Σινεφίλ

Cosmopolis + Trailer

Σκηνοθεσία: David Cronenberg

Το ότι ο Robert Pattinson θα συμπρωταγωνιστούσε σε σινεφίλ ταινία με τη Juliette Binoche μάλλον δεν το περίμεναν πολλοί. Το ότι αυτή η ταινία μάλιστα θα ήταν προτεινόμενη για Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, θα το περίμεναν ακόμα λιγότεροι. Ας όψεται που στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο πάντα προκλητικός David Cronenberg, κάθε ταινία του οποίου σίγουρα προκαλεί αίσθηση. Αυτή τη φορά παρακολουθούμε την αυτοκαταστροφική ημέρα ενός δισεκατομμυριούχου μέσα στη λιμουζίνα του. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του DonDeLillo.

Οι λεπτομέρειες...

Amour + Trailer

Σκηνοθεσία: Michael Haneke

Ο Georges και η Anne είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι δασκάλων μουσικής γύρω στα ογδόντα. Η σχέση τους κλονίζεται όταν η Anne αρρωσταίνει και παραλύει από τη μια μεριά του σώματός της. Η αγάπη, όπως άλλωστε υποδηλώνει και ο τίτλος, είναι το επίκεντρο του βιρτουόζου Αυστριακού Michael Haneke με τους βετεράνους Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva στους ρόλους του ζευγαριού και τη μούσα του, Isabelle Huppert στο ρόλο της κόρης τους που ζει στο εξωτερικό. Σκληρή θεματική, όπως πάντα, για εκπαιδευμένο κοινό.

Οι λεπτομέρειες...

Under The Skin

Σκηνοθεσία: Jonathan Glazer

Το «Under The Skin» αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις πολύαναμενόμενες ταινίες τις φετινής κινηματογραφικής σαιζόν, όχι μόνο γιατί πρωταγωνιστεί η εκρηκτική Scarlett Johansson - ως alien που περιπλανάται στη Σκωτία αυτή τη φορά -, αλλά ταυτόχρονα γιατί είναι η πρώτη ταινία του Jonathan Glazer από το 2004, χρονιά που προβλήθηκε το «Birth». Αν πρόκειται για μια καθαρά sci-fi ταινία ή εάν ο Glazer θα το γυρίσει σε δράμα, που άλλωστε είναι και το είδος του, η αυτοψία θα το δείξει...

Οι λεπτομέρειες...

Only God Forgives

Σκηνοθεσία: Nicolas Winding Refn

Στα χνάρια του «Drive» κινείται η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο κύριος δίνω-καίριο-χτύπημα-στην-υπογεννητικότα Ryan Gosling με τον Nicolas Winding Refn να κάθεται και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Το φιλμ ακολουθεί τον Julian, ιδιοκτήτη ενός boxing club που λειτουργεί ως βιτρίνα για τις παράνομες δραστηριότητες της οικογένειάς του, καθώς ωθείται από τη μητέρα του να βρει και να σκοτώσει αυτόν που ευθύνεται για τον πρόσφατο θάνατο του αδερφού του. Ο Gosling δήλωσε ότι το σενάριο είναι ότι "πιο περίεργο έχει διαβάσει". Συμπρωταγωνιστεί η γοητευτική Kristin Scott Thomas.

Οι λεπτομέρειες...

Caesar Must Die + Trailer

Σκηνοθεσία: Paolo Taviani, Vittorio Taviani

Κατάδικοι σε φυλακή κάνουν πρόβες για να ανεβάσουν την παράσταση "Ιούλιος Καίσαρας". Με αυτήν την ιστορία, ως επίκεντρο της νέας τους ταινίας, έφυγαν νικητές από το Βερολίνο οι αδερφοί Taviani. Παρόλο που ο Τύπος διχάστηκε με τη βράβευση της συγκεκριμένης ταινίας, πολλοί ήταν αυτοί που τη χαρακτήρισαν ως "βαθιά ανθρωπιστική" και που τους επιβράβευσαν για τη χρήση πραγματικών καταδίκων αντί ηθοποιών, καθώς κατ' αυτόν τον τρόπο απεικονίζεται ακόμα πιο ρεαλιστικά η ζωή στις φυλακές. O Pavlo Taviani δήλωσε ότι με το «Caesar Must Die» επιδιώκουν να αναδείξουν ότι ακόμα και ένας φυλακισμένος με σοβαρή καταδίκη είναι και παραμένει πάνω απ' όλα άνθρωπος.

Οι λεπτομέρειες...

To The Wonder + Trailer

Σκηνοθεσία: Terrence Malick

Με ένα ρομαντικό δράμα γύρω από τη ζωή ενός άντρα που επανασυνδέεται με μια γυναίκα από τη γενέτειρά του, ύστερα από την κατάρρευση του γάμου του με μια Ευρωπαία επιστρέφει ο Terrence Malick ένα χρόνο μετά το δαφνοστεφανωμένο «The Tree Of Life». Είναι ήδη υποψήφιο για το Χρυσό Λιοντάρι στο 69ο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου και έκανε πρεμιέρα. Το cast δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως λαμπερό με τους Ben Affleck, Rachel McAdams και Javier Bardem να κρατούν τα πρωταγωνιστικά ηνία.

Οι λεπτομέρειες...

Beyond The Hills

Σκηνοθεσία: Cristian Mungiu

Βραβευμένο δράμα Ρουμανικής προέλευσης που περιγράφει τη φιλία μεταξύ δύο κοριτσιών που έζησαν και μεγάλωσαν στο ίδιο ορφανοτροφείο. Η μια βρίσκει καταφύγιο σε μια μονή, την οποία αρνείται να εγκαταλείψει όταν η φίλη της της ζητά να φύγουν μαζί για τη Γερμανία. Το σινεφίλ κοινό αναμένεται να παραληρήσει με το νέο, πολυαναμενόμενο έργο του Cristian Mungiu, που βασίζεται σε δύο μυθιστορήματα της Ρουμάνας Tatiana Niculescu Bran, στα οποία καταγράφει την ιστορία μια μοναχής στη Μολδαβία που απεβίωσε ύστερα από ένα τελετουργικό εξορκισμού.

Οι λεπτομέρειες...

Beasts Of The Southern Wild + Trailer

Σκηνοθεσία: Benh Zeitlin

Το Bathtub είναι ένα (φανταστικό) νησάκι στις ακτές της Λουιζιάνα που φιλοξενεί μια μάλλον απομονωμένη κοινότητα ανθρώπων. Εκεί τα μωρά δεν έχουν καρότσια, οι αργίες δεν έρχονται μια φορά το χρόνο και οι κάτοικοι του, ζουν μακριά από τον πολιτισμό, έχοντας μια καθημερινή επαφή με την φύση. Η εξάχρονη Hushpuppy ζει στην καλύβα της, δίπλα σε αυτή του πατέρα της Wink. Όταν εκείνος θα νοσήσει από κάποια μυστηριώδη ασθένεια και μια τροπική καταιγίδα θα πλημμυρίσει το νησί, η Hushpuppy προσπαθώντας να δώσει λογική σε όσα συμβαίνουν πλάθει με την φαντασία της ένα απίθανο παράλληλο σύμπαν. Βασισμένο στο θεατρικό "Juicy and Delicious" της Lucy Alibar (που συνυπογράφει το σενάριο με τον σκηνοθέτη Benh Zeitlin), το «Beasts Of The Southern Wild» βραβεύτηκε με το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ του Sundance τον περασμένο Φεβρουάριο .

Οι λεπτομέρειες...

The Hunt + Trailer

Σκηνοθεσία: Thomas Vinterberg

Ένας νηπιαγωγός κατηγορείται άδικα για κακοποίηση ανηλίκου ή, εναλλακτικά, πώς γίνεται κάποιος αντικείμενο μαζικής υστερίας. Η εταιρία παραγωγής Zentropa (του αγαπητού - ή και όχι - Lars von Trier) μας παρουσιάζει το νέο έργο - comeback του Δανού Thomas Vinterberg ακριβώς 14 χρόνια μετά από το αριστουργηματικό «Festen», με το οποίο γράφτηκε μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του κινηματογράφου. Πρωταγωνιστεί ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της Γηραιάς Ηπείρου, ο Mads Mikkelsen, γνωστός στο ευρύτερο κοινό και ως ο κακός του «Casino Royale».

Οι λεπτομέρειες...

Holy Motors + Trailer

Σκηνοθεσία: Leos Carax

Ο πάντα εκκεντρικός Leos Carax διεκδίκησε με το «Holy Motors» το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, καταφέρνοντας ωστόσο να αποσπάσει μόνο το Βραβείο Νεότητας. Αποτελεί την πρώτη ταινία του μεγάλου μήκους από το 1999, τη χρονιά που κατάφερε να διχάσει κοινό και κριτικούς με το πολυσυζητημένο «Pola X». Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής του Γάλλου σκηνοθέτη είναι ένας άντρας που ταξιδεύει ανάμεσα στις παράλληλες ζωές του, αλλάζοντας ιδιότητες. Στο ρόλο αυτό θα δούμε την περίεργη φυσιογνωμία του Denis Lavant, ο οποίος άλλωστε έχει συνδέσει το σημαντικότερο μέρος της φιλμογραφίας του με τον εκκεντρικό σκηνοθέτη.

Οι λεπτομέρειες...

Reality

Σκηνοθεσία: Matteo Garrone

Ύστερα από την επιτυχία του με το «Gomorrah» του 2008, ο Ιταλός σκηνοθέτης Matteo Garrone θέλησε να κάνει κάτι διαφορετικό και αποφάσισε να στραφεί προς την κωμωδία. Παρά ταύτα, η νέα ταινία αποδείχτηκε να είναι κατά τι σκοτεινότερη απ' ότι επεδίωκε και όπως ο ίδιος αναφέρει δύσκολα θα χαρακτηριστεί κωμωδία. Στο «Reality», λοιπόν, παρακολουθούμε έναν ιχθυοπώλη να παίρνει μέρος σε ιταλικό reality show και σύμφωνα με το σκηνοθέτη πρόκειται απλώς για ένα "παραμύθι της εργατικής τάξης", χωρίς καμία πρόθεση να αποτελέσει πολιτική πραγματεία.

Οι λεπτομέρειες...

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.