Comedy/Romance

The Campaign + Trailer

Σκηνοθεσία: Jay Roach

Λίγο πριν από τις πραγματικές εκλογές στις Η.Π.Α., δυο από τους καλύτερους σύγχρονους κωμικούς συναντιούνται μπροστά στο φακό για να δώσουν την δική τους μάχη και να αποφορτίσουν λίγο το κλίμα της εξαιρετικά τεταμένης πολιτικής ζωής του σήμερα. Will Ferrell και Zach Galifianakis. Τα ονόματα τα λένε όλα. Ο πρώτος, εκλέγεται μέλος του Κογκρέσου για πολλά χρόνια και ο δεύτερος, είναι υπεύθυνος του τοπικού Τουριστικού κέντρου και επιλογή δυο επιχειρηματιών που θέλουν να ελέγχουν εντονότερα την περιοχή και τον εκλεγμένο αντιπρόσωπό της. Νομίζω πως δεν υπερβάλλουμε μ' αυτό που θα σας πούμε: Προβλέπονται γέλια μέχρι δακρύων...

Οι λεπτομέρειες...

The Hangover Part III + Trailer

Σκηνοθεσία: Todd Phillips

Το πρώτο μέρος του «The Hangover» αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς. Το δεύτερο, μπορεί να μην είχε την ίδια αντιμετώπιση από τους τελευταίους, όμως τα λεφτά του τα έβγαλε και έτσι φτάσαμε στο τρίτο και τελευταίο, όπως αποκάλυψε και ο Todd Phillips. Η πλοκή δεν έχει διαρρεύσει ακόμα, γι' αυτό μπορούμε να ελπίζουμε πως αυτή τη φορά θα προσκληθούμε στο γάμο του Zach Galifianakis. Κι αν όλα πάνε κατ' ευχήν, ίσως το τρίτο μέρος ξαναφέρει στο προσκήνιο μνήμες από το κωμικό ντελίριο του 2009. Την περιμένουμε εναγωνίως...

Οι λεπτομέρειες...

Movie 43 + Trailer

Σκηνοθεσία: Elizabeth Banks, Peter Farrelly, Brett Ratner, Steve Carr

11 σκηνοθέτες ενώνουν τις δυνάμεις τους και σκηνοθετούν 25 μικρά σκετσάκια που κάποιες φορές συνδέονται και άλλες όχι. Οι σύντομες ιστορίες έχουν συνήθως μικρότερο περιθώριο για να προκαλέσουν δυσφορία ή έστω βαρεμάρα. Από εκεί και πέρα, μερικές φορές οι ίδιες μικρές ιστορίες αποτυγχάνουν να παραδώσουν το αυτονόητο: Αρχή - Μέση - Τέλος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το «Movie 43», φαίνεται πως γυρίστηκε με προσοχή και η επιλογή του cast είναι η καλύτερη δυνατή. Ερωτηματικό που μπορεί να ενθουσιάσει αλλά και να απογοητεύσει...

Οι λεπτομέρειες...

Seven Psychopaths + Trailer

Σκηνοθεσία: Martin McDonagh

Ένας σεναριογράφος προσπαθεί να βρει έμπνευση για να ολοκληρώσει το σενάριο του, με τίτλο «Seven Psychopaths». Ο καλύτερος του φίλος, ψιλοαποτυχημένος ηθοποιός και απαγωγέας σκύλων, προσπαθεί να τον βοηθήσει με κάθε μέσο έχοντας πάντα την βοήθεια του προβληματικού συνεργάτη του. Όταν οι δυο τελευταίοι απαγάγουν το σκυλάκι ενός ψυχοπαθούς γκάνγκστερ, το σενάριο αρχίζει να γράφεται από μόνο του. Μόνο που η "συμμορία" θα πρέπει να βγει ζωντανή από τα χέρια του υποκόσμου... Το trailer παρουσιάζει μια πολλά υποσχόμενη ταινία και το cast αποτελείται από διαφορετικούς τύπους ηθοποιών που δείχνουν να αλληλοσυμπληρώνονται. Αν η τρέλα που φαίνεται πως έχει είναι αληθινή, τότε όλα θα πάνε καλά...

Οι λεπτομέρειες...

The Big Wedding + Trailer

Σκηνοθεσία: Justin Zackham

O Don (Robert De Niro) και η Ellie (Diane Keaton) έχουν χωρίσει από χρόνια και έχουν έναν υιοθετημένο γιό (Topher Grace). Όταν εκείνος αποφασίζει να παστρευτεί την καλή του, προκύπτει ένα μικρό προβληματάκι. Οι γονείς της νύφης, ως πιστοί καθολικοί, δεν διανοούνται πως τα πεθερικά είναι διαζευγμένα. Με χίλια παρακάλια ο Don και η Ellie θα κάνουν το χατίρι του γιού τους και θα υποδυθούν τους παντρεμένους όσο διαρκεί η επίσκεψη των συμπεθέρων. Μόνο που η Babe (Susan Sarandon), το νέο αμόρε του Don έχει τις δικές τις ενστάσεις. Απίθανο ensemble cast στη δεύτερη ταινία του Justin Zackham («The Bucket List»), μια κωμωδία καταστάσεων πάνω στο διαχρονικά αβανταδόρικο θέμα του γάμου. Και στα δικά μας οι λέυτεροι.

Οι λεπτομέρειες...

Stand Up Guys + Trailer

Σκηνοθεσία: Fisher Stevens

Και οι γκάγκστερ ξεπέφτουν κάποτε. Δύο τέτοιοι ξεπεσμένοι και ηλικιωμένοι εγκληματίες, αποφασίζουν να απολαύσουν μια τελευταία νύχτα χωρίς όρια, με επισκέψεις σε οίκους ανοχής, με κλοπές αυτοκινήτων και κάθε είδους ασωτείες, πριν εκτελέσουν την τελευταία αποστολή που τους έχει ανατεθεί. Να σκοτώσει ο ένας τον άλλο. Τρεις εξαιρετικοί πρωταγωνιστές (όλοι βραβευμένοι με Oscar), ο Al Pacino, ο Christopher Walken και ο Alan Arkin συνεργάζονται για πρώτη φορά στη νέα ταινία του επίσης βραβευμένου με Oscar σκηνοθέτη και ηθοποιού Fisher Stevens (για το Ντοκιμαντέρ «The Cove»).

Οι λεπτομέρειες...

This Is 40 + Trailer

Σκηνοθεσία: Judd Apatow

Το τελευταίο διάστημα ο Judd Apatow προτιμά την καρέκλα του παραγωγού («Forgetting Sarah Marshall», «Superbad», «Bridesmaids»), όμως ήρθε η ώρα να επιστρέψει στα σκηνοθετικά του καθήκοντα. Γι' αυτό επιλέγει "κάτι σαν sequel" της μεγάλης επιτυχίας «Knocked Up». Μόνο που αυτή τη φορά θα εστιάσει όχι στο ζευγάρι των Seth Rogen και Katherine Heigl, αλλά στο παραγνωρισμένο ζεύγος των Pete (Paul Rudd) και Debbie (Leslie Mann). Πλέον τα παιδιά τους είναι στα πρόθυρα της εφηβείας και εκείνοι έτοιμοι να σαρανταρίσουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρουν τον τρόπο να χειριστούν την κρίση της μέσης ηλικίας που τους χτυπάει την πόρτα. To πολυπληθές cast συναντάμε τους Megan Fox, Jason Segel, Melissa McCarthy, Albert Brooks και Lena Dunham (ενώ άγνωστο παραμένει αν θα εμφανιστούν σε κάποιο cameo οι Rogen-Heigl).

Οι λεπτομέρειες...

The Guilt Trip + Trailer

Σκηνοθεσία: Anne Fletcher

Ο Andy, ένας μάλλον άσημος εφευρέτης (Seth Rogen) καλεί την υπερπροστατευτική χήρα μητέρα του (Barbra Streisand) να τον συνοδέψει σε ένα road trip από τη μία άκρη της Αμερικής στην άλλη, σε μια προσπάθεια να βρει ενδιαφερόμενους για το νέο του κατασκεύασμα. Μόνο που η επεισοδιακή τους συνύπαρξη σε αυτό το ταξίδι εκτός από αμέτρητα ευτράπελα θα αποδειχθεί μια ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τις ενοχές που κουβαλά καθένας τους για την προβληματική προσωπική ζωή του άλλου. Γι' αυτό άλλωστε και ο Andy βάζει σαν στόχο να φέρει τη μητέρα του σε επαφή με ένα παλιό της έρωτα. Μετά τα συμπαθητικά «27 Dresses» και «The Proposal» η Anne Fletcher βαδίζει στα γνώριμα μονοπάτια των ρομαντικών κομεντί, αυτή τη φορά με μια δόση road movie.

Οι λεπτομέρειες...

Gambit + Trailer

Σκηνοθεσία: Michael Hoffman

Ο Harry Deane (Colin Firth) σχεδιάζει την εκδίκησή του, από το πρώην αφεντικό του που τυγχάνει βαθύπλουτος και παθιασμένος συλλέκτης έργων τέχνης. Γι' αυτό καταστρώνει ένα περίτεχνο σχέδιο που σκοπό έχει να του πουλήσει ένα πλαστό πίνακα του Monet, χωρίς φυσικά να γίνει αντιληπτή η απάτη. Για να δελεάσει τον επίδοξο αγοραστή ο Harry αναγκάζεται να συνεργαστεί με την PJ Puznowski (Cameron Diaz), μια εκκεντρική και απρόβλεπτη πρωταθλήτρια του Rodeo. Η μεταξύ τους σχέση θα προκαλέσει προβλήματα στο σχέδιο που με τόσο κόπο ετοίμασαν. "Gambit" είναι η θυσία ενός πιονιού σε ένα παιχνίδι σκάκι ώστε να αποκτηθεί στρατηγικό πλεονέκτημα. «Gambit» είναι και ο τίτλος της γνωστής ταινίας του 1966 με τον Michael Caine και τη Shirley MacLaine, την οποία θα μεταφέρει εκ νέου στη μεγάλη οθόνη ο Michael Hoffman («The Last Station») σε σενάριο των αδελφών Coen.

Οι λεπτομέρειες...

Hope Springs + Trailer

Σκηνοθεσία: David Frankel

Μετά από 30 χρόνια γάμου η Kay και ο Arnold έχουν δει τη σχέση τους να ξεφτίζει μέρα με τη μέρα. Όμως η Kay είναι αποφασισμένη να ξαναζωντανέψει την χαμένη φλόγα καταφεύγοντας σε ένα φημισμένο σεξολόγο που δέχεται ζευγάρια στην πόλη Great Hope Springs. Καπάτσα όπως είναι καταφέρνει να πείσει το σύζυγό της και έτσι ξεκινά μια εβδομάδα έντονης συζυγικής και σεξουαλικής θεραπείας. Αραγε θα καταφέρουν οι δύο τους να αναζωογονήσουν τη σχέση τους και να μάθουν νέες... στάσεις; Πρώτη συνεργασία για Meryl Streep και Tommy Lee Jones σε μια ρομαντική κομεντί που στοχεύει σε μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό. Στο ρόλο του σκηνοθέτη ο έμπειρος στο είδος David Frankel που είχε συναντήσει την Streep στο «The Devil Wears Prada»

Οι λεπτομέρειες...

Bachelorette + Trailer

Σκηνοθεσία: Leslye Headland

Τρεις φίλες από το Λύκειο συναντιούνται μετά από καιρό. Αφορμή είναι ο γάμος μιας τέταρτης φίλης τους, εκείνης που στο σχολείο δεν ήταν καθόλου δημοφιλής όμως τώρα παντρεύεται έναν από τους πιο περιζήτητους γαμπρούς της Νέας Υόρκης. Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι τρείς φιλενάδες δεν σκοπεύουν να αφήσουν τη νύφη σε χλωρό κλαρί, σχεδιάζοντας ένα ξέφρενο bachelor party για να αφήσει πίσω της την εργένικη ζωή. Το γλέντι όμως θα εξελιχθεί σε αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να είναι όλα (και όλες) στην εντέλεια για το γάμο. Η πιτσιρίκα Leslye Headland διασκευάζει το δικό της θεατρικό έργο και κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, με ένα φιλμ γεμάτο τολμηρά αστεία και politically incorrect καταστάσεις στα χνάρια των «Hangover» και «Bridesmaids».

Οι λεπτομέρειες...

To Rome With Love + Trailer

Σκηνοθεσία: Woody Allen

Ο Woody Allen συνεχίζει την ευρωπαϊκή περιοδεία του, με επόμενο σταθμό τη Ρώμη. Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες που συναντιούνται αλλά δεν σχετίζονται και καταπιάνονται με όλα τα θέματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την φιλμογραφία του. Ένας νεαρός αρχιτέκτονας (Jesse Eisenberg) ζει και εργάζεται ευτυχισμένος στην πόλη με την κοπέλα του (Greta Gerwig) μέχρι που ο ερχομός της καλύτερης φίλης της (Ellen Page) τον βάζει σε πειρασμό. Ένα νιόπαντρο ζευγάρι (Alessandro Tiberi & Alessandra Mastronardi) μόλις έφτασε στη Ρώμη και μπλέκεται σε μια σειρά παρεξηγήσεων. Ο άσημος εργάτης Leopoldo (Roberto Benigni) ξαφνικά και χωρίς λόγο γίνεται στόχος των παπαράτσι και των ταμπλόιντ. Τέλος, ο ίδιος ο Allen υποδύεται ένα σκηνοθέτη όπερας που ανακαλύπτει ένα μεγάλο ταλέντο στο πιο απίθανο μέρος: το μπάνιο του συμπέθερού του.

Οι λεπτομέρειες...

Playing For Keeps + Trailer

Σκηνοθεσία: Gabriele Muccino

Πρώην σταρ του ποδοσφαίρου ο George (Gerald Butler), εξαντλημένος από τη ζωή του playboy και χρεοκοπημένος μετά από μια σειρά κακών επενδύσεων, επιστρέφει στη Virginia επιδιώκοντας να επανασυνδεθεί με την πρώην σύζυγό του (Jessica Biel). Στην προσπάθειά του να ξανακερδίσει τον αποξενωμένο γιο του (Noah Lomax) αναλαμβάνει να προπονήσει τη σχολική ομάδα ποδοσφαίρου. Εκτός από τους πιτσιρικάδες όμως, προπόνηση δείχνουν να θέλουν και αρκετές "soccer mοms" ή νοικοκυρές σε απόγνωση (Catherine Zeta-Jones, Uma Thurman, Judy Greer ανάμεσά τους) και ο George πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μείνει προσηλωμένος στους στόχους του.

Οι λεπτομέρειες...

Αν… + Trailer

Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Αρχικά υπήρξε μια σύγχυση (και ανησυχία) ως προς το αν η πρώτη κινηματογραφική δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αποτελεί ριμέικ ή σίκουελ του «Η Δε Γυνή Να Φοβήται τον Ανδρα». Τελικά οι δύο αγαπημένοι ήρωες του Τζαβέλα είναι απλά οι αφηγητές μιας σύγχρονης ιστορίας αγάπης ανάμεσα στο Δημήτρη και την Χριστίνα, οι οποίοι πρέπει να ξεπεράσουν εμπόδια και ανατροπές για να καταφέρουν να διατηρήσουν τον έρωτά τους. Η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Πλάκα και εκτός από την Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου εμφανίζεται σ' αυτή μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών.

Οι λεπτομέρειες...

Warm Bodies + Trailer

Σκηνοθεσία: Jonathan Levine

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Isaac Marion, και χρηματοδοτούμενο από τη Summit Entertainment την εταιρία που βρίσκεται πίσω από το Twilight Saga, το «Warm Bodies» αφηγείται την παράξενη ιστορία ενός ζόμπι που διαφέρει από όλα τ' άλλα. Ο R (Nicholas Hoult) είναι ακόμα ζωντανός μέσα του, και όταν συναντά την Julie (Teresa Palmer) την ερωτεύεται κι αισθάνεται ότι πρέπει να την προστατέψει από τα άλλα ζόμπι. Το θέμα περιπλέκεται επειδή ο πατέρας της Julie (John Malkovich) είναι ο στρατηγός που έχει αναλάβει να εξολοθρεύσει την απειλή και η όλη ιστορία αποκτά νύξεις "Ρωμαίου και Ιουλιέτας".

Οι λεπτομέρειες...

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.