Beyond The Hills

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Cristian Mungiu

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuta, Dana Tapalaga, Catalina Harabagiu

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Βραβευμένο δράμα Ρουμανικής προέλευσης που περιγράφει τη φιλία μεταξύ δύο κοριτσιών που έζησαν και μεγάλωσαν στο ίδιο ορφανοτροφείο. Η μια βρίσκει καταφύγιο σε μια μονή, την οποία αρνείται να εγκαταλείψει όταν η φίλη της της ζητά να φύγουν μαζί για τη Γερμανία. Το σινεφίλ κοινό αναμένεται να παραληρήσει με το νέο, πολυαναμενόμενο έργο του Cristian Mungiu, που βασίζεται σε δύο μυθιστορήματα της Ρουμάνας Tatiana Niculescu Bran, στα οποία καταγράφει την ιστορία μια μοναχής στη Μολδαβία που απεβίωσε ύστερα από ένα τελετουργικό εξορκισμού.

ΣΥΝ:
5 χρόνια περιμέναμε τον Cristian Mungiu να ακολουθήσει το φιλμικό δυναμίτη που ακούει στο όνομα «4 Months, 3 Weeks, 2 Days» - μαζί με το «Police, Adj.» ότι καλύτερο μας έχει δώσει το λεγόμενο ρουμάνικο Νέο Κύμα μέχρι τώρα- με την επόμενη μεγάλου μήκους του και, εάν πιστέψουμε όσα γράφτηκαν στις Κάννες, άξιζε τον κόπο. Για τους "έξυπνους", που θα επισημάνουν την ύπαρξη του «Tales from the Golden Age», να θυμίσουμε ότι εκεί ο Mungiu υπέγραφε σκηνοθετικά μόνο το ένα από τα πέντε φιλμάκια που το απαρτίζουν.

ΠΛΗΝ:
Δυστυχώς κατά την προβολή του στις αίθουσες, το «4 Months, 3 Weeks, 2 Days» δεν έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από το ελληνικό κοινό, σημειώνοντας χλιαρές εισπράξεις στο box-office.

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.