Cloud Atlas

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Tom Tykwer

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Tom Hanks, Hugo Weaving, Halle Berry, Susan Sarandon, Jim Sturgess

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Έξι ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους μέσω των αφηγητών τους μας μεταφέρουν από τον Νότιο Ειρηνικό του 19ου αιώνα σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον και τα κομμάτια του παζλ συνδέονται στο τελευταίο μέρος για να αποκαλύψουν ολόκληρη την εικόνα. Μια ψυχή μετενσαρκώνεται κι από δολοφόνος καταλήγει ήρωας και μια πράξη καλοσύνης αντανακλάται στους αιώνες για να εμπνεύσει μια επανάσταση. Αυτό είναι με δυο λόγια το πολυσυζητημένο μυθιστόρημα του David Mitchell «Cloud Atlas» του οποίου η κινηματογραφική μεταφορά είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

ΣΥΝ:
Φιλόδοξο όσο ελάχιστα project των τελευταίων ετών, με γενναία διάρκεια που προσεγγίζει τις τρεις ώρες και μια σειρά από αναγνωρίσιμους σταρ σε κόντρα ρόλους, το φιλμ δείχνει καταδικασμένο να αποκτήσει ορκισμένους οπαδούς ακόμα κι αν αποδειχθεί πολύ κατώτερο των περιστάσεων.

ΠΛΗΝ:
Οι(η) αδερφοί(η) Wachowski και ο Tykwer ξεκίνησαν με καλές ταινίες και στη συνέχεια τους πήρε ο κατήφορος. Είμαστε (μάλλον δικαιολογημένα) επιφυλακτικοί.

Trailer - Cloud Atlas

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.