After Earth

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
M. Night Shyamalan

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Will Smith, Isabelle Fuhrman, Jaden Smith, Zo? Kravitz, Kristofer Hivju

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο M. Night Shyamalan δεν έχει εξελιχθεί σε αυτό που περιμέναμε. Έχοντας να μας εκπλήξει ευχάριστα από το 2000, κάθε φορά που βγάζει μια ταινία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Πολύ κακό για το τίποτα. Αυτό βέβαια έχει δημιουργήσει μια προσδοκία, αφού συνεχώς περιμένουμε το καλό come-back. Θα τα καταφέρει άραγε με το «After Earth»; Η ταινία τοποθετείται στο μέλλον, σε ένα πλανήτη που εγκαταλείφθηκε από τους ανθρώπους πριν χίλια χρόνια, λόγω μιας μεγάλης καταστροφής. Ο Στρατηγός Cipher Raige επιστρέφει στο σπίτι μετά από μια μακρόχρονη αποστολή και αποφασίζει να κερδίσει το χρόνο που έχασε με τον γιο του. Το σκάφος στο οποίο επιβαίνουν θα χτυπηθεί από έναν αστεροειδή και θα προσγειωθεί ανώμαλα στον αφιλόξενο πια πλανήτη. Ο μικρός Kitai που πάντα ήθελε να γίνει στρατιώτης, έχει την ευκαιρία να το αποδείξει σώζοντας τον πατέρα του...

ΣΥΝ:
Συγκεντρώνοντας για ακόμα μια φορά τεχνικό επιτελείο διαλεχτό και με την αρωγή του Stephen Gaghan στο σενάριο (είναι η πρώτη φορά που ο ινδοαμερικανός σκηνοθέτης καταδέχεται να δουλέψει με σενάριο που δε φέρει την υπογραφή του) ο M.N. Shyamalan δείχνει έτοιμος για το μεγάλο comeback μετά τον δημιουργικό Αρμαγεδδώνα του «The Last Airbender».

ΠΛΗΝ:
Αποδεδειγμένα το φόρτε του Shyamalan είναι τα βραδυφλεγή, προσωπικά δράματα σε περιορισμένο setting και με μικρό αριθμό χαρακτήρων. Η εμμονή του να αυξάνει τους ρυθμούς και να διευρύνει ολοένα και περισσότερο το σύμπαν, που εξελίσσονται οι ιστορίες του και κακό του έχει κάνει και δείχνει προϊόν της ανάγκης να αποδεχτεί η Κριτική ότι μπορεί να ανταπεξέλθει επιτυχώς στο σινεμά των μεγάλων set-pieces. Ας ελπίσουμε τώρα να τα καταφέρει, μπας και του φύγει το άχτι και γυρίσει σ' αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα.

Trailer - After Earth

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.