Looper

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Rian Johnson

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Jeff Daniels, Piper Perabo

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Το έτος 2072, όταν η μαφία θέλει να 'ξεφορτωθεί' κάποιον, τον στέλνει 30 χρόνια πίσω στο παρελθόν του όπου τον περιμένει ένας εκτελεστής. Ένας τέτοιος εκτελεστής είναι και ο Joe (Joseph Gordon-Levitt), που μαθαίνει ότι ο επόμενος στόχος του είναι η μελλοντική εκδοχή του ίδιου του εαυτού του (Bruce Willis). Το «Looper» επιλέχθηκε ως εναρκτήρια ταινία στο Φεστιβάλ του Τορόντο και φαίνεται να είναι κάτι μεταξύ sci - fi και film noir, μιας και αποτελεί ένα κράμα retro στοιχείων (κουστούμια - σκηνικά) με φουτουριστικές αποχρώσεις.

ΣΥΝ:
Mε δύο προβληματικές, πλην άκρως γοητευτικές και ιδιαίτερες ταινίες στο βιογραφικό του, το noir-ίζον κολεγιακό φιλμ μυστηρίου «Brick» και το αξιολάτρευτα σινελαγνικό «The Brothers Bloom», ο Rian Johnson κάνει το μεγάλο βήμα, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε ένα φιλμ μεγαλύτερης εμβέλειας και σημαντικά ακριβότερου προϋπολογισμού, διατηρώντας όμως στο ακέραιο την καλλιτεχνική ελευθερία του.

ΠΛΗΝ:
Το μακιγιάρισμα του Joseph Gordon Levitt, ώστε να μοιάζει στον Bruce Willis, δείχνει ενοχλητικά αποπροσανατολιστικό. Ίσως να θέλει τον χρόνο του, για να το συνηθίσεις.

Trailer - Looper

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.