On The Road

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Walter Salles

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Kristen Stewart, Amy Adams, Kirsten Dunst, Viggo Mortensen, Garrett Hedlund

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Δύο φίλοι διασχίζουν την Αμερική με αυτοκίνητο και βιώνουν εμπειρίες που τους κάνουν ωριμότερους. Ο Sam Riley υποδύεται τον πρωταγωνιστή-αφηγητή Sal Paradise και ο Garret Hedlund τον Dean Moriarty, ενώ η Kristen Stewart είναι η Marilou, η νεαρή και γεμάτη έντονη σεξουαλικότητα γυναίκα του Dean. Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του εμβληματικού βιβλίου για την αμερικανική κουλτούρα, που έγραψε ο Jack Kerouac το 1951, που έβαλε τoν σπόρο για το κίνημα των χίπηδων, σημάδεψε τη Beat Generation και κατά κάποιο τρόπο γέννησε το είδος του road movie.

ΣΥΝ:
Στην καλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας του, το «The Motorcycle Diaries», ο Walter Salles έβαλε μια μετέπειτα σημαντική φιγούρα του 20ο αιώνα να διασχίζει με μοτοσικλέτα τη Λατινική Αμερική.

ΠΛΗΝ:
Από τότε όμως ο Salles δεν παρέδωσε τίποτα της προκοπής, αν και το remake του «Dark Water», παρά τις εχθρικές κριτικές που έλαβε, όταν κυκλοφόρησε, είναι πολύ καλύτερο από το μέσο αμερικανικό remake ασιατικού horror. Κρίνοντας κι από τη χλιαρή υποδοχή του στο φεστιβάλ Καννών, το «On the Road» κινδυνεύει να καταχωρηθεί στη συλλογική μνήμη μονάχα ως η ταινία που η Kristen Stewart δείχνει τα στήθη της.

Trailer - On The Road

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.