Για 9η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας: «Νύχτες Πρεμιέρας», αποτελεί τον κεντρικό θεσμό στον σημαντικότερο κινηματογραφικό μήνα της πρωτεύουσας. Το φετινό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 11-21 Σεπτεμβρίου στις καθιερωμένες πλέον αίθουσες ΑΤΤΙΚΟΝ Renault, ΑΠΟΛΛΩΝ Renault Filmcenter και ΔΑΝΑΟΣ I & II.

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και φέτος βασίζεται στους άξονες που το καθιέρωσαν ως μια αντανάκλαση του σύγχρονου σινεμά. Ο κορμός των προβολών επικεντρώνεται στο Αμερικάνικο Ανεξάρτητο Σινεμά, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα συμπεριλαμβάνονται το Πανόραμα, με επιλεγμένες ταινίες από όλο τον κόσμο, οι Avant Premieres, Μουσική και Φιλμ, οι Έλληνες της Διασποράς, τα Ντοκιμαντέρ και το « Σινεμά στα Όρια».

Την τιμητική τους θα έχουν φέτος ο David Mackenzie, ο Jean Cocteau, οι αδελφοί Shaw και ο Σύγχρονος Βραζιλιάνικος Κινηματογράφος.

Οι προβολές πραγματοποιούνται σε τέσσερις από τις καλύτερα εξοπλισμένες αίθουσες της Αθήνας, στο ΑΤΤΙΚΟΝ Renault, τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ Renault Filmcenter 2000 και τον ΔΑΝΑΟ Ericsson I και II, οι οποίες διαθέτουν τέλεια κλιματιστικά μηχανήματα, σύστημα ήχου Dolby Surround και συνολικό αριθμό χωρητικότητας 2000 θέσεων.

To Cinenews.gr παρακολουθεί από κοντά το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας: «Νύχτες Πρεμιέρας» με οκτώ πολύτιμους συνεργάτες, τους: Χριστόδουλο Πριμηκύρη, Παντελή Φραντζή, Μαρία Βουγιουκαλάκη, Δημήτρη Βαρελά, Νίκο Γρηγορίου, Φαίδρα Βόκαλη, Θανάση Γεντίμη και Ορέστη Καραβά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

(26/09) Απολογισμός από τον Π. Φραντζή

(26/09) Απολογισμός από τη Μ. Βουγιουκαλάκη

(24/09) Απολογισμός από τον Θ. Γεντίμη

(24/09) Απολογισμός από τον Χ. Πριμηκύρη

(24/09) Απολογισμός από τον Δ. Βαρελά

(24/09) Απολογισμός από τον Ο. Καραβά

>>> Περισσότερα ρεπορτάζ...

INFO:

Εισιτήρια:

Το εισιτήριο για την κάθε προβολή κοστίζει 5 ευρώ.

H κάρτα διαρκείας κοστίζει
60 ευρώ, (ισχύει για όλες τις προβολές σε όλες τις αίθουσες).