνεται από τους μαφιόζους για να αναλάβει να εντοπίσει αυτούς που τόλμησαν να κλέψουν την μπάνκα και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. O Νεοζηλανδός σκηνοθέτης Andrew Dominik (θυμάστε το «Chopper») επιμένει στο ευρύτερο πεδίο του crime film, διασκευάζοντας αυτή τη φορά το μυθιστόρημα του George V. Higgins με τίτλο "Cogan's Trade". Δίπλα στον Brad Pitt ένα δυνατό σύνολο ηθοποιών με τους James Gandolfini, Richard Jenkins, Ray Liotta και Sam Shepard.

Οι λεπτομέρειες...

Welcome To The Punch + Trailer

Σκηνοθεσία: Eran Creevy

Ο Jacob Sternwood (Mark Strong) είναι ένας εγκληματίας που πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση στην παγωμένη Ισλανδία. Αναγκάζεται όμως να επιστρέψει στο Λονδίνο όταν ο γιός του συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Heathrow. Δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι ο ντετέκτιβ Max Lewinsky (James McAvoy) είναι η σκιά του, σε μια τελευταία προσπάθεια να καταφέρει να τον συλλάβει σκοντάφτοντας όμως σε μια καλά κρυμμένη συνομωσία. Πρώτη μεγάλη σκηνοθετική (και σεναριακή) δουλειά του Βρετανού Eran Creevy που με το άγνωστο στην Ελλάδα «Shifty» είχε βραβευτεί με BAFTA καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου το 2008.

Οι λεπτομέρειες...

The Place Beyond The Pines + Trailer

Σκηνοθεσία: Derek Cianfrance

Ένας κασκαντέρ μοτοσικλέτας (Ryan Gosling), δελεάζεται από τον κόσμο της παρανομίας για να μπορέσει να ζήσει καλύτερα την οικογένειά του. Απέναντί του όμως θα βρει έναν παλιό μπάτσο που πλέον σταδιοδρομεί στο χώρο της πολιτικής (Bradley Cooper). Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για το αστυνομικό δράμα που ετοιμάζει ο Derek Cianfrance, το premise του οποίου θυμίζει έντονα το story του «Drive». Δίπλα στους Gosling και Cooper θα συναντήσουμε την Eva Mendes, τον Ray Liotta και τη Rose Byrne.

Οι λεπτομέρειες...

Broken City + Trailer

Σκηνοθεσία: Allen Hughes

Ένας πρώην αστυνομικός, που έχει αναλάβει να παρακολουθεί τη γυναίκα του δημάρχου της Νέας Υόρκης, ανακαλύπτει τελικά ένα πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο απ' ότι νόμιζε. Mark Wahlberg, Russell Crowe και Catherine Zeta-Jones αποτελούν το πρωταγωνιστικό τρίο σε αυτό το πολιτικό θρίλερ του Allen Hughes και τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Atticus Ross που, μαζί με τον Trent Reznor, κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο για το original score του «The Social Network» το 2011.

Οι λεπτομέρειες...

Now You See Me + Trailer

Σκηνοθεσία: Louis Leterrier

Το FBI έρχεται αντιμέτωπο με μια συμμορία "θαυματοποιών" που ληστεύει τράπεζες και δίνει τα λεφτά στους θεατές τους. Η νέα ταινία του Louis Letterier έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να κάνει το κοινό να την περιμένει με αγωνία: λαμπερούς πρωταγωνιστές (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Mark Ruffalo, Michael Caine, Morgan Freeman και Melanie Laurent), περιπετειώδη υπόθεση και πολλή μα πολλή μαγεία. Το σενάριο συνυπογράφουν οι Boaz Yakin («Prince of Persia: The Sands of Time») & Edward Ricourt, Josh Applebaum & Andre Nemec («Mission: Impossible - Ghost Protocol»), and Ed Solomon («Men in Black»).

Οι λεπτομέρειες...

Lawless + Trailer

Σκηνοθεσία: John Hillcoat

Αλλη μια γκανγκστερική ταινία, που μάλιστα διεκδίκησε το Χρυσό Φοίνικα φέτος στις Κάννες, σε σκηνοθεσία του John Hillcoat και βασισμένη στο μυθιστόρημα 'The Wettest County in the World' του Matt Bondurant. Η προσαρμογή του βιβλίου για τη μεγάλη οθόνη έγινε από το γνωστό μουσικό Nick Cave και το cast είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, περιλαμβάνοντας μερικά από τα πιο καυτά ονόματα του Hollywood αυτή τη στιγμή, όπως οι Shia LaBeouf, Tom Hardy, Mia Wasikowska και Jessica Chastain.

Οι λεπτομέρειες...

Gangster Squad + Trailer

Σκηνοθεσία: Ruben Fleischer

Τη μάχη του Αστυνομικού Τμήματος του Los Angeles κατά τη μαφίας τις δεκαετίες '40 και '50 αποφάσισε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο Ruben Fleischer, που πολλοί ίσως να θυμάστε από το ξεκαρδιστικό «Zombieland». Σε αυτήν την προσπάθειά του επιστράτευσε ένα πραγματικό all star cast, που από μόνο του αρκεί για να σας δελεάσει. Οι Sean Penn, Ryan Gosling, Josh Brolin, Nick Nolte και Emma Stone ντύνονται με κοστούμια εποχής και μας μεταφέρουν στην Ανατολική Ακτή της μαφίας και της διαφθοράς.

Οι λεπτομέρειες...

Jack Reacher + Trailer

Σκηνοθεσία: Christopher McQuarrie

Ένας ερευνητής ανθρωποκτονιών ψάχνει βαθύτερα σε μια υπόθεση που αφορούσε έναν εκπαιδευμένο στρατιωτικό - ελεύθερο σκοπευτή που πυροβόλησε τυχαία πέντε αθώα θύματα. Το «Jack Reacher» αποτελεί προσαρμογή του μυθιστορήματος 'One Shot' του Lee Child και είναι η δεύτερη ταινία για τον Tom Cruise μέσα στο 2012, μετά το «Rock Of Ages». Γράφει και σκηνοθετεί ο Christopher McQuarrie, με τον οποίο ο Cruise είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στο «Valkyrie» και συμπρωταγωνιστούν οι Robert Duvall και Rosamund Pike.

Οι λεπτομέρειες...

The Last Stand + Trailer

Σκηνοθεσία: Kim Jee Woon

Ο Arnie στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο μετά το «Terminator 3: Rise of the Machines» του 2003, αναλαμβάνει να ενσαρκώσει το δυναμικό σερίφη μιας συνοριακής πόλης στις Η.Π.Α. Έγκλημα και τιμωρία είναι το χαρακτηριστικό μοτίβο του Κορεάτη σκηνοθέτη Kim Ji-woon, το οποίο χρησιμοποιεί και στο «The Last Stand», φιλοδοξώντας να γοητεύσει το αμερικάνικο κοινό.

Οι λεπτομέρειες...

Looper + Trailer

Σκηνοθεσία: Rian Johnson

Το έτος 2072, όταν η μαφία θέλει να 'ξεφορτωθεί' κάποιον, τον στέλνει 30 χρόνια πίσω στο παρελθόν του όπου τον περιμένει ένας εκτελεστής. Ένας τέτοιος εκτελεστής είναι και ο Joe (Joseph Gordon-Levitt), που μαθαίνει ότι ο επόμενος στόχος του είναι η μελλοντική εκδοχή του ίδιου του εαυτού του (Bruce Willis). Το «Looper» επιλέχθηκε ως εναρκτήρια ταινία στο Φεστιβάλ του Τορόντο και φαίνεται να είναι κάτι μεταξύ sci - fi και film noir, μιας και αποτελεί ένα κράμα retro στοιχείων (κουστούμια - σκηνικά) με φουτουριστικές αποχρώσεις.

Οι λεπτομέρειες...

Dredd 3D + Trailer

Σκηνοθεσία: Pete Travis

Σε μια βίαιη πόλη του μέλλοντος όπου η αστυνομία έχει εξουσία δικαστή, ενόρκου και άμεσου εκτελεστή της ποινής, ένας αστυνομικός συνεργάζεται με μια ασκούμενη για να καταπολεμήσει τη συμμορία που εμπορεύεται το νέο ναρκωτικό SLO-MO, του οποίου η επίδραση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Ο χαρακτήρας του Δικαστή Dredd από το κόμικ '2000 AD', επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Karl Urban. O σεναριογράφος Alex Garland αποκάλυψε ότι υπάρχουν σχέδια για τριλογία Dredd.

Οι λεπτομέρειες...

Taken 2 + Trailer

Σκηνοθεσία: Olivier Megaton

Στην Κωνσταντινούπολη, ο συνταξιούχος πράκτορας της CIA Bryan Mills και η σύζυγος του γίνονται όμηροι στα χέρια του πατέρα ενός απαγωγέα που ο Mills σκότωσε στο παρελθόν για να σώσει την κόρη του. Sequel του πρώτου «Taken» του 2008, με το ίδιο πρωταγωνιστικό τρίο Liam Neeson, Famke Janssen και Maggie Grace, με σκηνοθέτη αυτή τη φορά τον Γάλλο Olivier Megaton.

Οι λεπτομέρειες...

The Bourne Legacy + Trailer

Σκηνοθεσία: Tony Gilroy

Ο Jason Bourne ήταν ένας από τους κορυφαίους full-operative ειδικούς πράκτορες που έβγαλε το πρόγραμμα Tredstone της CIA. Όμως δεν ήταν ποτέ μόνος. Και αφού τα πράγματα πήγαν μία φορά στραβά, το πιθανότερο είναι το φαινόμενο να επαναληφθεί. Έτσι λοιπόν ο Aaron Cross είναι το "γέννημα" μίας βελτιωμένης έκδοσης του Tredstone το οποίο συνοδεύουν πρωτόγνωρα υψηλές αξιολογήσεις και - φυσικά - ανάλογα υψηλοί κίνδυνοι, τόσο για τον ίδιο όσο και για την υπηρεσία... Αρχικά η Universal ήθελε ένα ακόμα sequel Bourne με το δίδυμο Greengrass - Damon. Όταν όμως ο πρώτος έκανε πίσω, ακολούθησε και ο δεύτερος, φέρνοντας αναστάτωση στα πλάνα και τελικά τον Jeremy Renner στον κεντρικό ρόλο του Cross.

Οι λεπτομέρειες...

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.