Amour

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Michael Haneke

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, Alexandre Tharaud, William Shimell

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Georges και η Anne είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι δασκάλων μουσικής γύρω στα ογδόντα. Η σχέση τους κλονίζεται όταν η Anne αρρωσταίνει και παραλύει από τη μια μεριά του σώματός της. Η αγάπη, όπως άλλωστε υποδηλώνει και ο τίτλος, είναι το επίκεντρο του βιρτουόζου Αυστριακού Michael Haneke με τους βετεράνους Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva στους ρόλους του ζευγαριού και τη μούσα του, Isabelle Huppert στο ρόλο της κόρης τους που ζει στο εξωτερικό. Σκληρή θεματική, όπως πάντα, για εκπαιδευμένο κοινό.

ΣΥΝ:
Αφού αναζήτησε τη ρίζα του κακού, που "ρίζωσε" στα εγκόσμια κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα στο απορροφητικά βραδυφλεγές «The White Ribbon», o Haneke βάζει στο στόχαστρο του τους δεσμούς της αγάπης. Χρυσός φοίνικας στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών, ο δεύτερος σε μια τριετία για τον αυστριακό δημιουργό.

ΠΛΗΝ:
Μια ταινία για την αγάπη από τον Michael Haneke ακούγεται σαν ανέκδοτο.

Trailer - Amour

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.