Reality

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Matteo Garrone

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Aniello Arena, Loredana Simioli, Nando Paone, Nello Iorio, Nunzia Schiano

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ύστερα από την επιτυχία του με το «Gomorrah» του 2008, ο Ιταλός σκηνοθέτης Matteo Garrone θέλησε να κάνει κάτι διαφορετικό και αποφάσισε να στραφεί προς την κωμωδία. Παρά ταύτα, η νέα ταινία αποδείχτηκε να είναι κατά τι σκοτεινότερη απ' ότι επεδίωκε και όπως ο ίδιος αναφέρει δύσκολα θα χαρακτηριστεί κωμωδία. Στο «Reality», λοιπόν, παρακολουθούμε έναν ιχθυοπώλη να παίρνει μέρος σε ιταλικό reality show και σύμφωνα με το σκηνοθέτη πρόκειται απλώς για ένα "παραμύθι της εργατικής τάξης", χωρίς καμία πρόθεση να αποτελέσει πολιτική πραγματεία.

ΣΥΝ:
Μεγάλο βραβείο επιτροπής του φεστιβάλ των Καννών στον Matteo Garrone, που αλλάζει κλίμα μετά το «Gomorrah», στήνοντας μια σάτιρα της reality τηλεόρασης.

ΠΛΗΝ:
Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Garrone πήρε το βραβείο επειδή πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο συμπατριώτης του Nani Morreti. Κάννες δίχως δολοπλοκίες, σπληνάντερο δίχως καρδιά.

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.